Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan tudnám megértetni...

Hogyan tudnám megértetni édesapámmal, hogy a videójátékozás is egy hobbi?

Figyelt kérdés

Kb. minden hónapban szóba jön ez a téma, de már unom ismételni magamat. (Szüleim elváltak, így sok mindent nem tud arról, hogy pontosan mennyi időt szoktam tölteni játékkal)

- Szerinte túl sokat játszok és függővé tesz.

Szerintem nem vagyok függő, tudom hol a határ. Van, hogy 1 nap 6, vagy akár több órát is játszok, de nem egy huzamban, tartok szüneteket. Emellett normális életem van, + diákmelózom. Tehát nem a virtuális világot tartom a való életnek, és szerintem így az egészséges.

- Szerinte a videójátékokat csak a pénzért csinálják, ezzel lehúzva a függőket, akiket beszippant a virtuális világ, és szerinte, ha ők "felébrednek", akkor nagy bajban lesz a videójáték ipar.

Mondja ezt úgy, hogy egyáltalán nem szokott játszani, tehát, akkor honnan van erről véleménye? Szerintem ha ezek a függők "felébrednek", akkor sem lesz gondban a videójáték ipar, hiszen gamerek mindig is lesznek, nem hinném, hogy egyszer csak így megszűnik ez az egész, mivel mindenki szeret valamit játszani. Szerintem túlzás az, hogy csak a pénzért csinálják. Biztos vagyok abban, hogy vannak olyan fejlesztők/stúdiók, akiknek pont ez hobbijuk, hogy játékokat készítenek és szívvel lélekkel alkotják meg. Mert, ha úgy lenne, ahogy azt ő mondja, elég rossz játékok lennének, ha csak a pénz lenne fő szempont.

Most tervezem a PC-met fejleszteni, és biztos vagyok benne, hogy bele fog szólni, hogy minek ilyen drága konfig, nem elég ami most van?

Félreértés ne essék, nem a játszás ellen van, csak azt akarja, hogy ezt korlátozzam le.

Hogyan tudnám ezt megbeszélni vele?

jún. 24. 23:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
10%

Mese.

Szenvedély. Függőség. Igaza van. Hagyj fel vele.

Sportolj, kirándulj, olvass könyveket, stb.

jún. 25. 00:19
 2/20 Kedves Vezető ***** válasza:
79%
A "The Father" boss harc után nyílik meg rá a lehetőség..
jún. 25. 00:22
 3/20 anonim ***** válasza:
24%

Ha függő vagy, akkor a szüleid miatt vagy az. Elég sok a hat óra.

Én játékfüggő vagyok, legszívesebben folyton játszanék.

Járok terápiára, hogy képes legyek a valódi problémáimmal szembe nézni, megküzdeni.

jún. 25. 01:26
 4/20 anonim ***** válasza:
61%

Azért 6 óra nem olyan sok, pláne hogy nem is egybe ül annyit előtte. Inkább hobbinak nevezném. Ami apádat illeti az nehéz lesz meggyőzni, de hívatkozz bátran arra hogy nem csak gép előtt ülsz. Dolgozol,lógsz a haverokkal meg minden más. Bármi más hobbira is elmehetne naponta ennyi idő. Ha pl valamit barkácsolnál az is több óra lenne, vagy festenél,olvasnál. Söt az lehet még több idő is lenne.

Ami a gép fejlesztést illeti, ha a saját magad által megkeresett pénzből történik akkor semmi beleszólása nincs. Megint más ha ő "sponzorálná" anyagilag.

jún. 25. 06:09
 5/20 anonim ***** válasza:
41%

#4: "Azért 6 óra nem olyan sok"

Attól függ, mennyire rendszeresen. Ez azért mégis csak egy nap negyede. Heti egy nap, szombat vagy vasárnap nem sok, de ha ennél gyakoribb, akkor ott már azért rá tud menni más dolgok rovására.

"Ami a gép fejlesztést illeti, ha a saját magad által megkeresett pénzből történik akkor semmi beleszólása nincs."

Egy fiatalkorú személy anyjáról van szó. Ha abba nincs is beleszólása, mit vesz a pénzén (van, csak kontrollja nincs), abba nagyon is, hogy mit enged meg a háztartásban. Legyen az viselkedés vagy tárgy.

Ezt nem a játékok ellen mondom, az teljesen normális hobbi. Akkor is ezt mondanám, ha a kérdező olvasna és arra menne el alkalmanként napi 6 óra, miközben olyan könyvtárat vásárol össze, ami egy kisebb településnek is a becsületére válna.

jún. 25. 08:10
 6/20 anonim ***** válasza:
54%
#5 több mint az egyharmada,mivel alvás nélkül nem tud meglenni.
jún. 25. 08:32
 7/20 anonim ***** válasza:
46%

A nap attól még 24 órás, de ha azt vesszük, hogy egy kamasznak általában 9 óra egészséges alvásigényt szoktak mondani, úgy majdnem fele.

De mint említettem, nem rendszeresen azért belefér, pl egy eseménytelen szombaton.

jún. 25. 08:43
 8/20 anonim ***** válasza:
53%
#5-7 Mi nem érthető azon hogy azt a 6 órát nem egyhuzamban tolja le a gép előtt? Közbe mást is csinál, nem csak a gépet nyüstöli. Ezek szerint minden hobbi ami többet igényel mint pár óra értelmetlenné válik? Szerinted 1 komolyabb könyvet el tudsz olvasni pár óra alatt? vagy ha valami kézmüvességet csinálna az is több órát igénybe vesz. Szóval túl toljátok ezt. Majd ha 1 nap 8-10 órát EGYHUZAMBAN gépezik, akkor lesz függő/baj. A 6 óra kihagyásokkal és pihenőkkel teljesen belefér a normálisba. Pláne ha még esik is kint és nem tud semmi mást csinálni.
jún. 25. 10:33
 9/20 anonim ***** válasza:
73%

Én függőként sokszor ne mis szórakozásból játszom, hanem feszültségoldásként. Illetve erős sóvárgást érzek a játék iránt sokszor.

Azt mondják valami akkor függés, ha a normális életet akadályozza. Tehát valaki ezt választja mondjuk a barátokkal való találkozás helyett.

Egyébként most játszottunk a pandemic legacy második évaddal, hihetetlen szuper, és nem gépi.

Az se mindegy, hány éves vagy, hogy apu mennyire kotyog bele az életedbe. Ha elmúltál 18, akkor mondd azt neki, hogy : köszi a visszajelzést, de többet ne mondd, mert én életem, majd én eldöntöm, hogy mivel töltöm az időm.

jún. 25. 10:59
 10/20 anonim ***** válasza:
59%
Persze, képmutatás. Soha senki nem szól rá a gyerekre, ha napi több órát olvas, tanul, vagy sportol. Amit nem értenek, az csakis rossz lehet, és be kell tiltani.
jún. 25. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!