Az iskola miatt nincs semmire időm?
"Szerintem a legtöbb iskolában felfújják az egész érettségit, aztán meg mindenki simán megoldja."
Talán pont azért oldják meg aztán simán, mert előtte "felfújták"... ;-)
"Az egyetem tényleg rosszabb lesz"
Kérdező, tényleg erre kell számítanod, ha tovább akarsz tanulni (tovább akarsz tanulni? bár mondjuk ha dolgozni mész, az se lesz jobb, főleg, ha nem fix munkaidőben...), úgyhogy jó lenne még idén átgondolni, hogy mik legyenek a fix pontok az életedben ahhoz, hogy a lehető legjobban tudj működni. Pl. este 10-kor lefekvés, reggeli nélkül egy tapodtat se, óránként egy pohár víz, ilyesmik.
/21
Az érettségi egy idejétmúlt ostobaság, nagyapám idejében, amikor ő 1938-ban érettségizett akkor volt értelme, most már semmi.
Egyszerűen le kellene zárni a tanévet és kész, az egyetemre meg legyen külön felvételi.
"Egyszerűen le kellene zárni a tanévet és kész, az egyetemre meg legyen külön felvételi."
Az érettségi nem a tanévet zárja le akkor sem, hanem a gimnáziumi tanulmányokat.
A külön felvételi meg szerintem is jó lenne, jó is volt régen, főleg akkor, amikor még az írásbelit is az egyetemek szervezték meg a szóbelit is, de ugyanaz lesz újra, ami akkor, amikor kitalálták, hogy maga az érettségi legyen a felvételi is: szegény túlterhelt diákokat majd meg akarják szabadítani a dupla vizsgázás terhétől, aztán visszaállítják azt, hogy az érettségi legyen a felvételi (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!