Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek PC vagy a konzol...

Szerintetek PC vagy a konzol a jobb?

Figyelt kérdés
Nekem személy szerint a PC. Számomra a játékélmény fontosabb mint a grafika. Nem tudom ki hogy van vele de nekem a régebbi játékok jobban tetszenek pl: az én kedvenc játékom a Vampire the Masquerade Bloodlines. A Crisis II valahogy nem tetszik , nem jön át a hangulata hiába szép grafikája van, de ezzel nem akarom fikázni nem szarozom le mert alapjáraton jó game csak nekem személy szerint nem tetszik. Valahogy jobban szeretem a régebbi játékokat. Szerintem a PC másik előnye az, hogy vannak magyarítások játékokhoz. Konzolra tudtommal nincs, csak Xbox Classic-hoz. Szóval ismerek olyan embert aki csak a grafika miatt játszik, egy szót sem ért angolul és nem érti a játék adta feladatokat. Csak össze vissza megy és lövöldözik közbe nem érti a játék lényegét. Én sem vagyok egy nagy angolos, ezért inkább minden játékhoz feltelepítek egy magyarítást és máris sokkal élvezhetőbb a játék. Ti hogy vagytok ezzel?

2012. aug. 30. 14:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Elder of Scrolls számomra örök kedvenc

ha mar a kedvenc akkor leirhatnad rendesen a nevet

2012. aug. 30. 15:36
 12/28 A kérdező kommentje:
Oh Sorry, te soha nem szoktál félre gépelni semmit. El is felejtettem
2012. aug. 30. 15:39
 13/28 anonim ***** válasza:

Számomra a játékélmény fontosabb mint a grafika."

Azt vágod hogy a konzolokon általában PC-s minimum grafikán mennek , viszont még ugyis jobben megéri a pc ha 300k-ért veszed , emrt mindenhez van tört verzió..

2012. aug. 30. 15:52
 14/28 A kérdező kommentje:
Na meg némelyik PC játékhoz vannak módok illetve javítások vagy kiegészítők. Pl: Elelder of Scrolls Morrowindhez egy halom javítás és mód áll a játékos rendelkezésére. A grafikát fel lehet javítani ezenkívül különböző objektumokat lehet bemásolni például halakat, madarakat és különböző állatokat új fegyvereket és cuccokat. Ezenkívül vannak egyéb textúra módok és olyan kiegészítő aminek segítségével élethűbbé tehetjük a játékban szereplő állatok viselkedését. Aztán van egy mód azt hiszem Water World néven ismert kiegészítő amivel már lehet halászni és rengeteg halfajt lehet berakni a játékba.
2012. aug. 30. 16:02
 15/28 anonim ***** válasza:
Szerintem pc főleg ha valaki szereti az mmorpgket illetve nekem vagy kedvencem a dota és ennek másolatai és valljuk be 1 mmorpg be sokkal többet bele lehet tolni mint az átlag xbox/ps exkluzív játékokba. Ha nincs pénzed jó a gép mert 100-120 körül összelehet rakni olyat ami viszi a játékokat még ha lowon is viszont cserébe tudsz letölteni és multizni (tudom hogy ezt sokan nem szeretik de akkor is 1 érv pc mellet) Ha sok pénzed van akkor meg 1 fullos gép szar veri mindenben a konzolokat.
2012. aug. 30. 17:13
 16/28 anonim ***** válasza:
irányitásról hogy gépre köthetsz valamilyen kart viszont ps3 xbox 3 hiába kötöd rá általában fotelben szokták tolni szóval nem igen lehetne hova rakni.
2012. aug. 30. 17:14
 17/28 A kérdező kommentje:
Na meg a stratégia játékokat hiányolom konzolról. Age of Embires III, Age of Mythology és Empire Earth. Ezek kimondottan csak PC játékok és ilyen jellegű játékok nem igen vannak konzolokra. PC-n nagyobb a választási lehetőség.
2012. aug. 30. 19:22
 18/28 anonim ***** válasza:
+ lehet olcsóbb a konzol de sok embernek akkor is van 1 gépe netre meg ilyenekre ami kb 40-50 ezer ha legolcsóbbat veszed meg és akkor máris 60+50 110 szóval annyival nem is olcsóbb
2012. aug. 31. 01:07
 19/28 anonim ***** válasza:

Azért számoljuk össze, hogy pénzügyileg melyik a kisebb befektetés. Mint írtam a másik kérdésnél, a warezt hagyjuk figyelmen kívül. Azt úgyis lehet mindegyikre.

Tehát, egy játékos gép az alapoktól:

PC ~150 000

Ennyit egyszerűen rá kell szánni, ha nem akarsz egy év múlva súlyos tízezreket rákölteini.

Monitor ~50 000

Játékhoz nem árt egy 22"-os nem túl lassú válaszidejű monitor. Ez még így is csak egy olcsóbb darab ára.

Egér+billentyűzet ~7 000

Ebben egy normális USB egér és egy olcsó billentyűzet van benne.

Hangszóró ~10 000

Ez még mindig csak egy közepes minőségű 2.1-es vagy egy közepestől jobb sztereó szett ára.

Opreációs rendszer ~25 000

Ha PC játék, akkor Windows, és ez még mindig csak egy 64bites OEM 7.

Tehát túl vagyunk a 240 ezer forinton anélkül, hogy komolyabban ráznánk a rongyot. Azzal nem számoltam, hogy néhány játékstílushoz (szimulátorok, platformerek) a jobb élmény érdekében jól jöhet egy játékvezérlő.

Konzol az alapoktól:

Alapgép ~50 000

És ebben már benne van a játékvezérlő is.

Kijelző ~80 000

Itt egy kicsit jobban költöttem, egy 27"-os TV tuneres darabbal számoltam.

Hangszóró ~30 000

Itt már egy elfogadható minőségű 5.1-ről van szó.

Tehát még a jobb kijelző és hangrendszer ellenére is kb. 100 000 forint a spórolás, a, amit játékokra lehet költeni, cserébe nem kell hardvert sem fejleszteni (annak az ára is mehet játékra). E mellé mindennapi használatra pedig már bőven elég egy több éves, irodából leselejtezett gép egy aukciós oldalról 25 ezerért valamelyik népszerű Linux disztróval.

Persze vannak a PC-nek előnyei, mint a modolhatóság (ebbe tartoznak a honosítások is), már amelyik játéknál lehet, már akinek van rá igénye.

2012. aug. 31. 11:21
 20/28 A kérdező kommentje:
Hangszóró 30 000? Én 2000-ért vettem egy frankó erősítőt 2 kissebb hangszóróval és egy mélynyomóval és olyan hangja van, hogy a fal is beleremeg. Már évek óta működik. Billentyűt 2000Ft-ért vettem egeret 3000Ft-ért.
2012. szept. 1. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!