Nem tudom, van-e jövőm a versírással. Mit gondoltok?
Júlia monológja
Az álom hosszú, rémes,
De a jövő képe éppen olyan fényes,
Sötétségben fény csillan, ha rá gondolok,
Szívem akkor teljes, ha vele vagyok.
Lassan kinyitom szemem.
Körülöttem mindent vakító tűz fénye lep el.
Valaki fekszik mellettem- gondolom magamban,
S közben szemem rátéved az élettelen alakra.
Fekete haja takarja arcát,
De így is tudom, hogy két kék szemem mit lát.
Ő itt minden és mindenki,
Szívemet pár napja adtam neki.
Mért pont én te angyali sátán,
Ártottam neked valamivel, ne tán?
Keltsetek fel ti démoni ördögök,
Kik velem oly rossz játékot űztök.
Kihúztam a tőrt fényes hüvelyéből,
Óvatosan megtisztítottam Paris vérétől.
Éles pengéjét szívembe döftem,
S a halállal szerződésem megkötöttem.
Lelkem utat tör magának a sötétségben,
Keresvén azt kit mindig is szerettem.
Egyenesen egymás fele megyünk,
És fényként pompázik lángoló szerelmünk!
14/L
Tudom, hogy vannak még csiszolni valók rajta, de érdekel, hogy van-e keresnivalóm a költői pályán!
Szia!
Nekem nem igazán tetszik. A rímek egyszerűek, nem találtam benne meghatározó költői képet, szóval versnek ez így kevés. Igazából még izmusokba sem tudnám besorolni.
Tényleg van rajta csiszolni való, de nagyon jó. És az sem olyan tragédia, hogy nincs mögötte valami nagy költői kép (legalábbis szerintem)
Kb már két éve írogatok én is verseket és akiknek mutattam azt mondták egyre jobb.
SZóval írj, olvas művelődj és fejlődni fogsz! :D
Annyiban igaza van az előzőknek, hogy csak költői pályán nem lehet manapság megélni.
Szerintem pedig igenis jó ! Ahhoz képest,hogy egy 14.éves gyerek írta,aki most próbálja bontogatni a szárnyait.
Emberek és stílusok változóak, van aki Adyt szereti, van aki Petőfit, és van aki Csokonait. ...és vannak az egyszerű irigy emberek. Szóval, szerintem olvass sokat verseket,novellákat, gazdagítsd a szókincsedet, tanulj különböző stílusban írni. Tanulj különböző rímképleteket használni. Ha látsz valamit ami "megfog" próbáld rímbe foglalni, majd hozz ki belőle 1-2 versszakot.
Valóban,ne ebből akarj megélni, mert ma Magyarországon a művészetből megélni, hát elég rizikós,és még finoman is fogalmaztam. Tekintsd ezt egy plusznak,amit ha kell elő lehet venni. Sok foglalkozás épül a kreativitásra, az írásra. Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!