Csak én érzem silánynak a modern magyar szinkronizálást?
Üdv!
Az imént néztem egy mozi trailert és magyar szinkron volt benne. (Tudni kell rólam, hogy hosszú évek óta eredeti nyelven nézem a filmeket, főleg angol felirattal, hogy ha szar lenne a hang vagy az akcentus miatt nem érteném, akkor is tudjam mi van.)
Nos számomra borzasztóan fura volt… a mai szinkronszínészek mint ha teljesen unottan játszanák a szerepüket, zéró átéléssel… mint ha csak felolvasná valaki papírról a szöveget és kész. (Esetünkben a jövőre érkező D&D film trailere volt)
De moziban ülve is, a reklámok egy része magyarul volt és ott is feltűnt a jelenség.
Ennyivel jobbak lettek volna a régi szinkronszínészek? Régen néztem szinkronos filmeket és akkor még mint ha sokkal jobbak lettek volna.
Mi a véleményetek?
nem csak a szinkron szinvonal esett hanem eleve a filmeke is
ha megnezek egy regi jo filmet az egy elmeny
manapsag a legdicsertebbek is nem tudni minek is keszultek, nem elmenyek, csak valami kenyszeredett szorakoztatasok akarnak lenni de azok sem
kozbe persze csomo dicseretet mondanak kritikusok is roluk
ma keszul talan olyan film mint schindler listaja? Vagy kereszet apa?
vagy mint terminator 2, aliens (2)
vagy ilyesmik?
emlitett jp se igazan keszul, csak kiadttak "remaket"
hala a jo egnek legalabb a sikolybol egesz jo keszult pl.
na az egy film, de van tobb?:D
nagyon jo beleelessel szinkronizaltak regen, sok szinkron jobb mint az eredeti vagy teljesen ugyanolyan
amugy mintha lett voln errol szo
hogy regen igazi szineszek szinkronizaltak, akik minden teren szerepeltek mar nem csak filmekben mashol is
manapsag meg a szinkront barki csinalja, mindegy hogy gyorsan olvassa be amit kell es kesz
nincs ido hogy hozzaigazodjanak a film esemenyehez, szereploihez
Lehet hogy nem is latjak (se haljak) az eredetit pusztan felolvassak valoban, ami meg kommentarozva sincs hogy hogyan is olvassa csak a nyers szoveg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!