Mi a 13 okom volt c. könyvről a véleményetek?
Én tegnap kiolvastam ezt a könyvet,és hülyeségnek találom az egészet.Először is,a sztorik benne,hogy a csaj miért lett öngyilkos.. szánalom.Én sokkal rosszabbakat éltem át,és még élek.
Másodszor,elküldeni 13 fiatalnak és őket hibáztatni a csaj haláláért .. :S buta történet ..
Nekem egész végig olyan nagyképűnek tűnik a csaj benne,mintha bosszúból ölte volna meg magát,aztán elküldi,hogy mások bűnhődjenek azért,mert ő gyenge volt.Szerintem a mai fiataloknak nem jó példa ez a könyv,ezért vannak olyan nagyra,és ezért hibáztatnak mindig mást,mint magukat.
17l
"Szerintem a mai fiataloknak nem jó példa ez a könyv,ezért vannak olyan nagyra,és ezért hibáztatnak mindig mást,mint magukat."
Ó nem a könyvek vagy a filmek rendelkeznek ekkora erővel a tinédzserek felett... hanem a SZÜLŐK. A sok jó gondolatot vagy éppen oltári nagy baromságot otthonról viszi mindenki magával.
A kisfiam neked ehhez jogod van! és a Kiküldtek az óráról? Na majd bemegyek és megverem a tanárt... igen határozottan hozzájárul.
Az emberek nem poénból lesznek öngyilkosak. Hannah nyilvánvalóan beteg volt és törékeny, van, akit a kisebb dolgok is megviselnek, míg más könnyedén túllép rajtuk. Persze voltak hibái, mint például, hogy túl homályosan fogalmazta meg: egyedül van. Ettől függetlenül az emberek talán azt sem vették volna észre, ha kiírja a homlokára, hogy "foglalkoztat az öngyilkosság", pont mert a legtöbbjüknek az jut az eszébe erről, hogy hülye, szánalmas és gyenge. Pedig az ilyeneknek, mint ő, inkább segítségre van szüksége.
Asher meg pont arra akart rávilágítani, hogy ha ilyen gondolatai vannak az embernek, vagy ismer olyat, akinek lehetnek, az kérjen segítséget/segítsen. Ez a könyv végén lévő interjúban is benne van.
Szerintem is az író arra akarta felhívni a figyelmünket, hogy akinél látjuk, hogy valami nincs, rendben próbáljunk segíteni és, hogy jobban figyeljünk egymásra.
Aki pedig bajban van, tudjon segítséget kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!