Írj egy a világtól elzárt faluról, ahol nem tudnak semmit a világ többi részéről, nincs bűnözés, stb...
Aztán pár gyerek megszökik és meglátják, hogy milyen a "való világ".
A többit rád bízom. xD
Azért ha kiadják a könyvedet, kérek egy példányt. :DD
Amúgy tudom, hogy hülyeség, de ez jutott eszembe. :D
2011. júl. 14. 20:55
2/20 anonim válasza:
Írj arról, ami téged érdekel, mert különben nem lesz abból elbeszélés sem, nemhogy regény...
A téma az utcán, haver! - ahogy Parti Nagy is megfogalmazta. :) (Hősöm tere)
2011. júl. 15. 00:24
3/20 anonim válasza:
Miért lett ilyen nagy divat a könyv írás? Hány éves vagy? 11-12? Mert minden korodbelinek ez az életcélja. Szerintem ne írj semmiről. A nyelvezeted se olyan választékos még.
2011. júl. 15. 16:26
4/20 anonim válasza:
16:26: bunkó vagy! :P
2011. júl. 15. 19:17
5/20 anonim válasza:
Én őszintének mondanám. :) Egyébként a Twilight nevezetű "könyv" indította el ezt az egészet. Mindenki hatalmas tehetségnek gondolja magát, kitalál valami vámpíros, démonos, angyalos stb. regényt, amiben persze ott van a tiltott, zűrös szerelem (a főhősnő kivétel nélkül zárkózott, egyedi, kemény, pimasz...), megír a prológusból 10 sort, és kikiáltja magát írónak.
2011. júl. 15. 20:42
6/20 anonim válasza:
Akkor írj könyvet, ha van egy SAJÁT ötleted, ami NEM SABLON és EREDETI. Nem árt ilyenkor az IHLET sem, FANTÁZIA, meg egy kis ÍRÓI VÉNA avagy legalább hajszálér. Ezek nélkül mégis mit szeretnél kezdeni??? És egy író nem arról ír amit mások akarnak, hanem arról, ami őt megfogja. Ennélfogva egy írónak kell hogy legyen jelleme és saját véleménye. Önálló gondolatai, ötletei, varázsa... másképpen már a címnél is elakad. Ha tényleg könyvet akarsz írni, és nem csak egy Twilight koppintást, vagy egy (véleményem szerint elítélendő) fanfictiont, akkor gondold át ezeket és keress magadnak témát. Bárhol, csak ne itt! Egy kabátgombról is olyan romantikus regényt lehet sikeríteni, hogy csak na! Persze kellenek hozzá a fent nagybetűzött dolgok.
2011. júl. 16. 00:48
7/20 A kérdező kommentje:
1. válaszolónak: ez olyan, mint a Falu című film
többieknek: köszi, akkor szerintem várok még vele, ha lesz valami ötletem, akkor megírom, ha nem, akkor nem :D
2011. júl. 16. 08:37
8/20 anonim válasza:
Nem érte, miért jelentene problémát egy 11-12 éves aki írni akar. Szerintem ebben a Világban örüljünk, hogy egyáltalán leír valamit még ha csak 10 sor is, és addig sem azon jár az esze mikor fog először berúgni meg nem a zombi ölős játékaival van elfoglalva... És én is úgy mondom ezeket, hogy csak 15 vagyok. Ennyi idősen már javában tele volt a noteszem történetekkel, pedig mikor elkezdtem még írni sem tudtam. A lényeg, hogy arról írj amiről szeretnél, amit kigondolsz. Mindegy más mit gondol ha neked jól esik írd le! Úgysem szeretnéd kiadni még vagy ilyesmi gondolom :D
2011. júl. 21. 17:56
9/20 A kérdező kommentje:
Kiadni csak majd ha idősebb leszek
Meg ahhoz egy nagyon jó történet kell :D
Köszi
2011. júl. 22. 11:14
10/20 anonim válasza:
Én már 8 éve írok. Kb. 70. novellám van, számtalan versem és 2 regény kezdemény és egy trilógiám. Most alakul úgy, hogy egy magazin elkezdi megjelentetni a sci-fi témájú novellákat. Nagyon hosszadalmas és nehéz pálya ez, és nagyon-nagyon sok türelem kell hozzá.
Ötletet ne kérj mástól. Ha könyvet akarsz írni, írd azt, ami a fejedben körvonalazódik egyik pillanatról a másikra, amikor megcsókol a múzsa. De ha fiatal vagy ajánlom, hogy rövidebb történetek megírásával gyakorolj. És írj, írj, írj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!