Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok az írásomról?

Mit gondoltok az írásomról?

Figyelt kérdés

Bevezetés.

Az pszichiáterem azt mondta, elmebeteg vagyok. Jó érzés volt megölni, valamiért izgatóvá tette a gyilkosságot, hogy személyesen is ismertem az áldozatot. Igaz, Ms Hinia egy kicsit kilógott a sorból a vörös hajával, de legalább nem szőke volt. Nem szeretem a szőkéket. Annyira... egyszerűek. Nem védekeznek, csak sikítanak, mikor a kés megvillan a fejük felett. Némelyikük még halálban is vinnyog meg vonaglik, rugdalózik, miközben a főtérre vonszolom.

Ms Hinia nem nyüszített, meg sem szólalt, miközben elővettem a kést. Mindig nálam van, nem jelentett gondot becsempészni a hangszigetelt szobába. Mikor meglátta, mire készülök, nagyon halkan, amolyan ne-tedd-mert-én-azt-mondtam hangon megszólalt, és pontosan azt mondta, amire számítottam: Később meg fogja bánni, Eliza. Ez irritált. Hosszú, nagyon hosszú halált szántam neki, de ezek a szavak elvették az eszemet. Már bánom. Miközben a hasát szabdaltam, azon gondolkodtam, vajon érez-e még. Nem, a szíve már nem vert, de állítólag az érzések csak később hagyják el az emberi testet. Nagyon reméltem, hogy ez így igaz. Mosolyogva vágtam bele a pengét, egyenesen a szívébe. Kimetszettem, mint mindenki másét, hiszen a vadászok is gyűjtenek trófeát, nemde? Kár, hogy a saját rendelőjében öltem meg. Így mindenki tudni fogja, ki volt a tettes. Ujjaimat a feje mellett gyülekező vértócsába mártottam, majd a makulátlanul fehér falhoz léptem. Egy másodpercig elgondolkodtam, végül egy mosoly kíséretében írni kezdtem. AKAR RÓLA BESZÉLNI? Utáltam ezt a mondatot. Miután végeztem, a táskámba dobtam a szívet, a kést visszacsúsztattam a lábamra erősített, egyszerű tőrhüvelybe. Egy utolsó pillantást vetettem a kanapén fekvő, vértelen hullára. Istenem, milyen kár, hogy lejárt az időnk! A játék volt a gyilkosság legszebb része. Kár, hogy máshol van dolgom... Nagy kár.

Ennyi lenne a bevezetés, a történet amúgy E/3-ban íródik, és Eliza testvére van végig a középpontban, aki meg akarja találni sorozatgyilkos nővérét. Hát, ilyesmiről szól, hajtóvadászat, könnyek, nevetések, elmebeteg párbeszédek... Szerintetek milyen az ötlet és az írás? És a koromra mennyit tippelnétek? Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 24. 21:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hangulati elemekkel. :)

Én többnyire azt vallom, hogy majdhogynem mindegy, mit vagy miről ír az ember, a lényeg, hogy hogyan. Ez az egész így jó, okés meg igényes. Épp csak nem átütő.

Meg amin megakadt a szemem:

"Kimetszettem, mint mindenki másét, hiszen a vadászok is gyűjtenek trófeát, nemde?" - Ehhez valóban nem értek, de biztos, hogy ez őrültéknél ennyire tudatos? Vagy mindez ennyire tudatos, amit tesz, nem pedig automatikus, átgondolatlan?

És amúgy ha kísérletképp megpróbálnád ezt a bevezetőt is E/3-ban? Az is lehet nagyon közeli E/3, hogy belelássunk a figura fejébe, de közben egyszerre lehetsz leíróbb, hangulatosabb, és egy picit talán hitelesebb is mellette.

(Nem kötekedni, hanem segíteni szeretnék, mikor másoknak étázok, is ugyanilyen tapogatózva keresem a közös nevezőt az íróval.)

2013. febr. 24. 21:43
 12/22 A kérdező kommentje:
Furcsa elképzelés (számomra) az E/3-as bevezető, de most, hogy írtad, felkeltette az érdeklődésemet, teszek egy próbát. Tudatos, nem tudatos, egyéntől függő, van, akinél ez rituálévá alakul, de néhány gyilosnál egyszerű kényszercselekvés. Talán Eliza a kettő között van.
2013. febr. 24. 21:50
 13/22 Mirk ***** válasza:

Hagyd el az első mondatot. Nem kell duplán magyarázni, megtudjuk a történetből, hogy elmebeteg a szereplő.

Ha már belekevered a hajszínt a történetbe, akkor ne lógjon ki a sorból. Azok a sorozatgyilkosok, akik hajszín szerint választanak áldozatot, nem tesznek kivételt.

Lassú halál, nem hosszú.

A szívet, csak komoly hentesmunkával lehet kiszedni, vagy a zsigerek és a tüdő eltávolításával, megkerülve a bordákat alulról, vagy a mellcsont szétnyitásával.

"Kár, hogy a saját rendelőjében öltem meg. Így mindenki tudni fogja, ki volt a tettes" Miért? Egy betege volt csak?

"Ujjaimat a feje mellett gyülekező vértócsába mártottam" A hasát szabdaltad, nem a fejét vagy a nyakát.

"Egy másodpercig elgondolkodtam" Határozott időtartamban csak gondolkodtam, az elgondolkodás leginkább határozatlan idejű.

