Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a verseimről?

Mit gondoltok a verseimről?

Figyelt kérdés

Már egyszer próbálkoztam, az vegyes sikereket ért el, de bíztattak, most itt van két újabb:

Nem felejtelek!

2013. január 15.

Szívemben kavarognak az érzések,

Átvertél, de én mégsem gyűlöllek,

Miért is gyűlölnélek? Hiszed vagy sem,

Te voltál az egyetlen, kit szívből szerettem.

Tengerkék szemeddel könnyen igéztél,

Elcsábultam, de te aztán ellöktél,

Ellöktél, és én a kemény földre estem,

Elfordultál, nem láthattad könnyes szemem.

Ott feküdtem én, mint haldokló ember,

Ezernyi tőrrel összetört szívemben.

Nem kellett sok hozzá, majdnem meghaltam,

De egy angyali csók segített rajtam,

A csók édes volt, szinte elaléltam,

De felnyitotta szemem és megbocsátottam.

Bármit is tettél, egyet megígérhetek

Téged Én, soha el nem felejtelek!

Síri csend honol

2013-01-16

Síri csend honol, ülök a sarokban,

Nézek magam elé, szívem darabokban,

Egy lágy hang szólít, felemelem fejem,

Szertenézek és, elfog a félelem

Nem látok senkit, de honnan jött a hang?

Elnézek jobbra, megrezdül a firhang.

Könnymosta arcom, kezembe temetem,

A Te hibád az, hogy Én megőrültem!

2013. jan. 18. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:
az első összességében jó, de valami nekem hiányzik a második első versszaka nagyszerű, a második már gyengébb. csak így tovább
2013. jan. 19. 00:43
 2/2 rajcziz ***** válasza:

Az első nekem eléggé mesterkéltnek tűnt, tele töltelékszavakkal, sokszor túlcifrázod a sorokat, csak hogy kijöjjön a rím. Ettől az egész vers olyan lapos lesz. Ne a mondanivalót igazítsd a vershez. A verset igazítsd a mondanivalóhoz. Ha nem tudsz jó második sort írni az elsőhöz, írd át a másodikat.

A második vers első versszaka egész jó lett, amit én megjegyeznék, az az első rímpár, ahol lényegében a -ban rag adja a rímet. A negyedik sorban a vessző rossz helyen van.

A második versszak nagyon elüt az elsőtől. A "firhang" szón kicsit fennakadtam azért. A harmadik sorban nincs szükség a vesszőre. A negyedik sorban pedig az "Én" megint egy töltelékszó. A beszélt nyelvben sem mondjuk azt, hogy én megőrültem. Értem én, hogy a Te-Én ellentétet akartad kifejezni, de ez így eléggé bugyutára sikerült.

2013. jan. 19. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!