Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írsz könyvet? Miről és miért?

Írsz könyvet? Miről és miért?

Figyelt kérdés

Tudom hogy töménytelen sok ilyen kérdés található a GYK ezen féltekén, de én nem az igenekre, vagy az "én írok"-ra lennék kíváncsi. Szinte már mindenki könyvet ír, főleg fiatalok, tinédzserek, leginkább Twilight másolatokat. Én is írok, tinédzser vagyok, de saját ötletet, saját álom- és képi világgal. Te miről írsz és miért kezdtél neki? csak mert olvastad valamely vöröspöttyös könyvet, és késztetést éreztél arra, hogy te is ilyet alkoss, vagy saját indíttatásból?

Kort én nemet is kérnék, csak a miheztartás végett!

:)

2011. júl. 16. 00:54
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
01:50 es vagyok kifelejtettem hogy 13 éves lány vagyok
2011. júl. 27. 01:51
 32/40 anonim ***** válasza:

15 L vagyok, és imádok írni!

Most mondjam azt, hogy mi mást, mint fantasyt? :) Régen is szerettem kisebb történeteket kitalálni, a suliban angolon és irodalmon is nagyon szerettem történeteket írni. Most, 1-2 éve (sajnos nem tudom pontosan) kezdtem bele egy nagyobb lélegzetvételű történetbe, de már a vámpír korszak előtt is szerettem a fantázialényeket. Nagy hatással voltak rám tudat alatt a gyerekkori rajzfilmek (véletlenszerű egyezéseket is fel tudok fedezni egy-egy szereplőnél). Hogy miért töltöm ezzel az időm? Mert a fejem, ha kitalálok valamit, vagy csak emlékszem az álmaimra tele vannak képekkel, érzelmekkel, és néha olyan sokan vagyunk bent, hogy ki kell őket "írnom". A következő történethez is írtam már le jeleneteket, hogy ne zavarjanak bele a mindennapjaimba. :)

World 2007-ben írok, ez nekem a legegyszerűbb, mert ha lapon javítgatnék, elfogyna a radír a házban. De azért van néhány jelenet lapon, amik egy útazás alatt születtek, meg ilyenek. Szóval egyszerűen csak szeretem, jól esik. ;)

2011. júl. 27. 15:28
 33/40 anonim ***** válasza:

ma 15:28 vagyok.

No igen, a lustaság :) ismerem ezt az érzést. Nekem főleg olyankor van, mikor már úgy várok egy-egy megdöbbentő/sorsfordító felenetet, hogy az előtte lévő összekötő nyugis részekre nincs türelmem. Ilyenkor inkább elkezdem előlről olvasni, átnézem a kedvenc jeleneteimet, javítanivaló mindig van. :)

Aki még nem tette, kezdjen bele a saját regényébe! Kényszerítsd rá magad az első pár mondatra, mindegy hogyan kezded, de ha beindulsz már megy könnyedén, és az elejét is kijavíthatod! Hajrá! ;)

2011. júl. 27. 15:42
 34/40 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! :D Jó látni hogy egyáltalán nem vagyok ezzel egyedül, és nem csak divatból írnak a tinik! :) Azt kell hogy mondjam, jobbnál jobb indokok és ötletek "hangzottak" itt el, és mindenkinek nagyon drukkolok! Folytassátok, és lehet, hogy nem is olyan sokára, 4-5 év múlva egy könyvfesztiválon mutogatjuk egymásnak a műveinket! :D ajj... de jó is lenne!

Az úgy látom egyértelmű hogy szinte mind (vagy mind) fantasyt írunk. Ez a legjobb, legkönnyebben bejárható téma nekem is. Mindegyikőtök könyvét nagyon szívesen elolvasnám( most nem emelnék ki mindenkit név szerint), asszem Jason Dametől részletet is láttam. :D

Nagyon tetszett, de le is írtam.

Én amúgy 2003mas Wordbe írok, nekem gépelés közben jö az ihlet. De egy keményfedeles, naagyon komoly füzetbe jegyzetelek, leírom a karakter ötleteimet, térképeket, névötleteket, elpöttyintett kis gondolatokat. Olyan szövevényes a történetem, hogy fejben nem is győzném megjegyezni! :D

Szóval: sok sikert és az eddigi munkátokhoz is gratulálok!

