Aki olvasta már ezeket a könyveket, mennyire nehéz a nyelvezetük? (Angol nyelv)
You
Hidden bodies
You love me
Ez a a 3 könyv ugye egymásnak a folytatása meg a you sorozat 3 évada.
13 reason why.
Milyen szinten kell lenni angolból ezekhez a könyvekhez?
Nyilván nem alapfok, egy erős középfokkal meg bármit meg lehet próbálni. Próbálj mintaoldalakba beleolvasni, hogy mennyire érted. Itt például bele tudsz lapozni:
[link] (oldalra kell húzni a laptozást)
Ha bármilyen könyvcímet beírsz, és utána odaírod, hogy sample, akkor ha van, fogsz kapni olyan találatokat, ahol teljesen legálisan és ingyen beleolvashatsz a könyvbe.
De kereshetsz magadnak akár torrentet is.
„13 reason why”
Az Amazonon beleolvastam: iszonyatosan könnyű a szövege. (Ez nem okozhat gondot senkinek.)
(Igaz, én már pár évtizedet eltöltöttem az angol nyelv rejtelmeivel, arról pedig fogalmam sics, hogy te hol állsz az angol megismerésében.)
„Olvastál már bármit angolul? Valami graded readerst? Abból hányas szintet érezted nem túl nehéznek, még élvezhetőnek?”
El kellene felejteni ezeket a kiadványokat: nem érnek semmit, igenis kínlódni kell az elején, ez nem megy másképpen.
"nem érnek semmit"
Olvastál ilyeneket egyáltalán, amikor még viszonylag kezdő voltál? Vagy honnan a nagy szakértelem, hogy semmit se érnek? :D
Engem mindig az eredeti szöveg érdekelt, az átírt (legyen szó akár magyar művekről), lebutított nem. Nincs értelme ilyeneket olvasni, üzleti szempontból természetesen ragyogó „megoldás”.
Tetszik, nem tetszik, a szókincset „fel kell nyomni” olyan szintre, ahol nem okoz gondot az olvasás. És elkeserítőnek tartom, hogy Thirteen Reasons Why ezek szerint a lepontozóknak leküzdhetetlen feladatot jelent, holott alapszavakat használ, alap nyelvtant, és rémisztően rövid mondatokat. A besorolása is ezt tükrözi, ha nekem nem hiszel.
És tényleg nagy a baj, ha az ilyen szintű szöveget a többség nem iszonyatosan könnyűnek minősíti.
"Tetszik, nem tetszik, a szókincset „fel kell nyomni” olyan szintre, ahol nem okoz gondot az olvasás."
Tetszik, nem tetszik, az ilyen könnyített nyelven íródott olvasmányok is hozzájárulnak ahhoz, hogy felnyomd a szókincsedet, ha használod őket, és vannak, akiknek pont attól jön meg a kedvük az eredeti művekhez is, hogy az ilyenekkel van sikerélményük.
"elkeserítőnek tartom, hogy Thirteen Reasons Why ezek szerint a lepontozóknak leküzdhetetlen feladatot jelent"
Írta valaki, hogy neki leküzdhetetlen feladatot jelent neki? Lehet, hogy csak azért pontoztak le, mert nem találták hasznosnak a válaszodat.
"tényleg nagy a baj, ha az ilyen szintű szöveget a többség nem iszonyatosan könnyűnek minősíti"
A szavazást legtöbben arra használják, amire ki lett találva: a válasz hasznosságának, nem pedig a Thirteen Reasons nehézségének a kifejezésére.
Huu, köszi, tényleg jó az az oldal.
A többieknek: nyilván olvastam már angolul, nem könyvet de pl telefonon valami hosszabb történetet stb.
Látom a 13 reason whyról többen írtak. A You 3 könyvéből olvasott valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!