Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a magyar booktub...

Mit gondoltok a magyar booktuberekről?

Figyelt kérdés
Szeretitek őket? Hasznos a munkásságuk? Ki a kedvencetek?

2024. jún. 22. 15:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%
Nem is tudtam hogy vannak.
2024. jún. 22. 16:36
 2/22 anonim ***** válasza:
73%

Alapvetően a Booktube intézménye érdekelne, de se a magyar, se az angol booktube-osok nagyrésze nem nekem való. Nem érdekelnek az aktuális YA/romantikus "fantasy light" könyvek. Sem a thrillerek.

Angolul sem sokat találok, akiket rendszeresen szívesen nézek, magyarul meg pláne nem. Nem érdekel a hatvanadik Sarah J Maas, Fourth Wing, vagy Emily Henry videó.

A magyar piac meg még ezt is megszűri és tényleg szinte csak a populáris fiatal női trendek futnak, semmi más.

2024. jún. 22. 19:56
 3/22 A kérdező kommentje:

Te milyen témában látnál szívesen videókat?

2024. jún. 22. 20:40
 4/22 anonim ***** válasza:
76%

Kettes vagyok:

Felnőtt, nem romantikus fantasy. Nem feltétlenül csak grimdark, de nem is a tipikus tinilányos, vitatkozós "nem szeretlek" cucc.

Szeretek felfedezni kevésbé ismert könyveket, pl. indie. Nyilván nem csak ilyeneket olvasok, de az tök jó, mikor valaki egy Sanderson vagy Abercrombie mellé kever valaki tök újat vagy ismeretlent. Ugyaígy új és reégebbi könyvek vegyesen.

Ha lehet választani, egy videóban vagy egy sorozat több részével foglalkoznak, vagy valami tematika alapján több könyvet válogatnak össze. Nem szeretem az 1 könyv-1 videó felállást.

Nem igazán érdekelnek a haul/unhaul, polc rendezgetéses videók. Challengek lehetnek (pl. egy téma mentén olvasni x könyvet/ideig, mással választtatni...).

2024. jún. 22. 21:01
 5/22 anonim ***** válasza:
85%

Én booktokon is inkább a felnőtt (nem YA) könyveket keresem. Lehet fantasy, romantikus, horror, sci-fi, nem bánom.

De Coleen Hoover és társai nekem se

2024. jún. 22. 21:47
 6/22 anonim ***** válasza:
22%

„az tök jó, mikor valaki egy Sanderson vagy Abercrombie mellé kever valaki tök újat vagy ismeretlent”

És még te szólod le a „az aktuális YA/romantikus »fantasy light« könyvek”-et...

2024. jún. 22. 21:52
 7/22 anonim ***** válasza:
81%

Mi abban a leszólás, ha azt mondja, hogy nem érdekli?

A magyar booktube nagy része book haul meg tbr meg mindenféle mondvacsinált listás / book tag videó, amit nem is értek, mire jó és miért érdekes? Normális, jól összefoglalt értékelő videót alig látni...

A másik, ami engem zavar, hogy már mindenki feltölthet, és némelyik olyan igénytelenül csinálja meg, rossz a hang, a képbeállítás stb. És semmi önkritika, mert van, aki már hónapok, évek óta így csinálja.

2024. jún. 23. 08:49
 8/22 anonim ***** válasza:
47%
Minőségben (pontosabban a minőség hiányában) nincs különbség Sanderson és a romantikus fantasy light könyvek között. Gagyi mind a kettő.
2024. jún. 23. 11:43
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

Nem a szívem csücske Sanderson, de ő volt a példám a NAGYON népszerű és ismert fantasyre.

Mondjuk ha szerinted Sanderson pont annyira nem jó, mint Cassandra Clare vagy valami tündéres-dugós rettenet, akkor nincs hozzád több kérdésem.

2024. jún. 23. 19:49
 10/22 anonim ***** válasza:
60%
Néha megnézek pár booktuber videót, de egyre se vagyok feliratkozva. Mikor írás tippeket adnak, kiadási tapasztalatok, azok jók, megnézem. A könyv ajánlókat nem annyira.
2024. jún. 23. 23:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!