Ti mit gondoltok a Gyűrűk urából Rohanról és a rohírokról?
Figyelt kérdés
2013. máj. 5. 15:38
11/14 anonim válasza:
Honnan tudjuk, hogy te mit tudsz? :D
12/14 anonim válasza:
Kedves 9 es!
Tudok a bakacsinerdei csatákról, én azt mondtam Lorienben voltak csak kisebb összecsapások. De a battle under the trees azért mégsem akkora kaliberű mint például a Dagorladi ütközet, vagy a Dagor Bragollach.
13/14 anonim válasza:
A filmekben az óangol nyelvet használták rohani nyelvként (pl. Théodred siratása), a felszerelésük megalkotásánál meg a korai angolszász (6-10. század) leletek szolgáltattak ihletet. Rohan eredetéről a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről c. kötetben olvashatsz többet.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a 13.-nak. Tényleg hasznos infók.
Nem tudom hogy mennyire ismeritek a vikingeket (nem a szarvas sisakosokat) de az eredeti viking sisak és egyes rohír sisakok egyeznek. Mindazonáltal egy átlag viking nemes, katona láncingben csatabárddal és karddal ment harcba akárcsak a lovasurakat(a lovakat kivéve).
Engem nagyrészt ez fogott meg.
És azt kérdezném még hogy mit tudtok Théodenről, Pörölykezű Helmről és Éomerről. Mert nem tartom megbízhatónak a wikipédiát.
Előre is köszi.
2013. jún. 18. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!