Miért töltenek egyesek nagyon sok időt videójátékokkal?
Szerinted egészséges napi 7-8 óra munka?
Mindenki azt kezd a saját idejével amit akar és ahogy akarja.
7-8 óra játékot hogy érted? Egyben, vagy összesen? Mert ez sem mindegy. Ha egyben akkor sok, mint ahogy a 8 óra munka is. Ha összesen 7-8 óra 1 nap, mint mondjuk 4x2 óra akkor nem mondanám soknak. Több tényező függvénye hogy soknak számít-e.
Van aki könyvet olvas, van aki egész délután a TV-t nézi.
Amíg nem más, fontosabb tevékenységek kárára megy rá, addig szerintem nem jelent problémát.
Ha a játék miatt elhanyagolsz dolgokat, mint munka, tanulás, alapvető takarítás, rendrakás, egyéb ház/lakás körüli munkák, akkor már beszélhetünk ártalmasról, de ez mindenre igaz, a TV-zéstől kezdve a hobbi makettozáson át videójátékig.
Ha van olyan játékom, simán leülök hétvégén akár 12 órára is (szakaszosan, bár manapság nem volt ilyen, ami tényleg annyira megtetszett), de emellett főzök, takarírok magam után, elmegyek a boltba, munkahelyre ugyan úgy bejárok, dolgozom stb. Van olyan is, hogy 2-3 napig nem kapcsolom be, vagy ha igen akkor is neten olvasok csak.
Ha körbenézek rokonaimnál meg munkatársaknál csak mérgező kapcsolatokat látok. Ezen személyek jó része még pluszban alkoholista, idegbeteg, egyiknek sincs egy normális rendezett magánélete.
Én egyedül élek egy házban és szabadidőmben videojátékokkal játszom.
Sokkal jobb szórakozás mint az alkesz idegbetegek klubjába tartozni.
Üdv egy 35 éves sebészeti asszisztens.
#3 vagyok
Most hosszabb idő óta leköt egy játék, Ghost of Tsushima, eddig úgy 30 órát raktam bele kevesebb mint 1 hét alatt (tegnap talán 10-11 órát is toltam, kötelező szabadság a cégnél, tehát nem a munka vagy más kárára, de szép nap volt Japánban lovagolni fel-le :D), de ha azt nézem akkor előtte kb 2 hónapig jó ha heti 2-3 órát játszottam, egyszerűen nem kötöttek le.
Ami a piás csapatot illeti, jah, adom, sokaknál a minőség kimerül egy bográcspartiban, ahol persze kötelező inni, meg lehet szapulni a céget/embert, közben kb a 70 évekből hátramaradt népzene/mulatós bömböl teljes hangerőn mert valami "értelmeset" is hallgasson az ember. Persze mivel a többség elégedetlen az élettel, panaszáradat ezerrel.
Én már rájöttem ha nem akarsz gondot egy cégnél tök mind 1 mi annak a neve.
Bemész megcsinálod a munkád, nem nagyon szólsz senkihez.
Ezt konkrétan így meg is jegyezték rám. Bejön, dolgozik, nem szól senkihez.
Utalva megkapod a fizetésed és csö, le van zárva a történet.
Most én azt nem kezdem el minősítgetni, hogy Ö a fél fizetését hagyja a kocsmában, megint egy másik munkatárs felváltva tolja a cigarettát meg a ventolin spray-t.
Megint másik úszik a bankhitelben miközben az aktuális kormányt szidja.
Én hazajövök a saját otthonomba. Saját magam rendezem a saját dolgaimat.
És kész. Egyébként van itthon pár üveg alkohol, de ezeknek a többségét is elajándékoztam. 40-50 éves Whisky, fehér rum... Számomra nincs értéke.
Majd idővel befejezem a Horizon Forbidden West-et most vagyok kb az 1/3-ánál. Aztán majd kiderül melyik lesz a következő.
És a szabadnapjaimon aludhatok du 2-ig is ha akarom. De rossz nekem.
# 8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!