Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről írjak könyvet?

Miről írjak könyvet?

Figyelt kérdés

Szeretnék írni egy könyvet, de nem tudom miről.

Mi az a téma, amit ha megpillantotok a könyvesboltban, rögtön belelapoztok, és esetleg meg is veszitek?

2011. júl. 14. 20:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért kell bárkit is ezért lehurrogni. Szerintem tök jó, hogy vannak olyan 11-12 éves gyerekek, vagy idősebbek, akit ez érdekel. (Ha meg éppen nem, akkor mindenki azon kesereg, hogy jaj, a mai fiatalok nem olvasnak, semmi közük az irodalomhoz...)

Hadd írjanak!

És nem, egyáltalán nem a Twilight indította ezt el, én is ilyen gyerek voltam, vagyok, a húgom is abszolút ilyen, pedig le se szarja a vámpírregényeket (igen, 12 éves...), és már jóval a vámpírkultusz előtt is rengeteg gyerek "író" volt.

És velem is gyakran van, hogy téma után kutatok, mert nincs alapötletem.. De ha valaki kap valakitől egy ötletet, akkor miért ne dolgozhatná fel? Lehet, hogy jól meg tudná írni, csak az alapsztorit nem tudja kidolgozni?

2011. dec. 29. 19:16
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
Én kitaláltam történetet. Közzétettem itt. De leszólták :( Ilyenkor mi van??
2013. febr. 10. 18:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor megmarad a hobbinak. Abból semmi baj nem lesz, ha írsz-írsz, de nem leszel világhírű író. És ki tudja, talán egyszer még felfedeznek. A lényeg, hogy írj. :)
2013. febr. 28. 13:22
 14/20 anonim válasza:
100%

Én is már rég óta írok de idézek egy híres írónőt

Elkerülhetetlen kérdés, hogy miről szóljon az írásunk? Ha egy írónak nem jut eszébe semmi, de majd megveszik azért hogy írhasson, akkor mondjuk hogy" írói válságban" van.

Ha végleg elvesztünk, akkor itt van még mentőövnek a honlapon található online sztori szerkesztő, talán ez segít, hogy ihletett kapjunk. Fontos, ahogy azt már az elején említettem, hogy csak olyat írjunk, amihez kedvet érzünk. Ne tartson vissza minket az, hogy milyen kritikákkal illethetik majd a munkánkat. Ha per pillanat mi gyilkolós, ufó-s, lezuhanós, megmenekülős történetet akarunk írni, akkor írjuk azt, de ha mély gondolatainknak engedünk szabad szárnyalást, akkor tegyük azt.

Borzasztóan rühellem a "szörfölő" írókat (így neveztem el őket). Ezek azok a betűvetők, akik más írók által keltett hullámokat igyekeznek meglovagolni (sajnos be kell látnom, sokszor sikerrel). Amikor megjelent a Harry Potter, rögtön egy tucat varázsló iskolás könyv jelent meg. Amikor Dan Brown "megfejtette" a Da Vinci kódot, rögtön többen véltek rájönni az igazságra, és amikor Bridgit Jones majd be pókhálósodott magányába, hirtelen baromi fontosak lettek a szinglik az íróknak.

Egyszer egy újságíró megkérdezte Koppmeyert, hogyan lehet valaki milliomos?

Ő ezt válaszolta: vagy te vagy az első valamiben, vagy te vagy a legjobb!

Na már most legjobbnak lenni igen nehéz, de elsőnek lenni valamivel könnyebb. Azaz igyekezünk mi hullámokat kelteni! Tehát ha írunk, az legyen egyedi, valamiben első (új) mint a többi. Számomra a legfontosabb egy mű egyedisége! Lehet az egy romantikus történet, krimi vagy bármi, a lényeg: hogy legyen benne valami új, valami más, ami megkülönbözteti a többi kaptafa alkotástól. Ettől lesz értékes, és feltehetőleg sikeres is a művünk!

