Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Play station, vagy Xbox, vagy...

Play station, vagy Xbox, vagy mindkettő?

Figyelt kérdés

Akinek van melyiket és miért választotta?

Kezdő vagyok a témában. Azt hallottam van olyan játék ami csak play stationre és van ami csak xboxra jelenik meg.

2019. máj. 5. 10:06
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
A One X pedig erősebb a PS4 Pro-nál, ezt azért érdemes lett volna megemlíteni a 30-as kommentben.
2019. máj. 8. 21:21
 32/46 A kérdező kommentje:
Közben olvastam, hogy a one x "pár hónapja" jelent meg. A one s árának kb duplája, szóval ha minden jelenlegi játék megy one sen jó az is szerintem. Lehet olyan majd megjelenő játék ami one xen megy de one sen már nem?
2019. máj. 9. 09:07
 33/46 anonim ***** válasza:
#32 kizárt :) mivel ugyanaz a két gép, csak az egyik erősebb. De én a helyedben várnék a következő gépre, mert ha megjelenik, tuti lemegy az x ára is.
2019. máj. 9. 09:23
 34/46 A kérdező kommentje:

Hát de nem akarok több mint egy évet várni és még hír sincs újabb xboxról.

Ha megy és menni is fog minden one sen ami xbox xen akkor miért venném a one xet. Ahogy írtam nekem elegendő a full hd felbontás csak ne szaggasson a játék. A net tempójával nem lehet gond, de amúgy milyen, hány megás net ajánlott?

2019. máj. 9. 09:42
 35/46 anonim ***** válasza:

FullHD alatt azt érted, hogy FullHD-s képernyőn fusson minden játék, vagy maga a játék felbontása legyen minimum FullHD? Mert az utóbbi egyik konzol sem tudjam minden esetben produkálni. Vannak játékok, amik FullHD alatt vannak, de tökéletesen üzemelnek, működnek FullHD-s monitoron. Legyen példa Xbox esetében a Quantum Break c. Microsoft exkluzív játék: csak sima HD (720p) a felbontása a játéknak, de tökéletesen működik 1080p (FullHD) képernyővel. Nekem pl. Xbox One X-em van egy 720P-s TV-hez, és a natív 4K-val küszköd az alacsony felbontású TV-m... :D Későbbiekben tervezek új TV-t venni, de sajnos most nem engedhetem meg magamnak.

Én a helyedben nem várnék. Az Xbox One S viszi az összes Xbox One játékot, a PS4 pedig viszi az összes PS4 játékot, tök mind1 hogy Xbox One X, vagy PS4 Pro.

2019. máj. 9. 12:17
 36/46 A kérdező kommentje:

Mit értesz azalatt, hogy a "natív 4K-val küszköd az alacsony felbontású TV-m... :D"

Probléma van a játék élménnyel? Úgy értettem kétféle kommentet olvastam, az egyik szerint erősebb a one x a másik szerint ugyanolyan mindkettő, ugyanazok fognak menni one sen is amik később jelennek meg. A fullhd alatt azt értem, hogy valaki 4Ks tvt ajánlott, de nekem jó a fullhds monitor, azért komoly az ár különbség is a kettő között. Engem nem zavar ha egy régebbi játék alapvetően nem hogy nem hd hanem még egyszerűbb, ha a játszhatósága jó.

2019. máj. 9. 13:14
 37/46 A kérdező kommentje:
Amúgy nem túlzottan kihasznált, de külön előny szerintem hogy bluray filmet és gondolom akkor hanglenezt is le lehet vele jatszani? DVDt is vagy csak blue rayt?
2019. máj. 9. 13:18
 38/46 anonim ***** válasza:

Játszik le sima DVD-t, CD-t, Blueray-t is. Az Xbox One 4K Blue-Ray-t is.

Küszködés alatt azt értettem, hogy az Xbox One X 4K-s felbontásban jeleníti meg a játékot, de mivel a TV-m csak 720p-s, így a kép minőségén olykor látszik, hogy nagy a tömörítés. Nincs semmilyen hatása a képernyő felbontásának a játékélményre.

Hogy jobban megértsd, így vannak az erőviszonyok a 4 konzol között, gyengétől az erősebbig: Xbox One S<PS4<PS4 Pro<Xbox One X.

Ez nem azt jelenti, hogy az Xbox One S rossz játékélményt kínál, de azt sem, hogy a PS4 Pro gagyi. Nagyon ritkán fordul elő úgymond "rossz játékélmény konzolon", és az javarészt nem is a konzol hibája, hanem a rossz optimalizáltságé. Szerintem ez a téma már nagyon sokszor pontosan le lett írva, ennél jobban már nem lehet.

Az Xbox One S ugyanaz a rendszer mint az Xbox One X szoftver szempontból, tehát teljesen ugyanazok mennek mindkettőn. A One X hardverileg erősebb, tehát szebb grafikát ad, sokszor jobb teljesítménnyel. Ugyanez a különbség a PS4 és a PS4 Pro között is. Az hogy a jövőben mik fognak indulni rajtuk, senki nem tudja, GTA6-ról még pletyka szinten is alig van információ, felesleges várni rá, a Rockstar nem csinál elkapkodva játékot. FullHD-s képernyő tökéletes mind a 4 konzol variációhoz, semmilyen teljesítménybeli romlást nem fogsz látni, és a kép is rendben lesz.

2019. máj. 9. 15:35
 39/46 anonim ***** válasza:
Arra készülj, hogy multiplatform címek közül sok küzködik fps droppokkal One-on. Pár isemerősömnek van, játszottam rajta pár játékkal (bf1, layers of fear, rdr2 - bőven lement 30 alá az fps) és elég komolyan szaggattot. Ps4-en nem tudom, hogy mi a helyzet. De a one s elég gyenge hardverileg, a ps4 sincs a toppon. Bőven lemegy 30 alá az fps.
2019. máj. 9. 19:42
 40/46 anonim ***** válasza:
#39 Nekem a RDR2 PS4 (Fat)-en van meg és eddig egyszer sem laggolt. Max a töltési idő kicsit hosszú, de az is csak a legelején, amikor nulláról tölt be a játék.
2019. máj. 10. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!