Az emberek miért dobnak el maguktól olyan filmeket, sorozatokat, amiknek tök jó, kreatív sztorija pusztán azért mert van benne egy meleg/leszbikus/transznemű szereplő?
Mert mindenbe görcsösen bele kell magyarázni, hogy propaganda, ha éppen kiderül a sztoriból, de nincs benne jelentősége, ugyanez a nem fehér színészek esetén. Érdekes, ha a sztoriban nincs szerepe annak, hogy xy karakter hetero, vagy fehér, azzal a világon nincs semmi gondjuk ugyanezeknek az embereknek.
És most nem azokról az esetekről beszélek, amikor az eredeti karaktert írják át(pl A kis hableány élőszereplős verziójába a fekete barna hajú csajsz), vagy éppen nem korhű az ábrázolás.
Mert már hányni tudnánk attól, hogy erőszakkal akarják lenyomni a torkunkon. Amire semmi szükség, mert a többségünk leszarja kinek milyen a nemi identitása. Hetero vagyok, de volt nekem már anno 20 évvel ezelőtt a középsuliban leszbikus osztálytársam, aki fiúként viselkedett, sőt úgy is öltözött. Egyikünk sem közösítette ki, jó fej volt, mindenki jóban volt vele. Kollégám is volt már meleg pasi, a kedvencem volt a munkahelyen. Sorozatot is néztem már több évvel ezelőtt, ahol egy transzvesztita volt a kedvenc karakterem. Sokan vagyunk ezzel így, igaz, kell hozzá némi intelligencia, hogy ne nemi irányultság alapján ítéljük meg.
De őszintén, amit pl. a Netflix is művel manapság a sorozatokkal, lassan az ellenkezősét fogják elérni annak, amit akarnak. Eddig nem zavartak ezek a karakterek, most már kifejezetten kezdenek irritálni.
Nincs bele erőltetve, csak eddig nem volt divat.
Kishableány story-ját nem változtatja meg a bőrszíne.
Álatalában a látens b*zik vergődnek ezek miatt.
Meg azok akiknek a sárga pofájukon kívül nincs semmijük.
Pl stranger things
Nagyon híres netflix sorozat új 4. évada most jelent meg. Eddig van benne 1 db lezbi aztán annyi. Az is a 3. évad óta.
Tilos belerakni lezbi karaktert? Attól még léteznek...
A te magyar valóságodban biztos nem.
4. évadban szóba se kerül hogy lezbi, nem erről szól a karakter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!