Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen petárdák engedélyezette...

Milyen petárdák engedélyezettek magyarországon és hol lehet kapni?

Figyelt kérdés
én már meg jártam egy konténert alap szintű készlet meg van sajnos nekem nem sokszor adódott hogy petárdát is használjak, így meg hogy évek óta be van tiltva nincs is lehetőségem, viszont tudomásomra jutott hogy a p1 vadriasztók legálisak, azt is hallotam a jozsef városi piacon lehet kapni minden fajtát de azt ki szeretném hagyni igazság szerint:DDD

dec. 28. 20:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
29%

Na. Csak egy halott szilveszterkor. A lényeg, hogy volt tüzes játék, egybegyült a felekezet, majd egy év múlva lehet újra bandázni ugyanilyen kérdések alatt.

BUJÉK

jan. 2. 01:22
 52/66 anonim ***** válasza:
0%
#52 Rossz dolog, mert nagyon veszélyes! Nem szabad ilyen hangos, és veszélyes dolgot használni az ünnepléshez! Ezért mondtam, hogy imádkozni kell Istenhez sokat! Neked is, és másoknak is, Boldog Újévet! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
jan. 2. 05:23
 53/66 anonim ***** válasza:
64%
#54 Jól van. Allah adjon neked fényességet a setétben.
jan. 2. 20:00
 54/66 anonim ***** válasza:
25%
53: Nem tudni mi történt. Annyit írtak, hogy valamilyen csak pirotechnikus szakemberek számára engedélyezett eszközzel felrobbantotta magát. Tehát ez akkor is tiltott lenne, ha mint a normális országokban nálunk is szabandon használhatnának az emberek például petárdákat. De ha nem lenne ez felesleges tiltás, hanem szabályzás lenne, akkor talán senkinek nem kéne ilyen durván erős, nem tudni milyen pirotechnikai eszközöket illegálisan használni.
jan. 2. 20:37
 55/66 A kérdező kommentje:
#56 rokonságon keresztül tudom hogy egy 4. kategoriájú 100mm vetőst gyújtott meg ami hibás volt, előszőr besült majd pár perc múlva oda ment meg nézni mivan vele és mikor fölé hajolt pont akkor lőtt fel.
jan. 3. 01:51
 56/66 anonim ***** válasza:
57 : Sejtettem, hogy ilyesmi brutál ipari tüzijáték lehet az oka, mert egy 30-50mm-es vetőcsöves, ami a boltokban megvehető, azért nem lenne halálos.
jan. 3. 02:19
 57/66 A kérdező kommentje:
#58 attól függ hogy csak lő de nem robban el a hibája miatt, vagy lő és a fejénél el robban azért egy 50mm is tud halálos sérülést sőt talán még egy 20mm airbomb is, a 100mm amibe belehalt az ember nagy valószínűleg nem robbant mert akkor konkrétan le szakadt volna a feje és talán még a karjai is.
jan. 3. 03:39
 58/66 anonim ***** válasza:

Az valószínűleg nem csak sima fölé hajolás volt, hanem úgy gondolta hogy újra megpróbálja meggyújtani.

Ha egy termék "besül", akkor az besül. Nem az van hogy nem működik el, perceken keresztül semmi nem történik és mit ad isten pont akkor mégis kilő amikor odahajolnak....itt belenyúlkálás is volt nagy valószínűséggel.

jan. 3. 12:56
 59/66 anonim ***** válasza:
100%
59: Én is azt tipelném a hirek alapján, hogy nem robbanhatott föl a tüzijátéktöltet, mert annak nagyobb hire lett volna. Hanem "csak" a vető töltet, és fejbevágta a kb fél kilos golyó.
jan. 3. 16:55
 60/66 anonim ***** válasza:
100%
60 : Igen ez a valoszinú, hogy föléhajolva ügyeskedett vele, megprobálta újra begyujtani. Mondjuk maradt egy fél centis gyujtózsinor maradvány és azt akarta meggyújtani, és a gyújtás után fél másodperccel már robbant is.
jan. 3. 17:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!