Az emberek miért pénzelik a Netflixet meg a HBO Go-t, mikor megvan minden ingyen torrenten és egyéb oldalakon?
Hagyjuk már az ilyen kutatásokat, mert mindent mutatnak csak a valóságot nem. Odamennek BP közepén egy csoporthoz megkérdeznek 100 embert, abból 13 használ egyet, akkor már rögtön kihozzák, hogy 1.3 millió ember az országban...
Ha meg pl faluban kérdeznének 100 embert, akkor jó ha 10 ismerné őket, nemhogy használni.
Köszönöm, de továbbra is tökéletesen meg vagyok elégedve az nCore-ral.
Amíg a Netflix nyereséges, addig helyettem nem fizet senki semmilyen filmgyártást, hanem befektetőék meggazdagodását támogatja, a pénzéből pedig realizált profit lesz, nem fedezett gyártási költség. Majd amikor a színész, a gyártásvezető, a vágó, az operatőr stb. azért hal éhen, mert én nCore-ozom, akkor nem fogok nCore-ozni. Csakhogy ettől nagyon-nagyon messze vagyunk. Még akkor is, ha a torrentellenes Netflixb..i tisztességhuszárok ezt képtelenek is felismerni.
Nekem van Filmbox Live előfizetésem már évek óta. (Hasonló stream, mint a HBO Go, Netflix stb) Én azért pénzelem, mert volt olyan film rajta, ami sehol máshol nem elérhető. Egyik Torrentoldalon sem. Ncore-n sem. + Én szeretem az élő csatornákat is nézni (adott esetbe netem, mert itt a vod stream extraka, hogy van 12 csatorna live) + a vod a filmek ugye, úgyhogy nekem ez igx jó.
Barátnőmnek van Netflixe, ennek én sem igazán látom sok értelmet mert minden fent van torrenten, de bnom az élmény miatt hasznalja, mint én a Filmbox live-t.
Volt régebben HBO GO-m is.
Viszont a Filmbox Live (és Netflix/HBO Go) kínálata nekem sem elég, ezért mellette én is torrentezem. Én nagyon szeretem a horror/Thriller filmeket, illetve a pszichológiai drámákat, így nekem szükségem van Torrentre is. :D így jó hogy minden van, nyilván amiért fizetsz ott lehetnek elvárásaid.
Világtrend. Ahogy az internettel létrejött a Torrent vagy korábban a DC úgy csökken most a jelentősége a stream-ek miatt. Logikus, az emberek "lusták" havi mondjuk 3k-t szívesen ad azért hogy pl. telefonján bármikor bármilyen zenét meghallgathasson vagy hasonló összegért a tévéjén kvázi böngészve a kínálatot azt és akkor nézzen amit akar.
Az USA-ban már évek óta "drámaian" csökken a lineáris tévé előfizetések száma, és növekszik a stream jelentősége.
Idővel ki fog ez alakulni. Ha valkinek "európai" bére van mondjuk a feleségével/párjával együtt van havi nettó 800-900k körüli jövedelmük akkor nem szenvednek a torrenttel, a háttértárak dugdosgatásával stb. vagy akár a NAS üzemben tartásával stb. hanem csak élvezni akarják.
Persze sokan ennél kevesebb havi jövedelemből is a stream-et választják.
Az is egy érdekes adalék lehet, hogy sok helyen lehet nincs is már PC vagy még notebook sem, van mindenkinek telefonja, esetleg van egy-két tablet esetleg a tévén is lehet nagyképernyőn netezni, átalakul a világ.
Az is érdekes, hogy vagy 40 éve is voltak már olyan tévécsatornák amik saját maguknak készítettek filmeket ezek voltak a "tévéfilmek" ugye amiket nem vetítettek moziba, de jellemzően ezek kisebb költségvetésű filmek voltak, most pedig a Netfilx ami egy hasonló szolgáltató mint egy korábbi tévécsatorna olyan kaliberű filmeket gyárt ami simán lemehetne moziban, a rendező a színészek is sokszor A listásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!