Milyen eszközökre van szükségem filmgyártáshoz?
Már nagyon rég óta szeretem a filmeket. Úgy értem nézni azokat. Viszont csak az utóbbi időben igazán el kezdett foglalkoztatni a konkrét filmgyártás folymata. Gondolok itt a kameraállásra, színezésre, vágásra stb.
Közeljövőben szeretnék egy saját készítésű profi rövidfilmet elkészíteni (5-10 perc max) rendes forgatókönyvvel. Nincsen egyenlőre semmiféle felszerelésem vagy ötletem ami ehhez a folyamatkoz kellene. Kérdésem, hogy milyen alapszintű kellékek szükségesek ahhoz, hogy le tudjak gyártani egy jó minőségű rövidfilmet?
Még csak 17 éves vagyok, de úgy érzem ezen a területen fogok tudni elhelyezkedni, hiszen nagyon érdekel és foglalkoztat a téma.
Köszönöm mindenkinek aki segít nekem.
Attól függ melyik folyamatban akarsz részt venni.
Minden film alapja: rendező, szereplők, kamerás, hangmérnök, vágó.
Nyilván lehet amatőr szinten 1 kamerával, 1 mikrofonnal néhány szereplővel és lehet Hollywoodi szinten 200 fős stábbal.
Szerintem kezdésnek elég annyi, hogy veszel egy kamerát (akár használtan is), egy profibb mikrofont és csak scripteket veszel fel. Gyakorlod a kamerát, megtalálod a stílusod, fejben komponálsz jeleneteket stb. Esetleg megtanulsz videót vágni, efekteket használni.
Ez nem filmgyártás, ez filmkészítés lenne. Nagyon más a kettő.
Minimum kell kamera, mikrofon, vágóprogram, fények, állványok.
Be kell szerezni nagy tételben olyan szines papírokat, amin híres emberek képei vannak és különféle számok,rengeteg nullával.🤣
Ezek az eszközök sokat tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!