Hogyan változott meg nektek felnőtt korotokra a videójátékokhoz való hozzáállásotok?
30 vagyok.
Nem csak én változtam, de maga a játékipar is. A részemről 25 évi gamer háttérrel sokkal kritikusabb vagyok a játékok felé, illetve mivel jóformán csak hétvégén van időm játszani, jobban meg is nézem, milyen játékkal töltöm azt a 2-3 órát.
A másik végéről nézve a mai trendek szerint a játékokat teleszarják mindenféle copy-paste side contenttel, quest markerekkel, gyakorlatilag kikapcsolt aggyal robotpilóta módon végig lehet őket játszani. Én pedig még abban a korban tanultam bele a játékokba, amikor azok nem rágtak mindent a számba és a fejlesztők (és játékosok) nem úgy álltak hozzá a dolgokhoz, hogy a játékosnak JÁR, hogy a játék minden tartalmával egy végigjátszás során találkozzon, cserébe igencsak számított, hogyan közelítek meg egy problémát. Manapság felületesen mindenbe beleerőszakolnak RPG elemeket, de 100-ból 99-szer azt érik el, hogy ez kivesz a játékélményből.
Most játszom például a 2013-as Tomb Raider rebootot és nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán befejezem. Akármennyire letolta mindenki a bugyit a gyönyörűségtől ez egy átlag alatti szar. Az első másfél óráját egyenesen gyűlöltem és 5 óra játék után kezdett el az élmény Tomb Raiderre hasonlítani. Értem én, hogy megpróbáltak egy modernebb Uncharted-szerű élményt adni, de ez ahhoz képest is szar. Félig open world, a térkép tele ikonokkal, amik szinte csak különböző gyűjtögethető vacakok, lépjél szintet, fejlesztgesd a fegyvereidet, a játék mindent a képedbe tol, van egy "survival vision" képességet, amiben minden fekete-fehér és bármi, amivel interakcióba kell lépned arany színben izzik, ha meg még így is túl hülye vagy hozzá, hogy megcsináld, Lara (imitátor) még a szádba is rágja az egyébként faék egyszerű fejtörők megoldását, nehogy kicsit is gondolkodni kelljen.
Itt a 16-os válaszban egyébként linkeltem is egy videót, ami elmagyarázza, mekkora szemléletváltáson ment át a játékipar az elmúlt 20 évben:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__10723539..
35 evesen is ugyanannyira szeretek jatszani mint 20 evvel ezelott.
Es mas korombeliek is, ezt nem lehet rafogni hogy 20 eves vagy, es kesz kinotted.
Annyiban valtoztam hogy most nem erdekel a single jatekok 98%.
Nem erdekelnek a felkapott divatjatekok.
A Guild wars 2 ota nem ulok fel a hype vonatra.
Elegge vallogatos vagyok, de ami megfog, azt evekig tolom.
Masodik mmorpg-m 9 evet toltam. (nem wow)
Mostani kedvencem 8 eve jatszom napiszinten. Munka es gyerekek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!