Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki olvasta már ezeket a...

Aki olvasta már ezeket a könyveket, mennyire nehéz a nyelvezetük? (Angol nyelv)

Figyelt kérdés

You

Hidden bodies

You love me

Ez a a 3 könyv ugye egymásnak a folytatása meg a you sorozat 3 évada.

13 reason why.

Milyen szinten kell lenni angolból ezekhez a könyvekhez?

2023. márc. 18. 18:42
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Te miről beszélsz?

“A bennük használt szókincs általános iskola 2. osztályának felel meg.”

Gondolom fogalmad sincsen mik ezek a könyvek. De könyörgöm. Ha nem is ismered a könyveket, gondolj már bele, hogy egy 400 oldalas regény szókincse, hogy lehetne egy 2. Gyerek szintjén?

A hozzád hasonlók miatt reménytelen inkább az ország.

2023. márc. 22. 21:32
 22/23 anonim ***** válasza:

"91%-ot kapott ez a megállapítás: Nyilván nem alapfok"

Most látom, hogy nem is ez a megállapítás áll 91%-on (jelenleg!), hanem az a hozzászólás, ami ezt a megállapítást is(!) tartalmazza - na de tartalmaz még mást is, többek között egy jó kis linket. Lehet, hogy azért értékelték egyesek hasznosnak, mert hasznosnak találják azt a linket.

2023. márc. 22. 21:37
 23/23 anonim ***** válasza:
Én írtam azt a kommentet a linkkel. Az alapfok az én értelmezésemben A1-A2, ami annyit jelent, elkezdtél ismerkedni az angollal, be tudsz mutatkozni, tudsz beszélni a hobbidról, családodról, ismered az alapvető bútorok, ételek, stb. angol kifejezését, ez kb. az általános iskola első néhány évben történő angol nyelvi oktatása, és ennyi, ezen a szinten még nem szokás tudni hosszabb, összefüggő szövegeket értelmezni. Nyelvtanilag is csak pár darab igeidőt jelent, illetve hogyan kérdezünk angolul, és az alapvető prepozíciók meg pár darab nagyon alapvető nyelvtani részt foglalja magába. Nem véletlenül nem nagyon vannak A1-A2 nyelvvizsgák szervezve Magyarországon, erre a szintre bármilyen vizsgát is szervezni felesleges, annyira csak az alapokról szól. Én úgy gondolom, hogy A1-A2 szinten rövidebb mesekönyveket lehet magabiztosan olvasgatni nyelvtan és szókincs szerint is, de ez a könyv tudtommal meg egy iskolai zaklatást, szexuális zaklatást bemutató, öngyilkosság köré íródott történet, mely olykor szakzsargont és szlenget is tartalmaz, már önmagában a szókincse egy B szintet feltételez az én véleményem szerint. Lehet, hogy egy B1 (küszöbszint) szinten megáll a nyelvtana és a szókincse is, azt nem tudom, nem olvastam, de úgy gondolom, hogy egy 300-400 oldalas regény ebben a témában ezzel a szókinccsel azért túlmutat az A1-A2 szinten szókincs és nyelvtan tekintetében is. Abban meg szintén semmi rosszat nem látok, hogy azt írtam, hogy erős középfokkal (B2) bármit lehet olvasni, mert szerintem erős középfokkal tényleg bármit meg lehet próbálni olvasni, de ezt is a kérdezőnek írtam, hiszen ő tudja a legjobban belőni, hogy milyen szinten áll, egy erős középfoknál meg nem kell félni semmitől. De most komolyan, ezen kell vitatkozni? :O A linket épp azért linkeltem, mert ott bele lehet lapozni a könyvbe, és el tudja dönteni a kérdező, hogy ő megérti-e a könyvet, úgy gondolom, hogy ez volt a lényeg.
2023. márc. 23. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!