Az olasz filmgyártás mióta tekinthető halottnak?
" Attól, hogy Amerikába költözött, még nem lesz amerikai."
Született: 1963. március 27. (életkor 59 év), Knoxville, Tennessee, Egyesült Államok.
Sőt, már a szülei is Amerikában születtek (anyja amerikai). Az egy dolog, hogy olasz származású. Mégis csak amerikai. hiszen ott is született. Ő leginkább csak a nevében olasz. Akkor ennyivel Scorserse-t is olasznak kellene tekintenünk, holott ő is Amerikában született.
80-as évek vége óta, hogy miért azt nem tudom, szerintem az van velük is mint velünk.
Azon felül nem tudják felvenni a versenyt pénzügyileg mondjuk Hollywooddal, régen se nagyon tudták de akkoriban volt egy biztos piacuk Európában, most nem mernek úgy kockáztatni szerintem, pl. a Western filmeket tonnaszámra csinálták, úgy mond fillérekből, csak átugrottak Spanyolországba, a siker meg garantált volt, az 1000-ből lett mondjuk 10 jó és ezek maradtak meg nekünk, a többire nem is emlékszünk, most elkészül helyette 50 film mondjuk abból johogy nincs kb 1 jó se.
Tarantinos dologról annyit, hogy azért ilyen szempontból is gondoljunk az olaszokra, Tarantinonal pl. kár lenne letagadni az olaszzsagot, amikor eleve olasz filmekből merített rengeteget, főleg Leonetól, A jó a rossz és a csúf, meg a Django kb. a kedvenc filmjei.
És igen Scorserse, Brian de Palma, Coppola mind olasz, a színészekről nem is beszélve, Al Pacino, De Niro... Az olaszoknak igen sokat köszönhet Hollywood, még a saját mitoszukat (western) is ők járatták a csúcsra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!