Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az emberek miért pénzelik a...

Az emberek miért pénzelik a Netflixet meg a HBO Go-t, mikor megvan minden ingyen torrenten és egyéb oldalakon?

Figyelt kérdés

2021. jún. 24. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
100%
12# Igazából, felnőtt az a generáció aki ennek a hőskorában tolta felfelé a dolgokat. A legtöbbje már dolgozik egy ideje inkább nincs ideje ezzel foglalkozni. Leépült a kalóz közösség, a 2000 után született embereknek nincsen meg mi az a tbp. Meg dirtywindowsoltam egy telepítőt a netről. A szoftver az eszközzel jön, a zene havi, 1500-ér korlátlanul azonnal ott van, a sorozat is HD-be a megjelenés napján eredeti szinkronnal, felirattal. A flix előtti időkben még dolgozni kellett ha az ember értelmes tartalomhoz akart jutni. Vagy fizetni a lemezekért, amik általában fos újraszinkronizált, megvágott igénytelen szrok voltak. Ugyanez a zenével. Lehetetlen volt olyasmiket szerezni vidéken mint például egy Nine Inch Nails - The Fownward spiral. Torrenten meg ott volt. Nem volt rád kényszeritve a pop kultúra. Manapság már házhoz jön minden alternatív művészet.
2021. jún. 24. 16:02
 22/64 anonim ***** válasza:
66%

Nekem van HBO-m is, Netflixem is. Viszont az a baj, hogy még így sem tudok mindent megnézni, ami érdekelne. Amúgy hivatalosan az online filmek is, de még a Youtubera feltöltött filmek is (nem a megvevősek) illegálisnak számít, és ezt olyan mondja, aki ezt tanulta. De most nem ez a lényeg.

Nem népszerűsíteni akarok, engem cseppet sem érdekel, hogy ki hogy oldja meg a filmnézést, most csak a saját esetemet akarom elmondani.

Én mindent eredeti nyelven nézek. Ha az adott film/sorozat fenn van valamelyik általam elérhető streaming platformon, természetesen ott nézem meg, hiszen azért van. Ugyanez lesz majd a Disney+al, ha lesz, természetesen arra is elő fogok fizetni. Egyszerűbb. DE. Vannak olyan tartalmak, amiket egyszerűen torrent oldalakon kívül nem tudok elérni, bár ezt te is említetted. Sőt, sok olyan régi film van, ami még torrent oldalakon sincs fenn. (1958-as Dracula például). És sajnos a DVD/Blu Ray kihalóban van. Szóval nem biztos, hogy minden film elérhető DVD-n boltokban manapság. Aztán a pénz a másik dolog. Meg akarok nézni mondjuk egy rakat filmet. Egyesével kellene összevadásznom, és hát azért még az az ezer forint sem olcsó, ha felszorozzuk 10-el vagy még többel.

Mint az elején említettem, hivatalosan a videa/indavideo/társai is illegálisak. Ott sem fizetsz a tartalomért. Erről valahogy sokan megfeledkeznek. A torrent rossz, de az online filmezés nem? Kicsit álszentség. (ez most NEM rád vonatkozik. Te nem beszéltél az online filmekről, szóval ebbe nem keverlek bele, ne vedd magadra kérlek). Viszont ez az egész egyszerűen nem veszteséges a stúdióknak. Sokan járnak moziba, vannak olyanok, akik megveszik a filmeket, kész. Magyarországon hivatalosan a letöltés nem bűncselekmény, csak a feltöltés és a terjesztés. (ezt is mondtad lol, na mindegy) A moralitásom nem sérül, mivel, ahogy az előbb mondtam, nem esik el bevételtől az adott stúdió. Ez más, mint a kenyérlopás. Az bevételi kiesés a péknek, egy film letöltése, vagy akár csak online megnézése a studiónak meg nem. Az egyszerű letöltés szerintem még csak nem is lopás. Hivatalosan sem az, csak a feltöltés. Ha már hasonlat, akkor legyen az, hogy a torrentezés olyan, mint lopott kenyeret szerezni. Nem te lopod, de ha csak megeszed, akkor az tulajdonképpen nem illegális. Ha tovább adod, az már az.

Sajnos sok angol nyelvű tartalom nem érhető el online sem. Márpedig én nem nézek szinkront, szóval így nem marad választásom.

