IcusLevi kérdése:
Ismertek régies nyelvezetű könyveket?
Figyelt kérdés
Tudnátok olyan könyveket ajánlani amiben régies a nyelvezet? Mint például ahogy a The Origibals-ba ( a sötétség kora) beszélnek.
Előre is köszönöm a tippeket.
2017. szept. 8. 12:07
1/8 anonim válasza:
Keress egy XIX.századi kiadású Jókai-t és nagy örömed lesz benne.
2/8 anonim válasza:
Legalább háromszor tettem le emiatt az Üvöltő szelek-et. A Rómeó és Júliàca màr bele sem fogok.
3/8 anonim válasza:
Heltai Gáspár Száz fabula , érdekesek a Rejtő regények is (P Howard) .
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊 Remelem találok kedvemre valót.
2017. szept. 9. 07:40
5/8 anonim válasza:
Nekem még a Drakula is ebbe a kategóriába esett.
6/8 anonim válasza:
Az átalad említett könyvet nem ismerem, úgyhog nem biztos, hogy ilyesmire gondoltál, de a korábbi hozzászólók ötleteihez csatlakozva nekem ezek jutottak eszembe, amik régies nyelvezetűek és szórakoztatók is:
Mary Shelley: Frankenstein
Denise Diderot: Az apáca
Henry James: A csavar fordul egyet
Kodolányi János történelmi regényeinek mind sajátos, az ábrázolt korhoz illeszkedő nyelvezete van - meg kell szokni, de utána nagyon élvezhetőek.
8/8 anonim válasza:
Tudom nem pont ilyenre gondolsz, de bukovinai székely népmesék, brutális régi magyar tályszólás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!