Nem lenne ez rossz, de dolgozz még rajta szerintem. Egyébként a sorozatgyilkosok nagy többsége férfi. Főleg azok akik nőket ölnek. Női sorozatgyilkosok nagy ritkán ápolónők és más egészségügyi dolgozók közül kerülnek ki.

Az ötlet mindenképpen jobb, mint a sok szerelmes történet amiket feltöltenek ide általában.

2013. febr. 24. 21:56
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utolsó (nem jegyeztem meg a %-od), nem ellenkezem, csak megpróbálom megmagyarázni azt, amire van magyarázat.

"Ha már belekevered a hajszínt a történetbe, akkor ne lógjon ki a sorból. Azok a sorozatgyilkosok, akik hajszín szerint választanak áldozatot, nem tesznek kivételt." Ez igaz. De említettem én a hajszínt? Eliza a sötét hajúakat szereti, de mint leírtam, szőkéket is öl. Ha nem ölne, honnan tudná, hogy mit csinálnak, mikor megközelíti őket késsel?

"A szívet, csak komoly hentesmunkával lehet kiszedni, vagy a zsigerek és a tüdő eltávolításával, megkerülve a bordákat alulról, vagy a mellcsont szétnyitásával." Teljesen igazad van, ezt majd részletezem jobban.

"Kár, hogy a saját rendelőjében öltem meg. Így mindenki tudni fogja, ki volt a tettes" Miért? Egy betege volt csak?" Nem. De valahol csak jegyeznie kell, hogy ki és mikor jön hozzá, legalábbis szerintem nem tarthat mindent fejben egyszerre.

"Ujjaimat a feje mellett gyülekező vértócsába mártottam" A hasát szabdaltad, nem a fejét vagy a nyakát." A hasát szabdaltam, pontosan ez van leírva. Mikor rátalálnak a testre, le lesz írva a pontos pusztítás. A hasát szabdalta, amikor a leírt gondolat megfogant a fejében. Ettől ezelőtt vagy ezután bármi mást "szabdalhatott."

A sorozatgyilkosok többsége férfi. És pedofil. Esetleg meleg. Vagy mindkettő. De vannak női sorozatgyilkosok is - igaz, eddig még csak egyről olvastam - és nem hiszem, hogy törvényszerűen férfiakról kellene írni, főleg mivel egy női sorozatgyilkos szokatlan, furcsa, nem odavaló érzelmeket válthat ki az emberekből, több lehetőség veszi őt körül, legalábbis az én felfogásomban.

De köszönöm, és ha nincsenek számodra rendben a magyarázataim, akkor nyugodtan mondd meg a véleményed! Köszönöm még egyszer.

2013. febr. 24. 22:12
 15/22 Mirk ***** válasza:

Elfogadom a hajszínnel kapcsolatos magyarázatodat.

Megtudhatják ki volt a tettes, amennyiben még lesz aznap következő páciens. Ellenkező esetben megölhette valaki munkaidőn kívül is. Vagy az előző beteg, a következő meg elszaladt. De ezzel már én adok ötleteket neked.

Fej mellett keletkező vértócsa általában fejsebtől vagy nyaki sérüléstől származhat, mivel ilyesmit nem említettél furcsán hat a mondat.

Egyetértek a női sorozatgyilkosban rejlő új lehetőségekkel, ez esetben törekedj minél szokatlanabb sémára, személyiségre és mozgatórugóra. Találj ki egy eredeti okot a gyilkosságokra. Ha már a női szereplővel megcsavarod, ne a rossz gyerekkor meg a szimpla elmebaj legyen az ok. Egy különleges és meghökkentő motivációra van szükséged.

2013. febr. 24. 22:27
 16/22 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom amiket eddig olvastam ehez hasonló könyveket azok a tiédhez képest semmik.Nagyon jo :D szivesen olvasnam:)
2013. febr. 24. 23:23
 17/22 anonim ***** válasza:

Nekem is valahonnan ismerősnek tűnik ez a bevezető, de nem tudnám megmondani honnan.

Ez viszont nem negatívum, mert összességében tetszett. Az pedig, hogy nő a sorozatgyilkos adja a pluszt, ami egyáltalán esélyt adna a könyvnek, hogy elolvassam. Ha férfi lenne, akkor nem érdekelne, így viszont sokat kilehet hozni belőle, még ha nem is ő lesz folyton a középpontban.

Szerintem folytasd, jó lesz ez :)

2013. febr. 25. 02:00
 18/22 anonim ***** válasza:

nekem is nagyon tetszik :)

Ami egy kicsit csípi a szemem, az "akar róla beszélni" szöveg az asztalon. Annyira adja magát, annyira "klisé"... Másrészt lehet, hogy így helyénvalónak tűnhet, de nehéz megvalósítani a gyakorlatban...

Húsz-huszonötnek saccollak.

2013. febr. 25. 07:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Végre valami! Nem azt mondom, hogy tökéletesen kiforrott, de mindenképpen ígéretes, bár kicsit hollywood szagú, valóban hajaz a Dexter című sorozatra. Mindenesetre folytasd, látszik, hogy van tehetséged az íráshoz.
2013. febr. 25. 16:28
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Örömujjongás! Egy rendes fogalmazás! Istenem, köszönöm! És annak is nagyon örülök, hogy végre nem egy férfiközpontú regényről van szó, mert egy nő is lehet sorozatgyilkos. Nekem nagyon tetszik, remélem sikered lesz vele, mert nálam megnyerted. :)
2013. febr. 25. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!