Viszont vannak olyan esetek, ahol nem részesítem előnyben az ingyen megszerzett dolgokat. Ilyen például egy könyv. Bár ott az is közre játszik, hogy papíron könnyebben olvasok, mint képernyőn (egy betegség miatt, lényegtelen). Könyvre én mindig kiadok pénzt, kivéve, ha nincsen rá lehetőségem. (de ez ritka) Bár mondjuk én olvasni jobban szeretek, mint filmet nézni.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy a streaminget előnyben részesítem, mind addig, amíg elérhető rajta az, amit akarok nézni. Meg aztán ennek van az a hibája, hogy van millió meg egy streaming platform, aminek a nagy része itthon el sem érhető. Például egy Amazonos Good Omenst, vagy egy Disney+os Mandaloriant nem fogok tudni máshol megnézni, de ezt te is említetted, szóval ezt hanyagolom. Véleményem szerint egy egységes platform kellene, ami mindenhol, korlátozás nélkül elérhető. Akkor aztán többet nem nyúlnék a torrenthez. De sajnos ilyen eddig csak zenében van.

Még így a végére megint hozzátenném, hogy NEM népszerűsíteni akarom ezzel a torrentet, mint mondtam, ez engem nagyjából nem érdekel, ki hogyan néz filmet. Csak is a saját esetemet írtam le, hogy én miért használom. Senkiben nem akarok belekötni a nézetei miatt. Elnézést, ha össze vissza lett.

2021. jún. 24. 16:09
 23/64 anonim ***** válasza:
100%

#19, itt nem az álszentségről, hanem a tudatlanságról és butaságról van szó. Persze, hogy kb mindannyian torrenteztünk már életünkben vagy akár most is. Itt maga a kérdés nem releváns, hogy ezt el kelljen magyarázni valakinek

A torrentoldalak csak azért létezhetnek, mert ezek mellett is megélnek a mozik és a streaming is. Illetve nem beszélve arról, hogy egy átlag ember, átlag keresettel, aki szeret filmezni nem engedheti meg magának, hogy 6-8 előfizetése legyen + mozik + dvd-k, hogy bármit megnézhessen, amihez kedve van. Egy sokkal jobb és komplexebb rendszer kéne, hogy az ember szívesen előfizessen rá. De mivel ilyen nincs, ezért több százezren vagy akár millióan torrenteznek. Az ok egyértelmű. Az a fura a kérdésben, hogy ez számára nem világos. Tehát nem álszentkednek szerintem itt az emberek, inkább értetlenül állunk a kérdés előtt.

2021. jún. 24. 17:27
 24/64 anonim ***** válasza:
48%

Ehhez nem kell tehetősnek lenni :D 1 pizza ára az előfizu... Mésra felteszem van pénzed.

Ha te pl kreálnál valamit, de az emmebrek nem fizetnének érte hanem illegálisan beszereznék innen onnan annak te örülnél tán?

Elvből se torrentezek.

2021. jún. 24. 18:18
 25/64 anonim ***** válasza:
100%

#24: ez addig oké, amíg van a Netflix, meg az HBO go. Kiadod rá a pénzt, mert belefér. De ugye ott van még minőségi kínálattal az Amazon Prime, a Hulu, A Disney+, igény esetén Youtube Premium. Ez már nem kettő, hanem 6. Ha nem torrentezed le az amcsi országos sorozatokat, akkor még kell a Peacock meg a Paramount+, ami már 8 előfizetés.

Aztán mindenki rájön, hogy a saját platformját megalkotja és oda teszi ki a tulajdonában lévő tartalmakat, és jön még 10 másik. Nem fogsz mindre előfizetni, kizárt dolog. Van egy pont, ami után nem leszel hajlandó 1-1 sorozatért egy teljes előfizetést fenntartani, az 1500 forintos pizza ára meg hirtelen 10 ezer fölé kúszik havonta.

Elvek ide vagy oda, de ez a fajta széttagoltság pont a torrentezés malmára hajtja a vizet, és minél több a streaming szolgáltató, annál gazdagabb a torrent kínálata.

2021. jún. 24. 18:28
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

24, épp ezaz, hogy nem egy pizza ára, hanem sok pizza ára. Az hbo egy a sok körül. Tételezzük fel, hogy én meg szeretném nézni a Lostot. Hol tudok megnézni? Aztán meg szeretném nézni a Taxiaofőrt, Alien filmeket, meg akarom nézni valamelyik új filmet, amit a mozi ad, stb stb stb...

