Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a 13 okom volt c. könyvről...

Mi a 13 okom volt c. könyvről a véleményetek?

Figyelt kérdés

Én tegnap kiolvastam ezt a könyvet,és hülyeségnek találom az egészet.Először is,a sztorik benne,hogy a csaj miért lett öngyilkos.. szánalom.Én sokkal rosszabbakat éltem át,és még élek.

Másodszor,elküldeni 13 fiatalnak és őket hibáztatni a csaj haláláért .. :S buta történet ..

Nekem egész végig olyan nagyképűnek tűnik a csaj benne,mintha bosszúból ölte volna meg magát,aztán elküldi,hogy mások bűnhődjenek azért,mert ő gyenge volt.Szerintem a mai fiataloknak nem jó példa ez a könyv,ezért vannak olyan nagyra,és ezért hibáztatnak mindig mást,mint magukat.

17l

2011. júl. 30. 14:28
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%

Áh, szóval nem mondhatom el a szubjektív véleményem egy nyílt honlapon? :D Édes.

Egyébként meg honnan tudhatnád, nekem milyen életem van? Gondolkozz már. Egyébként sem voltam sem unintelligens, sem sértő.

2011. aug. 1. 21:12
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen imádom! Olyan nagy hatással volt rám a történet, majdnem sírtam néhány résznél! Egyébként attól, mert te rosszabbakat is átéltél, mint Hannah, még megvolt az oka öngyilkosnak lenni. Egyébként, nem hiszem, hogy végignézted egy szekrényből, hogy valakit megerőszakolnak. Ha figyelmesen olvastál, láthattad, Hannah nem egy erős, határozott lány, és eléggé könnyen szétesett. Főleg az, hogy nem voltak barátai, akikkel megbeszélhette volna a problémáit, csak még jobban fokozta az egészet. Ráadásul mindaz, amit átélt, látott, pletykáltak róla, még jobban leépítette lelkileg. Egyébként nem kimondottan hibáztatta a 13 embert - pontosabban 12, mert Clay nem ok, csak Hannah szerette, úgymond tőle elbúcsúzott azon a kazettán. Hannah csak tudatni akarta velük, min változtassanak, mielőtt mást is öngyilkosságba kergetnek. Én ebből a szemszögből figyeltem az eseményeket. Szerintem az egyik legjobb ifjúsági könyv. Főleg, hogy ez Jay Asher első műve.
2011. aug. 2. 19:02
 23/59 A kérdező kommentje:

nekem nagyon úgy jött le,hogy bosszúból csinálta,egész végig olyan gúnyosan beszél.

Egyébként meg honnan tudod,hogy nem néztem végig egy szekrényből,hogy valakit megerőszakolnak? Honnan tudod???? Igazad van,télleg nem,sokkal rosszabbakat néztem végig.. úgyhogy ne ítélkezz!!!! És én sem vagyok egy határozott lány,akinek több ezer barátja van ..

2011. aug. 2. 19:12
 24/59 anonim ***** válasza:
100%
Most már tényleg elhiszem, hogy pszichésen beteg vagy.
2011. aug. 2. 21:30
 25/59 anonim válasza:
100%
érdekes érzéseket váltott ki belőlem. nem mindennapi regény. nagyon ötletes a felépítése, ez a kazettás dolog, meg a párhuzamos narráció. bár Hannah-t talán formálhatta szimpatikusabb léleknek is a szerző, nincs gondom a könyvvel. és kíváncsian vároma filmet.
2011. aug. 2. 22:21
 26/59 anonim ***** válasza:
18%

PFFFFF. Hát engem nagyon kiakasztott!!!!:/ Vázolom,h én mit láttam a történetből: Szóval van egy új csaj,aki probál beilleszkedni. Aztán egy srác felteszi a legjobb seggüek listájának az élére. És,ezért a bnője megharakszik Hannah-ra. Plusz még egy csávo rácsap a csaj seggére. Hannah végig átkozza,h milyen szemetek a pasik,ugyanakkor azon siránkozik,h a srác,aki tetszik neki miért nem mászik rá azonnal. Ja és végén még k*rválkodik is egyet egy jaquzziban... pfff szegény,de sajnálom!!

Én az egész könyv alatt (amelett,h halálra untam magam),azt vártam,h végre történik vmi,de KÖNYÖRGÖM NEM TÖRTÉNT AZZAL A CSAJJAL SEMMI!!!!! Akkor lett volna sztem bármi értelme ennek a lelkisérült maszlagnak,ha őt erőszakolják meg...de így könyörgöm minden második tininek sokkal rosszabon kell átmenni-e!!!:( És ebböl még filmet is??!! Most komoly??!!

20L

2011. aug. 3. 19:28
 27/59 anonim ***** válasza:
én is elég gyorsan kiolvastam a könyvet, mert sokan beszéltek róla, hogy milyen jó... de ez a könyv... én nem is nevezném könyvnek, ez egy nagy rakás sz@r. annak a Hannah-nak az önsajnálata egy hányinger, és szerintem semmiben sem segít a könyv azoknak az embereknek, akik öngyilkosok akarnak lenni, mert a könyvben benne van, hogy nincs remény, el kell menekülni, nem kell róla beszélni, a legkisebb vicc is megadja rá az okot... nevetséges 13 oka volt az öngyilkosságra. Ez a történet nem más mint egy elkényeztetett, gyenge, csak a negatívumot kereső,szánalmas tinike kitörése... na meg azok a kazetták...undorító dolog volt tőle. Ettől az írótól biztosan nem fogok elolvasni több szennyet.
2011. aug. 4. 20:08
 28/59 anonim ***** válasza:

Én teljesen egyetértek veletek! Elég nagy híre volt a könyvnek, így elolvastam én is. Többet vártam. Nyomós okokat, igazi pszichés indokokat az öngyilkosságra. Több helyen olvastam, hogy elsírták magukat pár résznél. Hát, én nem. Inkább a szememet forgattam, hogy ilyenek miatt képes magát öngyilkosságba hajszolni. Én csak sajnálom szegény embereket, akik rajta vannak a listán, mert olyan piti dolgokon akadt ki Hannah, hogy egyszerűen szánalmas.

Az én középiskolai életem sem volt fenékig tejfel, ezt most nem részletezném, de nekem ezerszer nyomósabb okaim is lettek volna az öngyilkosságra, és lám, túléltem a tinédzserkort. Ez a könyv csak egy kamaszkori hisztéria, és nem pedig egy elgondolkodtató mondanivaló.

2011. aug. 6. 16:10
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és azt még hozzátenném, hogy ilyen dolgok a kamaszok 90%-ával megtörténnek (az első csók nem jól sül el, csúfolják, pletykálnak róla, a srác aki bejön neki nem kezdeményez stb.)

Ezek tényleg okok egy öngyilkosságra? O.o

Úristen, nem is idegesítem magam tovább ezen a szemeten... Kortárs irodalom szégyene :D

2011. aug. 6. 16:14
 30/59 A kérdező kommentje:
erről beszélek :D nos itt oltogatnak,úgy látszik a többségnek nem tetszett a könyv,úgyhogy be lehet fogni !!! :D
2011. aug. 7. 12:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!