2011. júl. 28. 12:01
 35/40 Hailey13 ***** válasza:
én pl nem fantasyt írok egyébként, nekem az túl lassú cselekményű:D vagy javítsatok ki, de az nem inkább leírásokra épül mint párbeszédekre? de jöhetnek ellenérvek:D
2011. júl. 28. 12:24
 36/40 anonim ***** válasza:

Nem. A fantasy-ban is van párbeszéd, ez az írótól függ. Itt inkább a történet a lényeg, mert olyan dolgokat írhatsz le, amik a való életben nem történhetnek meg:

"Fő jellemzője, hogy a tartalma olyan elképzelt, mitikus jellegű, valamilyen tekintetben mindig irreális, az író által teremtett, csak annak fantáziájában létező alternatív világokba mint keretbe van ágyazva, mely felépítésében, fizikai és etikai törvényeiben, értékeiben, élőlényeiben, rokonságot mutat a vallások és mítoszok által megteremtett képzeletbeli világokkal."

(Wikipédia)

2011. júl. 28. 14:09
 37/40 A kérdező kommentje:

Igen, sok benne a leírás, de a párbeszéd sem hiányozhat. :) A gyűrűk Urát is sokan mondták unalmasnak és vontatottnak, azzal az érvvel, hogy túl sok benne a leírás. De vegyük figyelembe, hogy a fantasy lényege egy kitalált világban, kitalált élőlényekkel játszódó történet, mese (lásd. Blu :D). De vegyük figyelembe, hogy szeretnénk (legalábbis én így gondolom, cáfoljatok ha nem) elhitetni az emberekkel, az olvasóval, hogy az a világ, ami ezidáig bennünk élt, az igenis létezik. Lehet hogy így kicsit hülyén hangzik, de a lényeg hogy valósnak hasson a valótlan. :D Szerintem Tolkien zseniálisan alkotta meg Középföldét és annak világát, és a sok leírás csak azt szolgálta, hogy minél jobban belevigyen, elröpítsen minket, olvasókat is. Ugyanis Tolkien világának van földrajza, politikája, történelme, faja, hitvilága, egyszóval minden. Mint egy igazi, létező világan.

:D Szóval ezt szeretném én is elérni, és szerintem ezért van annyi unalmasnak tűnő, de ugyanakkor nagyon lényeges leírás a fantasykben. A párbeszéd nélkül meg csak száraz papír az egész, szentigaz. Kell bele élet, cselekmény, izgalom, és szerintem némi humor is, legyen az akár ironikus vagy szívből jövő. :)

Na, ezt kifejtettem! :D Amúgy Haidey (remélem jól írom :S)

te milyen műfajban mozogsz?

2011. júl. 29. 16:56
 38/40 A kérdező kommentje:
Bocsánat! *Hailey
2011. júl. 29. 16:57
 39/40 Hailey13 ***** válasza:

köszönöm a válaszokat :)

háát, azt hiszem meglepő de a drámát szeretem:D

jól megírva tényleg ütős:)

egyébként annyira szeretném elolvasni itt mindenkinek a könyvét, de elég szörnyű, hogy az ember nem bízik senkiben, és még ennél is rosszabb, hogy okkal és tapasztalatból..:/

2011. júl. 29. 21:54
 40/40 A kérdező kommentje:
Igen, ez tényleg borzasztó, és igen, az a legrosszabb hogy okkal. :S Nem vagyok paranoiás, sem pedig rossz természetű, még túlzottan gyanakvó sem, de hát igaz, ami igaz, nem szívesen küldöm-teszem fel- másolom be a kéziratomat vagy ötleteimet. :) Ezt nehogy rosszindulatnak vegyétek, csak már megjárta néhány kezdő író. :) De egyszer, talán, ha az ég is úgy akarja... hm... papírformát nyer. De szép is lenne! *.*
2011. júl. 30. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!