Az emberek miért pénzelik a Netflixet meg a HBO Go-t, mikor megvan minden ingyen torrenten és egyéb oldalakon?
27-es 15 éve tolom a torrentet , 10 éve nCore-on.
Ha támogatás kell elmegyek moziba!
az igaz de vannak olyan filmek sorozatok játékok pénz kell , azért nem járatom a gépet aminek tartalma egyenlő a 0-val.
Azt le se tőltöm, :) ncore.pro/torrents.php?action=details&id=3194711
Az élethelyzetük szomorú, vagy a hozzáállásuk? Rögtön a 32. válaszig ugortál, és nem olvastad el az előtte lévő többit, ahol elég jól le lett vezetve, hogy nem a havi 2500 forint a baj. Hanem hogy 5-10 előfizetést kellene fenntartanod ahhoz, hogy minden téged érdeklő dolgot legálisan elérj és megnézz.
Ha a pénzügyi helyzeted megengedi, röhögve ki lehet fizetni 1 darab szolgáltató havidíját, akár kettőt is. De az egy határozott álláspont, hogy a régiókorlátozás miatt nem fogok előfizetni pl. Netflixre, mivel nem elég hogy fizeted az elérést, még ők külön kiválogatják hogy mit nézhetsz és mit nem. Ha olyan dolog érdekel ami Magyarországon tiltott, akkor cseszhetem a havidíjat, meg a szándékot a legális tartalomfogyasztásra, mert rá vagyok kényszerítve arra, hogy torrentezzek.
Annyit jelent, hogy te nem a teljes kínálatot kapod meg amikor előfizetsz Netflixre, országonként eltérő (és nincs hatással rá a kiválasztott nyelv).
Itt van egy összehasonlító lista, valamint az is egy lenyitható fülön, hogy hány cím elérése szűnik meg a hónap végén (pl. lejáró licenc miatt). Magyarországon pl. 124.
35-ös, ha van pár szabad perced olvasd el a korábbi válaszokat is. Értem én, hogy te szívesen kiadsz 20k-t havonta az előfizetésekre, de
1. Szerinted ez tök oké?
2. Még mindig ott tartunk, hogy csak Tv, Hbo és Netflixed van, ahol filmeket lehet legálisan nézni.
Ergo nem azt nézed, amihez kedved van, hanem azt nézed, ami épp elérhető az adott előfizetéseid között. Ha kedvet kapnál a Breaking badhez vagy az Apokalipszos mosthoz vagy kb bármihez, amit szeretsz (nem tudom mit szeretsz csak példákat írtam), de nincs fent egyiken sem, amire előfizetsz akkor mit csinálsz? Vagy megveszed dvd-n, ami sok esetben húzós, bár tény, hogy az örökre a tied lesz, vagy nem nézed meg hiába ahhoz kaptál kedvet. Pont emiatt torrenteznek az emberek.
Ha lenne egy platform, amire elő lehetne fizetni és bármit megnézhetsz ott akkor én magam is azt mondanám, hogy tiltsanak le minden torrent oldalt, merg megadták a lehetőséget arra, hogy meg tudd nézni legálisan. De nincs erre jelenleg lehetőség.
Mit kéne elolvasnom. Fölösleges. Ez a tipikus spúr, részben magyar, részben simán anyagilag inkompetens emberek magyarázkodása.
Nem tudsz mindent is megnézni? S akkor mi van? Kötelező agyatlan fogyasztónak lenni. Leszűkítem arra, amit eltudok érni és igénylek, s kész. Egyébként nem tudom milyen fontos alkotásokról maradhat le az ember, ilyen régiós tiltások miatt. Egyébként még senki nem mondta, hogy ettől függetlenül ne torrentezz, de ha előfizetsz valamire, legalább eljuttatsz némi pénzt a tartalomgyártókhoz, akkor talán nem olyan pofátlan, ha torrentezel mellette. Egyébként a netflix és az HBO is igen káros a tartalomgyártásra, mert ebből is futószalagot csinálnak. Moziba kell járni, ennyi.
Igen, szerintem tök oké. Ha nem lenne, nem fizetném, de akkor nem is igényelném a tartalmat. Igénylem, így kifizetem. Ha 8k LED TV-t akarok, bemegyek a boltba és megveszem, nem pedig betörök és ellopom, bár őszintén én is utálom az effajta párhuzamot, nem is ez a lényeg.
Annyim van, amennyire nekem igényem van. Nem értem mi a probléma. Így sem nézem meg az összeset, nem abból áll a napom, hogy filmeket és sorozatokat nézek, mi a francnak kéne ennél több? Őszintén már ez is sok néha. Miért kéne kötelezően a világ összes tartalmához is eljutnom? Mit csinálok, ha nem érem el azt a tartalmat amit akarok? Elengedem, mert van mellette ezer másik ami érdekel, bőség zavara van, ha meg tényleg, valamilyen okból kifolyólag nem sikerül elengednem, akkor kifizetem egy hónapra, megnézem és kész?
Amiatt torrenteznek az emberek, mert undorító a mentalitásuk, de szerencsére akik torrenteznek, általában olyan élet színvonalt is sikerült elérniük, amit megérdemelnek, amihez ezzel a mentalitással hozzá lehet jutni. Amikor szarul keresel, de még így is olyan jó létben vagy, hogy azon megy a vita, mire fizess elő és mire ne, na ez a szánalmas.
"Annyim van, amennyire nekem igényem van."
Itt a lényege az egésznek!
Neked elég az, ezért előfizetsz rá, de nem mindenkinek ugyanazok az igényei, mint neked. Ne magadból indulj ki egy ilyen helyzetben.
Másrészt, konkrétan egy mondaton belül mondtál magadnak ellent:
"Nem tudsz mindent is megnézni? S akkor mi van? Kötelező agyatlan fogyasztónak lenni."
Pont az az agyatlan fogyasztás, ha csak azt nézed, amit az hbo kínál és mindegy mekkora sz@r vagy mennyire nem érdekel, azt nézed, mert az van. Ergo agyatlan... Pont az a nem agyatlan fogyasztás, ha azt nézed, ami érdekel és szerinted szórakoztató és/vagy értékes. Ergo nem agyatlan, de erre még egyszer mondom NINCS lehetőség. Miért nem érted ezt?
Neked elég az HBO és Netflix, másnak nem és az a másik ember nem fog 10 streamingre előfizetni. Ennél egyértelműbben már nem lehet ezt elmondani.
""Annyim van, amennyire nekem igényem van."
Itt a lényege az egésznek!
Neked elég az, ezért előfizetsz rá, de nem mindenkinek ugyanazok az igényei, mint neked. Ne magadból indulj ki egy ilyen helyzetben.""
S melyik normális embernek kell ennél több? TV 100 plusz csatornával, visszanézhető tartalommal, Interneten BÁRMI elérhető, NETFLIX, ki tudja mennyi tartalom van rajta, HBO, szintén ki tudja és még MOZIBA is járok. Te egésznap filmeket nézel talán? Mikor van ennél többre ideje az embernek? Ne akard már nekem megmagyarázni, mert ennek már köze nincs a realitáshoz.
"Pont az az agyatlan fogyasztás, ha csak azt nézed, amit az hbo kínál és mindegy mekkora sz@r vagy mennyire nem érdekel, azt nézed, mert az van."
De nekem nem csak HBO van még mindig. Erőltetetten magyarázod a baromságod. Négy külön platformon vagyok, plusz Mozi. Kiválasztom mi érdekel, és megnézem azon a platformon amin elérhető és ott kifizetem. Milyen agyatlan fogyasztás? Neked nem elég két szolgáltató sem, sőt TV, HBO, Netflix amiről én esetemben beszélünk pluszban Interneten kívül, meg Mozin, te magyarázod, hogy ez mind nem elég, mert így sem jutsz el az összes tartalomhoz, ami neked kell.
Figyelj, te magadat minősíted én meg magam és ezt vállalom, ettől ponttól nem kívánok ilyenekkel vitázni. Ez nem is vita. Ez semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!