Itt nem egy előfizetőről van szó. Ha egyre fizet elő az ember, akkor korlátozza saját magát, mert csak azokat nézheti, ami épp ott elérhető és nem azt nézi, amit ajánlottam neki vagy amihez épp kedvet kap. 5-6-7-8 ki tudja hány streaming van, amire elő kellene fizetni + mozi +dvd, hogy bármit tudjunk nézni, amihez kedvet kapunk. Erre utaltam, hogy ez nem normális. Ezért torrenteznek az emberek.

Nekem semmi bajom sem veled, sem az hbo-val, lehet, hogy valakinek elég az, ami ott van, nekem és sok más ember sajnos nem. :/

2021. jún. 24. 19:18
 27/64 anonim ***** válasza:
67%

25,26# de viszont az előfizetés fiókokat megtudjátok osztani családdal és barátokkal, ha hárman-négyen osztjátok, az már havi ezres ami sokaknak az már tényleg megéri, vagy havonta lehet váltogatni, A torrenttel az a gond hogy nem elég kényelmes az átlagpolgár számára. Az átlagpolgár nem akarja üzemeltetni a PC-jét egész nap vagy nem akar NAS-t építeni vagy venni (egy jó NAS 100k körül van talán több és akkor még nincs benne lemez mondjuk 4db 6-8TB-os nem olcsó a vége simán lehet negyed millió forint)

mert streamingnél csak rákattint az ember és nézi. Nm vagyok álszent mert én sem fizetek, viszont a filmes torrent korszaka lenyugvóban van, ezt a nagyobb torrentesek is megmondták anno...

2021. jún. 25. 08:14
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

#27, Értem amit írsz, de mi van akkor, ha valakinek nincs nagy baráti köre vagy csak szimplán nem olyan a baráti köre, akiknek szintén szükségük lenne ezekre?

Akárhogy csűrjük, csavarjuk, mindkét félnek igaza lesz részben. Magát a rendszert kéne megreformálni.

Csak az a baj, hogy a szolgáltatók kizárólag a saját érdekeiket nézik.

Lehetne egy átfogó rendszer, egy darab streaming platform, amire előfizethetsz és ott megtalálod minden stúdió, tv stb filmjeit és a bevételen a stúdiók osztoznának és akkor ez kb olyan lenne, mint egy ncore, ahova beírsz szinte bármilyen film/sorozat címet megtalálod és letölteni sem kellene. Nem tudom, hogy ez egyáltalán kivotelezhető, hiszen rengeteg film és sorozat van. De ha lenne pl egy ilyen 5-6 ezerért, szerintem simán előfizetnének rá az emberek és innentől kezdve tényleg tilthatnák a torrenteket, de amíg nincs egy ilyen átfogó rendszer addig nem tudunk mindenre előfizetni. Havi 10-20 filmet megnézek, mindig azt, amihez épp kedvem van, a jelenlegi rendszerben ez nem megvalósítható torrent nélkül. :/ Sajnálom én is, hidd el.

Ha lenne egy ilyen nagy platform, akkor sokkal-sokkal több előfizető lenne, bőven tudnának osztozni rajta a stúdiók stb.. bőven!

2021. jún. 25. 08:42
 29/64 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kérdés azoknak, akik torrenteznek. Legalább minimum 1-es arányig seedelitek utána?
2021. jún. 25. 11:36
 30/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hiszen nem is kötelező. Sok helyen seedidővel ki lehet váltani a feltöltési mennyiséget, így akár 0 Byte feltöltésével is teljesül a seedszabály. És nem azért, mert lusta az ember, hanem mert olyan mennyiségű seeder van jelen (tehát nem, nem hal meg a torrent, mert nincs aki feltöltsön neked), hogy tőlük nem tudnál szinte semmit visszatölteni belátható időn belül. Ahhoz pedig elég napi 1-2 órát futtatni a gépet, ami eleve megtörténik.

Hülyeség, hogy neked külön NAS-t kellene fenntartanod meg csilliókba kerülő eszközparkot. A torrentezés most van felfutóban pont amiatt, mert az emberek nem lesznek hajlandóak párhuzamosan egy tucat előfizetést létrehozni.

Karikatúra a trendek változásáról:

[link]

2021. jún. 25. 14:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!