Ti mit gondoltok a Gyűrűk urából Rohanról és a
rohírokról?
2013. máj. 5. 15:46
Szép, jó... De tényleg, pontosan mire célzol?
2013. máj. 5. 16:49
3/14 anonim válasza:
rohan erős város, jó királlyal az élén. a rohírok pedig
erős katonák a hazájukért meghalnának,jobbanmondva nagy részük meg is halt?
2013. máj. 10. 15:07
4/14 anonim válasza:
az előbbi "?" ez akart volna lenni:!.
csak a telóm máshogy akarta.
2013. máj. 10. 15:09
5/14 A kérdező kommentje:
Úgy értem bármit amit gondoltok.
Szerintetek kikről mintázta Tolkein a rohírokat?
Mert nagy fan lettem és láttam hogy mindenki a tündéket isteníti meg minden,
Mikor szerintem Gondor vagy Rohan tobbet csinált.
Tehát még mielőtt válaszolok tisztázzunk egy dolgot: Rohan nem város, hanem ország. (csak a miheztartás végett). Hogy mi a véleményem a rohírokról? Elég nehéz ráhúzni egy sablont egy egész ország népére. Igen a Pelennori ütközetben nagyon sokan odavesztek, de azért maradtak páran. Azt mondod Gondor és Rohan több csatában vett részt mint a tündék? Ne érts félre sztem a tündék elég bunkó népség, nem szeretem őket, de mondd csak olvastad már a szilmarillokat? Hát abban a tündék is harcoltak rendesen...(az emberek is később de akkor még szó sem volt gondorról meg rohanról) Már nem azért mondom de Gondor a gyűrűháború idején elég furcsán volt berendezkedve... A helytartó bolond, félig sauron szolgálatában áll, az állam az egységestől igen messze áll... Én a helyedben Gondor( és Rohan) érdemeit nem nagyon emlegetném.... Ezzel szemben nagyon bátornak tartom a rohaniakat, bár voltak depis pillanatai, de végül összeszedték magukat.
2013. máj. 15. 21:43
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó komentet mert jót mond.
Amikor azt mondtam hogy a tündék nem csináltak sokat akkor a Gyűrűk ura könyvekre gondoltam.
Ám ezt is rosszul írtam mert ez időben a tündék sok csatát vívtak Lórien-ben és Völgyzugolyban.
Amúgy megtudnád írni hogy hol olvashatom el a Szilmarilokat a neten?
Igazán nincs mit. Igazad van, a gy u könyvekben főként az emberek harcoltak. Viszont, (ne haragudj, hogy mindenbe belekötök) de Völgyzugolyban nem voltak csaták, hiszen az ellenség nem tudott a hollétéről. Lórienben valóban voltak kisebb összecsapások. A szilmarilokat nem tudom hol lehet online elolvasni, én kivettem a könyvtárból.
2013. máj. 25. 16:06
Arien! Bár a Gyűrűk Ura valóban Rohanra és Gondorra fókuszál, de Lorienben nagyon nagy csaták voltak, ahogy Bakacsinerdőben is a tündék és a dol golduri erők közt:
[link]
[link]
Illetve az ork csapatok eljutottak egészen Dale-ig és a Magányos hegyig, ott is voltak nagy csaták.
2013. máj. 26. 19:10
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi de ha lehet tényleg térjünk vissza Rohanra.
Tudtok e olyan meglepő információkat mondani róla amit ne tudnék?
Kapcsolódó kérdések: