"Az 1990-es évek volt a filmkészítés aranykora, ekkor készültek a legjobb filmek." Mi a véleményed erről a kijelentésről?
Érdekes megállapítás. Számomra zeneileg is ez volt a legjobb korszak.
Volt a korszaknak egy magával ragadó, érdekes életérzése. Talán az emberiség fejlődése, a demokrácia, szabadság eszméi hagytak nyomot a koron. Másabb volt, mint az azt megelőzők. A 60-as, 70-es, 80-as éveknek (és a még koraibbaknak is) volt egyfajta jellegzetessége, ami a kort, évtizedet végigkísérte és ez a filmekben is megjelent. Ugyanez a 90-es évek is, de ott már akár filmkészítés terén akár az életben, kialalkultak szélesebb, másabb látókörű álláspontok minden témában, így a filmekben megjelentek, amik persze egy idő után már eltűntek és/vagy más irányba indultak el.
Egyébként, szerintem helyesebb megállapítás lenne, hogy 1990-2009 között készültek a legjobb filmek és zenék. Szerintem ez a két kor a legmeghatározóbb ilyen téren, Az itt készült alkotások befolyásolták/befolyásolják a ma élő emberek 80%-át. (Ha lehet ilyet kijelenteni, persze ez egy szubjektív vélemény.
Köszönöm szépen a válaszokat! Az egyik barátom vetette ezt fel, és a baráti körben nem volt a témában egyetértés. Foglalkoztatott a téma, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt is. Én személy szerint egyébként egyet értek vele, hisz ha belegondolok, ilyen filmek születtek akkoriban: Forrest Gump, A remény rabjai, Titanic, A bárányok hallgatnak, Ponyvaregény, Az angol beteg, Mátrix, Good Will Hunting, A szikla, Reszkessetek, betörők, Harcosok klubja, Kapcsolat, Jurassic Park, A függetlenség napja, Micsoda nő, Ryan közlegény megmentése, Schindler listája stb.
Talán a 7-es válaszoló megfogalmazása tetszik a legjobban, szerintem nagyon igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!