Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak én érzem silánynak a...

Csak én érzem silánynak a modern magyar szinkronizálást?

Figyelt kérdés

Üdv!

Az imént néztem egy mozi trailert és magyar szinkron volt benne. (Tudni kell rólam, hogy hosszú évek óta eredeti nyelven nézem a filmeket, főleg angol felirattal, hogy ha szar lenne a hang vagy az akcentus miatt nem érteném, akkor is tudjam mi van.)

Nos számomra borzasztóan fura volt… a mai szinkronszínészek mint ha teljesen unottan játszanák a szerepüket, zéró átéléssel… mint ha csak felolvasná valaki papírról a szöveget és kész. (Esetünkben a jövőre érkező D&D film trailere volt)

De moziban ülve is, a reklámok egy része magyarul volt és ott is feltűnt a jelenség.

Ennyivel jobbak lettek volna a régi szinkronszínészek? Régen néztem szinkronos filmeket és akkor még mint ha sokkal jobbak lettek volna.

Mi a véleményetek?

2022. aug. 13. 14:15
A kérdező szavazást indított:
Régen sokkal jobb volt a magyar szinkron
Most sokkal jobb a magyar szinkron
Nem változott semmit a minősége
Sosem volt jó
13 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Nagyjából a '90-es évek végéig volt igényes a magyar szinkron. Ma már gyenge, nem minőségi.
2022. aug. 13. 14:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Én is ezt érzem. Egy Jurassic Parkot pl bármikor megnézek szinkronosan is. Ma meg…?
2022. aug. 13. 14:18
 3/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
67%

nem csak a szinkron szinvonal esett hanem eleve a filmeke is

ha megnezek egy regi jo filmet az egy elmeny

manapsag a legdicsertebbek is nem tudni minek is keszultek, nem elmenyek, csak valami kenyszeredett szorakoztatasok akarnak lenni de azok sem

kozbe persze csomo dicseretet mondanak kritikusok is roluk

ma keszul talan olyan film mint schindler listaja? Vagy kereszet apa?

vagy mint terminator 2, aliens (2)

vagy ilyesmik?

emlitett jp se igazan keszul, csak kiadttak "remaket"

hala a jo egnek legalabb a sikolybol egesz jo keszult pl.

na az egy film, de van tobb?:D

2022. aug. 13. 14:38
 4/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

nagyon jo beleelessel szinkronizaltak regen, sok szinkron jobb mint az eredeti vagy teljesen ugyanolyan

amugy mintha lett voln errol szo

hogy regen igazi szineszek szinkronizaltak, akik minden teren szerepeltek mar nem csak filmekben mashol is

manapsag meg a szinkront barki csinalja, mindegy hogy gyorsan olvassa be amit kell es kesz

nincs ido hogy hozzaigazodjanak a film esemenyehez, szereploihez

Lehet hogy nem is latjak (se haljak) az eredetit pusztan felolvassak valoban, ami meg kommentarozva sincs hogy hogyan is olvassa csak a nyers szoveg

2022. aug. 13. 14:44
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Igazad van. A jó szinkronnál eszedbe sem jut belegondolni hogy nem eredeti hangon nézed a filmet, de mostanában inkább olyan a szinkronok színvonala, mintha egy közepes beleélésű felolvasást hallgatnál.
2022. aug. 13. 14:52
 6/11 NTBS ***** válasza:
90%
Ahogy a színészek színvonala csökkent úgy a szinkronizálásé is.
2022. aug. 13. 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Főleg vígjátéknál tapasztaltam, hogy sokkal viccesebb a magyar. (pl. Asterix és Obelix Kleopátra Küldetés és szinte minden Sacha Baron Cohen film)
2022. aug. 13. 15:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk tény, hogy nem csak a szinkronok, hanem a filmek is gyengék manapság. Meg az is, hogy a színészeink is. Hány remek színművészünk volt, ma meg nem tudnék egyet se mondani a fiatalok közül.
2022. aug. 13. 15:54
 9/11 Hintalow ***** válasza:
100%
Meg mondjuk az is hozzájárul, hogy többszörös a filmek mennyisège, nem lehet annyi minősègi munkát csinálni (főleg, hogy töredèke az èrdeklődök egy egy filmre, mert sokkal több van)
2022. aug. 13. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség a magyar szinkron most is jó csak divat fikázni meg hogy csak eredeti nyelven jó nézni bármit
2022. aug. 15. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!