Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Play station, vagy Xbox, vagy...

Play station, vagy Xbox, vagy mindkettő?

Figyelt kérdés

Akinek van melyiket és miért választotta?

Kezdő vagyok a témában. Azt hallottam van olyan játék ami csak play stationre és van ami csak xboxra jelenik meg.

2019. máj. 5. 10:06
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
26%

Azt hallottam van olyan játék ami csak play stationre és van ami csak xboxra jelenik meg.

Igen, es konkretan ezen a dolgon mulik hogy melyiket valasztod. A tobbi kriterium elhanyagolhato.

2019. máj. 5. 10:22
 2/46 anonim ***** válasza:
100%

Így van, mivel már a multi a PS-nél is fizetős, így már tényleg mindegy. Én régen az ingyenes multi miatt vettem PS-t, utána meg már nem akartam brandet váltani, mert a barátaim is nyilván mind onnan voltak, ha ott játszottam. Plusz elvileg a következő konzol ("ps5") vinni fogja a PS4-es lemezeket, így már csak azért sem fogok most sem váltani, hogy megmaradjon a játékgyűjteményem.

Bár azt is hozzá kell tenni, hogy PS-en több az exkluzív, mint boxon, de szerintem az alapján dönts, hogy hol játszanak a haverjaid. Nem lenne a legjobb, ha pl ők együtt Forzáznak, te meg egymagadban Gran Turismozol.

2019. máj. 5. 10:28
 3/46 A kérdező kommentje:

Mit értesz azalatt, hogy PSen több az exkluzív, mint xboxon?

Nincsenek. gamer haverjaim... Sok éve nem játszok komolyabb játékokkal csak néha régebbi stratégiai játékokkal pl számítógépen. Ami miatt gondolkozok az xboxon vagy play stationon, mert árban jobbnak látszik mint naprakészre újítani számítógépet, hogy a legújabb játékok is működjenek rajta. A GTA San Andreasnál én abbahagytam a játszást :D De pl a The division 2 érdekel, de el se indulna a számítógépen, a GTA 6 még ugye meg se jelent de érdekelne az Xbox oneon vagy min fog működni, nem akarnám ahhoz felfejleszteni a számítógépet mert úgy gondolom drágább lenne, mint egy xbox vagy play station. Azzal is újat írtál nekem hogy haverok mint szempont ki mivel játszik, ennyire nem tudom hogy működik a multiplayer, de egyébként tudnék találni olyat akivel tudok játszani szerintem. Meg pl tipikus példa az Apex legends (az se indul nekem csak olvastam róla) hogy nem neked kell keresni olyat, akivel tudsz online játszani, hanem bizonyos számú emberrel indulnak a pályák.

2019. máj. 5. 11:25
 4/46 anonim ***** válasza:
47%
A mostani konzolgenerációban egyértelműen PS, de hamarosan jön az új azt érdemes lehet megvárni.
2019. máj. 5. 11:39
 5/46 anonim ***** válasza:
100%

Az új generáció 1 vagy 2 év múlva jön. Nem olyan drágák ezek a gépek, hogy megvárj ennyit, ha most kell.

Multi mind a két konzolon fizetős, xbox-hoz live kell ps-hez meg plus. Kb 60€ évente mindekettő.

Ps-nek vannak jó exkluzívjai (én is csak ezek miatt vettem PC mellé egy ps4 pro-t), xbox-nak már nincsenek igazi exkluzívjai, mert ami jön xbox-ra az jön Windows 10-re is.

Én mint pc-s azt mondanám, hogy pc-t vegyél, de egy belépő kategóriájú pc 800€-nál kezdődik míg az xbox one x 378€ (pro 367€). De nem tudom mennyit szeretnél költeni rá.

Ha ps4 mellett döntesz mindenképp a pro változatát vedd, xbox-ból pedig az x-et.

2019. máj. 5. 14:07
 6/46 A kérdező kommentje:
Azt is kell nézni melyik meddig "versenyképes" mikor van az egy jelenleg jó pcnél hogy már nem megy rajta valamelyik új játék, vagy ugyanez a kérdés xboxnál. Irtam hogy számítógép van de erősen újítani kellene hogy új játékok mennyenek rajta.
2019. máj. 5. 14:13
 7/46 anonim ***** válasza:

Konzolon menni fog minden amire rávan írva, hogy ps4 vagy xbox.

És olvastam, hogy van pc-d,de azt nem újítani kell hanem újat venni az alapján amit írtál róla. Esetleg, ha elmondod a specifikációit tudok mondani konkrétabb választ.

Visztont nincs olyan, hogy nem megy rajta. Maximum lejjebb veszed a grafiaki részletességet, hogy meglegyen a kívánt fps, a kívánt felbontáson. De ez függ sok mindentől. Konzol is "gyengül" az idő múlásával. Ott is idő után "lejjebb veszik" a grafikai részletességet újabb játékoknál, főleg multiplatform címeknél. Konzolok általában mindent 30fps-el futtatnak 1080p felbontáson.

2019. máj. 5. 14:25
 8/46 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Még azt le tudnád írni, hogy bármilyen hdmivel rendelkező monitor jó xboxhoz? Konkrét példaként írnám pl a BenQ GW2480 Monitort. Nekem ez azért fura mert azt hittem csak tvre lehet xboxot kötni, pár éve lehet igaz is volt.

2019. máj. 5. 14:46
 9/46 anonim ***** válasza:
Monitor meg a tv lényegében ugyanaz. Bármi jó amin van megfelelő bemenete.
2019. máj. 5. 16:14
 10/46 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok, és a nekem szánt kérdéseidre az #5-ös már válaszolt, de azért én is leírom.

1.: PS-en azért számít többnek az exkluzív játékok száma, mert pl egy Last Of Us-szal csak PS-en tudsz játszani, míg egy Xbox exkluzívval (pl. Forza) már lehet PC-n is. És ez a többségre igaz, mert pont azzal kampányolnak az Xboxosok, hogy a PC és Xboxos játékosok tudnak együtt játszani, bár sok mindent nem tudok a Microsoft modelljéről, ennek majd olvass utána, ha lesz kedved.

A haverokat meg úgy értettem, hogy ha pl régebbről ismersz valakit és van már konzolja, akkor érdemes olyat venned, ami neki is van, feltéve ha szeretnél vele játszani. Azért szempont, mert PS és Xbox között nincs crossplay, tehát nem tudunk egymással játszani (egy-két kivétel van, pl Rocket League és Fortnite).

Remélem tudtunk segíteni!

2019. máj. 6. 11:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!