Mit gondoltok az írásaimról?
Szerintetek milyenek? Mi hiányzik, min javítsak?
Kérlek segítsetek, köszönöm!:))
mi hiányzik?tehetség
nem rossz,de nem is olyan amit az ember élvezettel olvas,inkább egy iskolai fogalmazás szintjének felel meg
Szerintem pedig jó, viszont...
ez a rész itt ritka rossz, nem is értem, hogy hoztad össze. Expressz gyorsan fogalmazd át és barátkozz meg a szinonimaszótárral:
"Sharty-ben nem volt sok különleges dolog. Jól tudott írni verseket novellákat meg humoros volt. Volt egy kis esze a tantárgyakhoz meg az élethez és ennyi. Nem volt helyes, nem járt menő sportkocsiban, márkás cuccokban és a többi... "
Ideje megismerkedned a magyar helyesírás szabályaival és a vesszővel, mint írásjellel, merthogy az nem csupán smiley-t képes generálni :) Segít az olvasódnak értelmezni a hülye mondataidat :) lécci, használd!
Asszem, még visszanézek :)
Sajnos tele van stilisztikai hibákkal, logikátlansággal és helytelen szóhasználattal.
"Határozott lendülettel nekiszaladt a kerítésnek - vitte tovább a lendület - és a két méterrel arréb lévő lányhoz suttogott félhangosan:
- Aaaaaaaaaaann..."
Ez mit jelent? Számomra teljesen értelmezhetetlen.
"Ezen a gondolatán hamar túltette magát, mivel nem szereti a pesszimistaságot"
Olyan szó nincs, hogy pesszimistaság. Helyesen: Pesszimizmus
"Még épp befejezte mondanóját máris jött rá a válasz:"
Még épp befejezte?
Vagy:
- Még be sem fejezte
vagy
- Éppen befejezte
"Mintha végig 5 cm-rel a föld fölött járt, szinte lebegett, volna; lehet hogy a magassarkú tette ezt a jótékony hatást" - Stilisztikailag nem helyes. Helyesen:A magassarkú váltotta ki ezt a hatást.
"Barátunk nekilátott gondolkodni" - Ilyen szövegkörnyezetben nem helyes a "nekilát gondolkodni" kifejezés. Helyesen: barátunk elgondolkodott vagy gondolataiba merült.
"Csak hogy a valóság közbezár mint egy gumiszoba." - Ez a mondat az adott helyen teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen.
"korlátoltak a lehetőségeid" - A lehetőségek korlátozottak, az emberek korlátoltak.
"mint amikor az eleve általad kreált félisten, vagy egyszerű porember azt teszi amit te diktálsz neki." - Az "eleve" szónak itt mi értelme van? És a porember? Vagy pór ember akart lenni?
Gyakorlatilag szinte minden mondatodban lehet hibát találni. Össze-vissza használod az igeidőket (hol jelen, hol múltidőben írod le a cselekményt), nem használod megfelelően az írásjeleket.
Ami szerintem a legnagyobb hiányosságod, hogy nagyon keveset olvastál eddig. Ha többet olvasol el tudod sajátítani a regényírás formai, tartalmi és stilisztikai követelményeit.
"Szerintem nincs igazatok, nagyon jók az írásai....!!"
Olvass el 100-200 db szépirodalmi (nem ponyva) könyvet és akkor rájössz, hogy nincs igazad.
"Ti még ilyet sem tudnátok írni......"
Lehet, de mi nem is állunk neki. Ettől függetlenül, aki sokat olvasott meg tudja állapítani, hogy valami jó vagy rossz.
" szerintem nem leszólásra van szüksége hanem támogatásra"
Amire szüksége van, az az őszinteség és nem az, hogy hiú ábrándokba ringassuk és megdicsérjük azért ami egyszerűen nem jó.
", fejlődési lehetőségre......"
Személy szerint én bemásoltam, megmagyaráztam és kijavítottam azt, ami egyértelműen hibás, hogy lássa mi a probléma. Ennél többet nem lehet tenni. Ha rosszindulatnak veszi azt, hogy én rászánom az időmet és mondatról-mondatra kielemezem az írását, akkor az egy nagyon sajnálatos dolog. Ha ilyen érzékeny, akkor el se menjen írónak, mert ha netalántán összeakad egy kiadóval, aki átíratja vele a fél könyvet és megvágja az írását, akkor azt túl sem fogja élni.
"akik nem értékelik ezt és nem értik lehet , hogy azért mert ők még nem írtak..!"
De olvastunk, gyanítom hogy nagyságrendekkel többet, mint a kérdező vagy te.
"Nekem nagyon tetszik ! Hajrá, csak így tovább! :D"
Ez a te véleményed és ahhoz, hogy a véleményednek hangot adj jogod van.
"Ti még ilyet sem tudnátok írni......" az ilyen és ehhez hasonló hozzászólás nekem sem tetszett,az hogy mi nem rakjuk fel azt amit írunk nem azt jelenti, hogy nem szoktunk írni,és azt is ellehet fogadni, hogy rengeteg hiba van a "műben".
Inkább kritizáljuk a másikat,de nem hazudunk és lehet hogy rászánja magát az olvasásra,hogy legyen némi fogalma arról hogy milyen egy színvonalas írás.
A párbeszéd része pedig kimondottan gyerekesnek,rosszul felépítettnek mondható,ha ezeket nem vesszük figyelembe akkor is marad egy unalmas olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!