Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az iskola miatt nincs semmire...

Az iskola miatt nincs semmire időm?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most vagyok 12.-es és hát elég kaotikus minden. Azt hittem, hogy képes leszek arra, hogy kiegyensúlyozott legyek és harmonikusan tengessem napjaimat, viszont tévedtem. Annyi a lecke és házi, hogy gyakorlatilag nincs időm semmi másra( hobbi, barátok stb). Szeretnék pihenni, olvasni, edzőterembe járni, de nem akarom, hogy a tanulás rovására menjen. Mit tegyek? Fókuszáljak a tanulásra, hogy minél jobb eredményt érjek el? Vagy inkább vegyem lazára és szakítsak időt a hobbikra? Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. okt. 5. 20:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
48%

"Szerintem a legtöbb iskolában felfújják az egész érettségit, aztán meg mindenki simán megoldja."

Talán pont azért oldják meg aztán simán, mert előtte "felfújták"... ;-)

2022. okt. 7. 19:12
 22/27 anonim ***** válasza:

"Az egyetem tényleg rosszabb lesz"

Kérdező, tényleg erre kell számítanod, ha tovább akarsz tanulni (tovább akarsz tanulni? bár mondjuk ha dolgozni mész, az se lesz jobb, főleg, ha nem fix munkaidőben...), úgyhogy jó lenne még idén átgondolni, hogy mik legyenek a fix pontok az életedben ahhoz, hogy a lehető legjobban tudj működni. Pl. este 10-kor lefekvés, reggeli nélkül egy tapodtat se, óránként egy pohár víz, ilyesmik.

2022. okt. 7. 19:15
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

/21

Az érettségi egy idejétmúlt ostobaság, nagyapám idejében, amikor ő 1938-ban érettségizett akkor volt értelme, most már semmi.

Egyszerűen le kellene zárni a tanévet és kész, az egyetemre meg legyen külön felvételi.

2022. okt. 7. 20:40
 24/27 A kérdező kommentje:
Fogorvosi egyetemmel szemezek, tehát nem olyan a felfogásom, hogy:"Kimegyek Németbe, mer' kell a béjemvé"xddd
2022. okt. 7. 20:40
 25/27 A kérdező kommentje:
20-as a konditerem szerintem marad máskorra, mert jelenleg nem prioritás, így döntöttem most.
2022. okt. 7. 20:50
 26/27 A kérdező kommentje:
20-asnak megint: látom kicsit magam ellen beszéltem,ennek az lehet az oka, hogy már régóta tervezek konditerembe menni és tudom, hogy az átfogó testedzés rendszeres jelleggel többet ér, mint a tesis szerencsétlenkedés. De mint írtam már, a kondi is elmarad, mivel nem prioritás jelenleg.
2022. okt. 7. 20:56
 27/27 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen le kellene zárni a tanévet és kész, az egyetemre meg legyen külön felvételi."

Az érettségi nem a tanévet zárja le akkor sem, hanem a gimnáziumi tanulmányokat.

A külön felvételi meg szerintem is jó lenne, jó is volt régen, főleg akkor, amikor még az írásbelit is az egyetemek szervezték meg a szóbelit is, de ugyanaz lesz újra, ami akkor, amikor kitalálták, hogy maga az érettségi legyen a felvételi is: szegény túlterhelt diákokat majd meg akarják szabadítani a dupla vizsgázás terhétől, aztán visszaállítják azt, hogy az érettségi legyen a felvételi (is).

2022. okt. 7. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!