Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mondanátok nekem véleményt...

Mondanátok nekem véleményt erről? Min változtassak? Kezdő "író" vagyok.

Figyelt kérdés

- Szakítottam Paullal. - egy könnycsepp gördült le arcomon.

- Na, de minek? - kérdezte, én pedig erre értetlenül néztem rá. Hát még csak nem is sejti?

- Nem is sejted? - egy hatalmas elhatározással közelebb húzódtam hozzá, majd testéhez bújtam. Fejemet nyaka hajlatába hajtottam, és az érintéstől teljesen megremegtem. A szívem a torkomban dobogott, teljesen idióta ritmusban.

- Ez nem helyes. - lehelte maga elé. Lehunytam szemeimet és úgy válaszoltam.

- Nem érdekel. - feljebb emeltem fejemet, hogy a szemébe tudjak nézni. Az ő arca is felém volt fordulva és lehelete csiklandozta orromat. Izgultam, rettentően izgultam, mert valami olyanra készültem, amit általában a fiúknak kéne megtennie első lépésként, de tudtam, hogy Jase -t semmi se venné rá egy könnyedén. Így hát nekem kellett cselekednem.

Ha valaha is akarok valamit tőle, akkor nekem kell kezdeményeznek. - futtattam le gondolataimban a remény szövegét. Ilyen közel még sosem voltunk egymáshoz érzelmileg. Szörnyen ideges voltam, de ez az érzés megint csodás volt. Hiába láttam Jase -t, enyhén átlátszóan, de mégis olyan volt mintha egy igazi embert tartanék a karjaimban. Karjaimat a dereka köré fontam és így még közelebb kerültünk egymáshoz. Most kékesen csillogó zöld szeme babonázott meg a legjobban. Szerencsére már nem volt lelkiismeret fuldoklásom Paul miatt. Annak már vége.

- Ha ezt most a tegnapi csók miatt teszed, akkor … - kicsit feljebb nyújtózkodtam és ajkaimat az övéire tapasztottam. Szája az enyémmel együtt mozdult … és erre azóta vágytam, amióta először megláttam. Az ő karjai is lassacskán felfutottak testemre és beborították az egész hátamat. Testéből forróság áramlott minden fele. Az űrt, ami Beatrix halálakor keletkezett, teljesen betöltötte Jase közelsége és szerelme. Anya még régen azt mesélte nekem, hogy a szerelem egy lány életében, csak egyszer következik be. Mindeddig én azt hittem, Paul lesz az igazi, de amióta megismertem Jase -t, rájöttem, hogy a szerelem csak most kezdődik. Ajkai forrón falták az enyémeket és valahol volt egy olyan érzésem, hogy ezt már ő is nagyon akarhatta. Egyik keze, azt hiszem a bal keze, feljebb vándorolt a hátamon, egészen a nyakamig. Onnan beletúrt a hajamba és így még közelebb húzta fejét az enyémhez. Idővel sikerült leszakadnom ajkairól és ő egy kicsit arrébb tolt magától, hogy levegőhöz tudjunk jutni, de még mindig szorosan a karjaiban tartott. Zilált voltam, de annyira nem törődtem most semmi mással Jase -n kívül, hogy szinte meg sem éreztem. Jase arcán látszódott, nagyjából ő is azon ponton van mint én. Karjaimat még mindig dereka köré csavarva tartottam és mélyen a szemébe néztem.

- Jase, én … - nem hagyta, hogy befejezzem, helyette inkább közbeszólt.

- Ezt nem kellett volna. - rázta meg a fejét és szemei komolysággá tisztultak át a csók mámorából. Tiltakozó szavai ellenére még mindig a karajiban zárt el a külvilágtól.

2013. márc. 8. 16:33
 1/5 Mirk ***** válasza:
100%

"Na, de minek? " Nem minek, hanem miért.

"Hát még csak nem is sejti? - Nem is sejted?" Elég az egyik, nem kell kétszer ugyanazt leírni.

"teljesen megremegtem" Nem lehet félig megremegni, tehát teljesen sem.

"teljesen idióta ritmusban." Egyrészt nincs idióta ritmus, másrészt nem írunk ilyet.

"Az ő arca is felém volt fordulva" Ilyet sem írunk. A magyartanárod itt sápadna.

