Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen fajta fantasy könyveket...

Milyen fajta fantasy könyveket olvastok szívesen?

Figyelt kérdés

Gondoltam megpróbálkozok a könyvírással és a fantasy témát választottam. Kíváncsi lennék ti ebben a kategóriában miről olvastok szívesen :) gondolok itt olyanokra hogy: boszorkányok, vámpírok, vérfarkasok, varázslók, tündérek...stb. valamint a cselekményre: szerelem egy mitikus lénnyel, szerelmi háromszög, fertőzéses történet (pl mint a zombiknál) vadászat..stb. :)

Nem kötelező a felsoroltak közül választani bármit írhattok amit szívesen elolvasnátok :)

(kort és nemet is írjatok ha lehet :) )

2013. jún. 30. 12:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Minél eredetibb, annál jobb. Ne legyen tele tündékkel, orkokkal, varázslókkal, tehát az alap fantasy fajokkal. A Gyűrűk Ura jó volt, kész, vége. Találj magadnak saját fajokat, népeket. De én speciel az olyan fantasyt szeretem, ami nem is teljesen fantasy. Pl. a Tűz és jég dala. A lényeg a hatalmi játszmák és a karakterek egymáshoz való viszonya. Aztán később természetesen teleszövődik mágiával és természetfeletti lényekkel, azonban nem azon van a hangsúly.
2013. jún. 30. 21:57
 12/14 anonim ***** válasza:
Poe és Lovecraft! 21/F
2013. júl. 1. 12:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Na most.

Egy fantasy akkor a legjobb,ha eredeti.Minél eredetibb,annál jobb.Ennek alapján én azt ajánlom, hogy a fent említettekből egyik se legyen. Mind elcsépelt,ha valakik beszélgetnek mondjuk,és mondja az egyik a másik,hogy:

-Ismered azt az XY könyvet? Tudood,olyan vámpíros-vérfarkasos,kicsit HASONLÍT az Alkonyatra.

Az emberek természetüknél fogva elkezdenek hasonlítgatni valami ismeretlent valami már ismerthez. Ezért ha vámpíros-vérfarkasos könyvet írnál,akkor több,mint valószínű,hogy az emberek ráunnának. Mert mi újat lehetne már egy ilyenből kihozni?

Tegyük fel,van egy vámpír csajszi, meg egy várfarkas srác. Mindkettőnek szigorú elvekkel ellátott család és háttér stb.. De ők egymásba szeretnek stb... Uncsi! Sablonos. Ahhoz,hogy a mai világban egy vámpíros sztori igencsak jó legyen,nagyon ügyesnek és fantáziadúsnak kell lenned,ami sajnos nem mindenkinek adatik meg. Nem akarlak lebeszélni róla,hogy ilyet írj,csak én például nem szívesen olvasnám.

Másik.Soha ne másoktól kérdezd,hogy milyen könyvet írj. Már ott bukott a dolog. A fantasy szó magyarul fantázia. Ha saját könyvet írsz,saját fantáziád alapján írd. Találj ki sajátos helyeket,lényeket,népeket,nyelveket(csak ha nagyon igényes akarsz lenni,amúgy nem muszáj). Mindjárt izgibb lesz egy még nem ismert lénnyel kapcsolatban olvasni,mint egy már ezerszer felhasznált karakter.

Sok sikert!

14/L

2013. szept. 13. 15:30
 14/14 cathilina ***** válasza:

Én pont hogy másképp látom a dolgot. eredetinek lenni nem azt jelenti, hogy mindenáron olyat írsz, amit eddig még soha senki. Nézzük csak meg a Tolkien-féle pszeudo-mitológiát. Volt benne olyan, amit teljesen magától talált ki? Nem nagyon. Mármint őszintén, még a nyelveket is létező mintára alkotta meg. Tudott újat mutatni? Nem is kicsit.

Arról nem is beszélve, hogy a létező, népszerű karakterek általában valamilyen archetípusra épülnek (emberből kitörő vadállat, normálisnak kinéző, de természetfeletti hatalommal bíró vénasszony, stb) ezáltal sokkal erősebben tudnak hatni az emberre. Tény, hogy ahhoz, hogy jó fantasyt írj, kell fantázia. Gondolom ez nem lepett meg. Az sem feltétlenül lesz rossz, ha minden apró kis részletet te találsz ki, anélkül, hogy bármiből merítenél hozzá. Viszont szerintem igazán jó könyvet úgy lehet írni, ha létező alapokra valami eredetit tudsz építeni.

2013. szept. 13. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!