Mi a 13 okom volt c. könyvről a véleményetek?
Én tegnap kiolvastam ezt a könyvet,és hülyeségnek találom az egészet.Először is,a sztorik benne,hogy a csaj miért lett öngyilkos.. szánalom.Én sokkal rosszabbakat éltem át,és még élek.
Másodszor,elküldeni 13 fiatalnak és őket hibáztatni a csaj haláláért .. :S buta történet ..
Nekem egész végig olyan nagyképűnek tűnik a csaj benne,mintha bosszúból ölte volna meg magát,aztán elküldi,hogy mások bűnhődjenek azért,mert ő gyenge volt.Szerintem a mai fiataloknak nem jó példa ez a könyv,ezért vannak olyan nagyra,és ezért hibáztatnak mindig mást,mint magukat.
17l
lesz belőle film? nem is gondoltam volna...
én is olvastam, és vegyes érzelmeket ébresztett bennem... olyan fura az egész... viszont megfogadtam, h nem olvasom el többet, mert lehangoló! nagyon!
12:16
Látszik, hogy érett gondolkodású vagy :)
De egyébként ha valaki kicsit is utánaolvas az írónak és a könyvnek egyértelmű lesz számár a dolog.
Rengetegen vannak úgy, hogy mivel ők erősek a gyengék egyszerűen szánalomra méltóak, hülyék, nem érdemesek a megbecsülésre stb... ők nem is fogják sosem megérteni az ilyen témájú könyveket vagy a pszichés betegségeket.
Mindenkit más dolgok viselnek meg. Van, aki hamarabb túlteszi, magát valamin van, aki nem. Persze van olyan, akinek borzalmas az élete mégis megpróbál erős maradni, de vannak olyan emberek, akik nem tudnak erősek maradni. Én úgy gondolom, ez a könyv nem buzdítja arra a fiatalokat, hogy legyenek öngyilkosok kis problémák miatt, ha nem inkább arra akar az író rávilágítani, hogy jobban figyeljünk egymásra. Aki bajban van, az pedig tudjon segítséget kérni.
Nekem ez a véleményem.
Ha nem mondtad volna el számtalanszor, hogy te is akartál öngyilkos lenni, és hogy te aztán sok mindent átéltél, még komolyan is lehetne venni. Természetesen nem kiosztalak, mert én aztán tényleg nem ismerlek és nem tudom, mi történt veled. Az sem baj, hogy nem tetszik neked a könyv, csak ha már te épp ilyen vagy, lehetne benned egy kis empátia. Nem minden öngyilkos hajlamú ember olyan erős, mint állítólag te, és személyiségileg sem egyformák.
De egyébként tényleg nem baj, hogy nem találtad őt és a történetet szimpatikusnak, mert ez szubjektív; inkább csak olyan "furán" közlöd a véleményed, és nagyzolsz, hogy de-te-aztán-sokkal-több-mindent... De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!