Az iskola miatt nincs semmire időm?
10: elhatározás és gyakorlás kérdése... :)
Az elején lehet nehéz lesz, de ha meglátod a pozitív hozadékát, már később könnyebb lesz betartani.
"Az iskola miatt nincs semmire időm?"
Nem az iskola miatt, hanem azért, mert nem tudod elég jól beosztani az idődet, nem tudsz elég hatékonyan tevékenykedni, tanulni - mikor mit kell. Üdv a csapatban! :D
"Szeretnék pihenni, olvasni, edzőterembe járni, de nem akarom, hogy a tanulás rovására menjen. Mit tegyek?"
Nem kell edzőterembe járni, ha kihasználod a mindennapos tesiórákat a sportolásra: ha nem is muszáj, csináld, a lehetőség adott, ne gyere kifogásokkal, hogy "a tesiórán semmi se történik", stb. Ha más nem: fussál, nyomjál fekvőtámaszokat, stb! Azért csak nem fognak megbuktatni, ha nem csak nyomod a telót, mint a többiek - a többi meg számít? Nem.
Ha olvasni akarsz, olvass olyasmit, ami a tananyaghoz kapcsolódik!
A pihenés legfontosabb része pedig az legyen, hogy minden nap adj magadnak 8 óra tiszta alvási időt (akkor is, ha nem mindig használod ki alvásra mind a nyolcat, mivel hamarabb felébredsz): alvás közben épül be az agyadba az, amit nap közben megértettél. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül nincs tanulás.
15-ös tényleg rosszul osztom be az időt az való igaz.
16-os, tesó az a baj, hogy fel vagyok mentve tesiből idén, meg amúgy se csinálunk semmit ott, tehát a konditerem sokkal jobb választás lenne, mert céltudatosan gyakorolhatnék és kicsi kondi nem ártana.
17-esnek:rendben főnök!
Nem tudom milyen középiskola ez, gondolom valami erősebb suli. Igazából én 6 éve voltam végzős és minket nem terheltek így, bár a barátaimat más erősebb iskolákból meg igen. Nekem az első félév laza volt, mint bármely másik rendes tanév, a téli szünet után kezdtem el tanulni az érettségire, de minden ötös lett, még az emelt is. Szerintem a legtöbb iskolában felfújják az egész érettségit, aztán meg mindenki simán megoldja.
Nekem az a javaslatom, hogy pénteken meg hétvégén sportolj meg egyszer hétközben. Menj el mondjuk egy fél órát futni, az nem vesz el olyan sok időt vagy otthon a lakásban is lehet edzeni guggolás, fekvőtámasz, felülés, gyakorlatok két egykezes súlyzóval, stb.
Az egyetem tényleg rosszabb lesz, ott nekem tényleg nem volt időm semmire, örültem ha éjfélkor sikerült ágyba kerülni és nem hajnalban és nem a buli hanem a tanulás miatt.
"fel vagyok mentve tesiből idén, ... tehát a konditerem sokkal jobb választás lenne"
Ha tesiből fel vagy mentve, biztos, hogy jó ötlet a konditerem?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!