"futtattam le gondolataimban a remény szövegét" Inkább "futott át az agyamon" Ismételten: "ilyet nem mondunk, nem írunk". A gondolatjel elé nem kell pont.

"Ilyen közel még sosem voltunk egymáshoz érzelmileg" Épp fizikailag vagytok egymáshoz közel.

"enyhén átlátszóan" Egyrészt helytelen kifejezés, másrészt értelmetlen. Valami vagy átlátszó, vagy nem, de átlátszóan látni nem lehet.

"és erre azóta vágytam, amióta először megláttam" Tíz sorral feljebb első lépésről beszélsz, egy sorral feljebb már tegnapi csókról, itt pedig ismét az a benyomásom támad, hogy most történik meg először. Most akkor mi van?

"beborították az egész hátamat." Akkora karja nincs senkinek.

"Testéből forróság áramlott minden fele." Esetleg feléd. Minden fele pedig mindennek az 1/2-e. Amit te kerestél az a mindenfele.

"így még közelebb húzta fejét az enyémhez." Nem tudom, ez hogy lehetséges, ha már eleve csókolóztok.

"Zilált voltam, de annyira nem törődtem most semmi mással Jase -n kívül, hogy szinte meg sem éreztem." A zilált nem megfelelő jelző ide, főleg az érzéssel kombinálva, értelmetlennek hat.

"Jase arcán látszódott, nagyjából ő is azon ponton van mint én." Ő is úgy érez/úgy élvezte/arra gondol, de nem vagytok semmilyen ponton.

"és szemei komolysággá tisztultak át a csók mámorából" A szemek komollyá válhatnak, de nem alakulnak át komolysággá. Tisztulni lehet ki- és meg-. De komollyá - hát még komolysággá - soha.

Nincs több kérdésem. Van bennem jóindulat és segítőkészség, szerintem, de ha tanár lennék, erre bizony egyest adnék. Egyetlen pozitívuma, a tűrhető helyesírás, bár voltak itt is problémák, valószínűleg nem nézted át egynél többször.

2013. márc. 8. 17:27
 2/5 rajcziz ***** válasza:
Az előttem író mindenre kitért. Az egész szöveg egy tinilány romantikus képzelgése, semmi több.
2013. márc. 8. 19:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát ezt még 12 évesen írtam :D Úgyhogy akkor még nem mondtam magamat tininek. Csak kíváncsi voltam, hogy vajon azzal fejjel mit értem el mások számára. :)

De köszönöm szépen a válaszokat!

2013. márc. 8. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Mit szépítsünk, ez bizony nem ér meg egy elégségest is.

Kritikámat az őszinteség, nem pedig a rosszakarat inspirálja, így ha keménynek is fog hangozni, ne neheztelj rám miatta.

(Igyekszem csak azokat a dolgokat említeni, amelyek még nem hangzottak el, de feledékenységből kifolyólag lehet, hogy pár ponton ismételni fogom Mirket.)

A párbeszéd egy nagy nulla, olyan, mintha magaddal társalognál, szókincs nuku, a hangulatkeltéssel megpróbálkoztál ugyan, de nagyon nem jött össze.

A stilisztika siralmas, egyszer romantika és mély érzelmek, egyszer meg egy olyan, szinte humoros kifejezés, hogy "teljes idióta" stílusban vert a szíved. Teljesen kusza a stílusa az egésznek.

A téma szintén egy nagy nulla. Tíz pontból nulla, abszolút nulla, Kelvin nulla. Az eredetiségnek még a szikrája sincs meg benne. (De legalább a szereplőid nem vámpírok... egye fene, legyen 0,5/10.)

Ez az egész egy tini lány rózsaszín felhős fantáziája, semmi több. A naplódban a helye.

"karjai is lassacskán felfutottak testemre" A kúszóbab szokott felfutni az indáival a kerítésre.

A helyesírásod tűrhető, ez egy jó pont. Egy 3-ast megér.

Halál, szerelem, mindez egy fél oldalon belül. Ez annyira dagályos, mint egy irodalmi cunami.

Nem akarlak elkeseríteni, de ez bűn rossz. Olvass el legalább 10 szépirodalmi művet, és csak utána próbálkozz újra írással.

2013. márc. 8. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és elnézésedet kell, hogy kérjem az iménti hozzászólásomban tobzódó helyesírási hibákért. Már nekem is késő van.
2013. márc. 8. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!