Szerintetek PC vagy a konzol a jobb?
Elder of Scrolls számomra örök kedvenc
ha mar a kedvenc akkor leirhatnad rendesen a nevet
Számomra a játékélmény fontosabb mint a grafika."
Azt vágod hogy a konzolokon általában PC-s minimum grafikán mennek , viszont még ugyis jobben megéri a pc ha 300k-ért veszed , emrt mindenhez van tört verzió..
Azért számoljuk össze, hogy pénzügyileg melyik a kisebb befektetés. Mint írtam a másik kérdésnél, a warezt hagyjuk figyelmen kívül. Azt úgyis lehet mindegyikre.
Tehát, egy játékos gép az alapoktól:
PC ~150 000
Ennyit egyszerűen rá kell szánni, ha nem akarsz egy év múlva súlyos tízezreket rákölteini.
Monitor ~50 000
Játékhoz nem árt egy 22"-os nem túl lassú válaszidejű monitor. Ez még így is csak egy olcsóbb darab ára.
Egér+billentyűzet ~7 000
Ebben egy normális USB egér és egy olcsó billentyűzet van benne.
Hangszóró ~10 000
Ez még mindig csak egy közepes minőségű 2.1-es vagy egy közepestől jobb sztereó szett ára.
Opreációs rendszer ~25 000
Ha PC játék, akkor Windows, és ez még mindig csak egy 64bites OEM 7.
Tehát túl vagyunk a 240 ezer forinton anélkül, hogy komolyabban ráznánk a rongyot. Azzal nem számoltam, hogy néhány játékstílushoz (szimulátorok, platformerek) a jobb élmény érdekében jól jöhet egy játékvezérlő.
Konzol az alapoktól:
Alapgép ~50 000
És ebben már benne van a játékvezérlő is.
Kijelző ~80 000
Itt egy kicsit jobban költöttem, egy 27"-os TV tuneres darabbal számoltam.
Hangszóró ~30 000
Itt már egy elfogadható minőségű 5.1-ről van szó.
Tehát még a jobb kijelző és hangrendszer ellenére is kb. 100 000 forint a spórolás, a, amit játékokra lehet költeni, cserébe nem kell hardvert sem fejleszteni (annak az ára is mehet játékra). E mellé mindennapi használatra pedig már bőven elég egy több éves, irodából leselejtezett gép egy aukciós oldalról 25 ezerért valamelyik népszerű Linux disztróval.
Persze vannak a PC-nek előnyei, mint a modolhatóság (ebbe tartoznak a honosítások is), már amelyik játéknál lehet, már akinek van rá igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!