Ezek után talán Te is látod, hogy mennyire nehéz egy jó történetet kitalálni. Viszont jó tanácsnak elárulom, mit ne írjál! Ezek az önéletrajzi regények, az önvallomások, és a szenvedés történetek, ha ezek témája Te magad vagy. Persze írhatsz ilyet is, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók azaz az olvasók ezt értékelik a legkevésbé ( kivéve ha híres ember vagy).

2013. máj. 5. 07:04
 15/20 manóka20 válasza:
27%
én is írok könyvet, igaz abba hagytam,mmert elhagyott az ihlet, de EGYÁLTALÁN NEM A TWILIGHT MIATT. lovas könyvet írok és vérfarkasosat csak elakartam kezdeni, miután már volt vagy 5 lovas könyvem, de nem kezdetm el úgy h nagy hülyeség h a twilight miatt
2013. okt. 23. 10:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értek egyet az 5-ös válaszolóval,aki szerint az alkonyat indított el mindent.Ez hülyeség.Amúgy meg had írjon csak,jó dolog az,ráadásul legalább addig sem a facebookon lóg,hanem értelmes dolgokkal tölti a szabadidejét.
2014. júl. 24. 15:42
 17/20 anonim válasza:
62%

Én is egyetértek azzal. hogy nem kell lehurrogni. Nekem is ez az életcélom, és ott tartok, hogy nemsokára kiadjáák a könyvem. Elküldtem egy kiadónak és Bumm!- megjelenik

Ha szereted ezt csiálni, és egy kis tehetséged is van ozzá akkor csináld. De mindig tartsd észben, hogy egyedi legyél.

13/L

2014. nov. 28. 15:04
 18/20 Mayuri4486 ***** válasza:

Én a romantikus illetve vámpír kategóriában szoktam keresgélni leginkább, viszont ez nem azt jelenti, hogy te most arra kényszerülsz, hogy ebben a témában írj. Gondolkozz! Miről szeretnél írni? Milyen ötleteid vannak? Én általánosságban úgy vagyok ezzel, hogy egyszer csak bekattan valami, amit leírok. Kitalálsz neked tetsző neveket és megalkotod a személyre szabott karaktereidet a cselekményhez és az alap sztorihoz. Nem nehéz, hidd el!

Nekem pedig az a véleményem arról, hogy lehurrogjátok a másikat, hogy az nem szép, mert szerintem nektek sem esne jól, ha valaki lehordana titeket a sárga földig, igaz?

A másik dolog meg, mit szóltok ahhoz, hogy 12 éves vagyok, miközben regényeket és könyveket írok, amikből tapasztalatot szerzek és egy nap ki is szeretném adatni?

Kedves kérdező, te pedig bízz magadban és alkoss meg egy saját történetet! A második kérdésedre pedig a válasz az, hogy több ember van, többféle érdeklődési körrel. Ha majd írsz egy csodás könyvet, hidd el, hogy tetszeni fog az embereknek a témájától függetlenül, mert biztosan akadnak olyanok, akik ugyanazt a kategóriát szeretik, amelyket te. Sok sikert! :)

2016. jan. 5. 01:39
 19/20 anonim válasza:
Mindenkinek ez az 1. Mondata fiatal írokhoz, hogy hány éves vagy?, miért akarsz 11 évesen könyvet írni? Erre tökéletes példa Póli Matilda, aki 14 éves es könyveket ír, amit ki is ad!? Otletelj egy kicsit, majd jön az ötlet! JK. Rowling-nak Sem tetszett a könyve senkinek, most meg világszerte siker!
2018. febr. 6. 15:51
 20/20 Aniko121 ***** válasza:

Szia!

12 éves létemre a harmadik könyvemet írom. Az elsö egy lovas regény volt, a MÁSODIK egy iskolás. A harmadik egy fantasy sorozat elsö része, tündérekkel.

-A múlt csapdájában volt az elsö

- AZ Iskolák versenye a második

- AZ Avalor Hösei - A gyémântkorona volt a harmadik

Nem hazudok!

2019. aug. 5. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!