Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a könyvem...

Mit gondoltok a könyvem elejéről? Érdemes folytatnom?

Figyelt kérdés

Bocsi, kicsit hosszú lesz.

Hatsuyo Matsuda szörnyű fejfájással ébredt. Pár percet feküdt az ágyban, majd erőtlenül elfordította a fejét. Az órára pillantott: 2.22. Mily’ különös időpont- gondolta. Nagy nehezen rászánta magát, hogy felkeljen, s bevegyen egy aszpirint, de pár percig még mozdulni sem bírt. Tudta, hogy csak rosszabb lesz, hisz’ már este is fájt a feje, így hát inkább felült az ágyon, s lassan a köntöséért nyúlt. Felállt, elkezdett szédülni, úgy érezte, nem áll meg a lábán, de sikerült elkapnia az ágy szélét.

Óriási franciaágy volt, kékre lakkozott kerettel, kényelmes szivaccsal. A takaró és a párnahuzat is kék- természetesen. Hatsuyo végigpillantott a szobán: kék falak, kék fotel, kék kanapé, kék székek, kék kávézóasztal, s még a fésülködőasztal is kék volt. Egyedül a zongora színe tért el, fekete. Mily’ különös szálloda. Bár a név kötelez- gondolta Hatsuyo. Egy pillanatra mintha jobban érezte volna magát, ismét felállt, s elsétált a fésülködőasztalig. Belenézett a tükörbe. Nem látott mást, mint karikás, kialvatlan, mégis oly’ gyönyörű szemeket, s fekete, általában szög egyenes, de most kócos hajat. Szörnyű látványt nyújtok- állapította meg, majd gömbölyödő pocakjára nézett, s elmosolyodott. Már a negyedik hónapban volt. Hirtelen mintha elvágták volna a fejfájását, egyik pillanatról a másikra megszűnt. Ha a babára gondolt, mindig jobban érezte magát. Még a Christian okozta keserűségeket is elfelejtette ilyenkor. De azért nem teljesen! Hisz’ mit tett az a gazember? Nem ússza meg, addig éljen is Hatsuyo. Így elbánni egy terhes nővel? A nő arcába vér szökött, azt se tudta, hova legyen idegességében. Csak a baba miatt Hatsuyo, csak ő miatta nyugodj le!- próbálta magát csitítani, de Christian most még az átlagosnál is jobban felhúzta. Úgy gondolta, kimegy az erkélyre, friss levegőt szívni, az majd talán egy kicsit lecsillapítja. Köntösét szorosabbra kötötte, s elindult az ajtó felé. Óvatosan fogta meg a kilincset, érezte hideg. Kinyitotta az ajtót, s kilépett az erkélyre. Remegett, az időjárás nem volt kedvére. Az udvaron lámpát csak elvétve lehetett találni, a hold szórta fényét, s a csillagok. Az éjszaka leple alatt épphogy lehetett látni valamit. Már pár perce kint állt az erkélyen, mikor szeme a medencére tévedt. Egy alakot pillantott meg benne. Ki az a félnormális, akinek ilyen időben, az éjszaka közepén támad kedve úszni?- jutott eszébe Hatsuyo-nak, de nem is foglalkozott vele különösebben. – Ha ennyi esze van, hadd csinálja. – S ezzel le is zárta magában a témát. Egyre jobban kezdett fázni, de a levegő nem volt ellenére, így hát bement a lakosztályba, levett az ágyról egy kék plédet, s visszaült az erkélyre.

*

Hatsuyo madárcsicsergésre ébredt. Mégis elaludtam volna?- töprengett. Majd felállt, lassan betolta az ajtót, s leült az ágyra. 5.40, pillantott az órára. Korán van még- gondolta, s visszafeküdt az ágyba. Már majdnem aludt, mikor eszébe jutott, hogy a pléd kint maradt az erkélyen így hát nem sok kedvvel, de kisétált érte. Karjába vette, s végignézett az udvaron. Mennyire más, mint éjjel, csak ilyen iszonyú nagy köd ne lenne!- gondolta. Szeme ismét a medencén akadt meg, mint éjjel. Borzasztó látvány volt, félelem töltötte el. A medencében egy nő lebegett, arccal lefelé. Körülötte a víz színe felvette a vérét, s a szél a hullámokkal együtt dobálta az élettelen testet.

2013. jan. 6. 08:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó lesz.
2013. jan. 6. 08:29
 2/10 anonim válasza:
100%
Szerintem is
2013. jan. 6. 08:36
 3/10 anonim válasza:
100%
Ja és sok sikert a kiadó vadászathoz :-)
2013. jan. 6. 08:56
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2013. jan. 6. 09:16
 5/10 anonim ***** válasza:

hát akkor én mást olvastam :)

szóismétlések. A helyleírás (vagy mi) engem például zavart. Aztán a kedvencem: adogatsz a "hisz'" és a "mily'" fellengzős szavakkal, amiket még ki is emelsz az aposztróffal és igyekszel magasröptűen fogalmazni, de közben bevágsz néha egy-egy "félnormális" és "felhúzta" szót, ami abszolút nem illik ebbe a stílusba. Szerintem.

Összességében még nem kóser.

2013. jan. 6. 10:29
 6/10 A kérdező kommentje:
azok a félnormális, meg ilyesmi szavak a csaj stílusához tartoznak. A többiek nem úgy beszélnek, avgy épp gondolkoznak, a csaj hasonlít egy kicsit egy ri*ancra.
2013. jan. 6. 10:38
 7/10 anonim ***** válasza:

nekem hót' mindegy, a véleményem áll, de mivel tobzódsz a pozitív kritikákban, sőt, valaki két bekezdés után kiadót emleget, jelentősége nem sok :)

sok sikert!

2013. jan. 6. 11:24
 8/10 A kérdező kommentje:
mindenesetre köszönöm. :)
2013. jan. 6. 12:01
 9/10 rajcziz ***** válasza:
100%

Mint már említették, sok a szóismétlés. De nemcsak a szavak ismétlődnek, hanem az események is - leírod, mit érzett, majd megerősíted, hogy tényleg az történt. Elegendő az egyik is. Az aposztrófos szavakat én is túlzásnak érzem. Az elbeszélésnek a TE stílusodban kell lennie, és ha nem az általad egyébként használt szavakat használod, az meglátszik a fogalmazásodon. Telerakod a szöveget határozószókkal - ne tedd; a cselekvés módjáról a tettek beszéljenek.

Azt írod, elfelejtette a keserűségeket. De nem teljesen! Akkor melyik? Vagy elfelejtette vagy nem. "Nem teljesen elfelejteni" lehetetlen. Sok klisét használsz.

"a hold szórta fényét, s a csillagok" - ó de költői, csak azt ne felejtsd el, hogy pár sorral később már egy hulláról beszélsz - egyik megöli a másik hangulatát.

Az egész írás nem következetes. Nem azt jelenti, hogy rossz, de jelentős átdolgozásra szorul: egységes, elfogadható stílusra.

2013. jan. 6. 14:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem sem egységes. A leírások erőltetettek, nem természetesek.Ha elolvasol bármely stílusú regényt minden mondat természetesen illik bele a szövegbe.Van hogy észre sem veszed olvasás közben hogy információhoz jutsz.

Itt viszont pl fáj a feje, rosszul van, de ahhoz van kedve hogy a szobát végignézze, és erről elmélkedjen.

Ez max átlagos, a történet is és az írásmód is.

Egy izgalmas regényhez még kevés.

2013. jan. 7. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!