Mi a 13 okom volt c. könyvről a véleményetek?
Én tegnap kiolvastam ezt a könyvet,és hülyeségnek találom az egészet.Először is,a sztorik benne,hogy a csaj miért lett öngyilkos.. szánalom.Én sokkal rosszabbakat éltem át,és még élek.
Másodszor,elküldeni 13 fiatalnak és őket hibáztatni a csaj haláláért .. :S buta történet ..
Nekem egész végig olyan nagyképűnek tűnik a csaj benne,mintha bosszúból ölte volna meg magát,aztán elküldi,hogy mások bűnhődjenek azért,mert ő gyenge volt.Szerintem a mai fiataloknak nem jó példa ez a könyv,ezért vannak olyan nagyra,és ezért hibáztatnak mindig mást,mint magukat.
17l
Szerintem nem az a legfontosabb kérdés, hogy elég nyomós okai voltak-e Hannah-nak. Nem is hiszem, hogy az volt az üzenete a könyvnek, hogy miért, és hogyan (nem)kér segítséget az, aki véget vetne az életének.
Egyszerűen minden csak rajtad múlik-miket mondasz,vagy teszel.Annyira figyelmen kívül tudjuk hagyni, hogy egy mondat is, egy tett is elindíthat valakit a leejtőn...lehet, hogy az már az utolsó csepp a pohárban.
Számomra ez a történet lényege-"Fontos, hogy tudd, mikor segíthetsz és hogyan segíthetsz, és mikor egyiket sem tudod, fontos, hogy ne okozz kárt."
(Egyébként pedig..jó könyv, ha már ennyi vitát és érzelmet kelt bennetek..ami megoszt,azon érdemes elgondolkodni, a világ sem csak fekete vagy fehér.)
nekem nem elég reálisak a történetek. látszik hogy mindet kitalálták :S jobb lenne ha hihetőbb lenne, ha el lehetne hinni, hogy ez lehet megtörtént valaki mással is... mármint hogy igaz történet. mennyire valószínű hogy részegen kiviszel egy stoptáblát, utána meg az iskolatársad baleset miatt az miatt meghal??... meg halálod előtt kazettára veszed az életed, utána meg elküldöd mindenkinek???...
szóval.. de amúgy sztem jó, csak nem elég valódi
alapból a történet, hogy egy lány öngyilkos lesz, mert ilyen dolgokat élt át (oké, tényleg vannak olyan dolgok amik biztos nagyon rosszul estek neki), de igazából ezt fölveszi kazettára, és elküldi 13 embernek, és végülis őket hibáztatja, mert ő gyenge volt. Van olyan tinilány, akinek meghal a családja. vagy átesik egy abortuszon. megerőszakolják. és még sorolhatnám. és így sem öngyilkos. a bolhából elefántot csinálnak, és túldramatizálják. ez a baj a mai fiatalokkal (mondom én 15 évesen xD) hogy már a legkisebb problémáról is azt hiszik, hogy összedőlt a világ.
személy szerint én 15 éves vagyok, rendes tinédzser, és én is átestem olyanokon, hogy a legjobb barátnőm otthagyott, nem voltak barátaim, a srác akit szeretek nem kezdeményez, és bár nem néztem végig hogy megerőszakolnak egy részeg öntudatlan csajt, de pl. velem történt már olyan, hogy az egyik barátom nem akart fölmászni egy fára én meg mondtam hogy persze mert gyáva vagy, semmit se mersz.. fölmászott, leesett, majdnem lebénult.. az én hibámból! akkor ha én kazettát csinálok, ez már egy ok lenne? -.-'
szerintem eléggé szánalmas könyv. az alapsztori tetszik, de én máshogy írtam volna meg. egyáltalán nem ilyenre számítottam. és ezért kiadni 3ezret, hááát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!