Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet csinálni a 17 éves...

Mit lehet csinálni a 17 éves fiú tesómmal, ha semmire nem hajlandó?

Figyelt kérdés

17 eves fiú, az iskolát idén befejezte. Nyárra talált magának diákmunkát itt a faluban egy kocsmában. Anyu nem engedte őt oda dolgozni, mivel szerinte ott csak elzüllött volna (néha előfordul, hogy hétvégente iszik).

Na szóval nem mehetett oda dolgozni, és most anyu engem idegesít, hogy semmit nem hajlandó csinálni (se füvet nyírni, semmit).

Egész nap a szobájában fekszik, reggeltől estig a tv-t bámulja.

Anyunak azt mondta ő cseszte ezt el, heti 3 napot kellett volna dolgoznia, és elég szép pénzt kapott volna, de mivel nem mehetett ezért egész szünetben csak tv-t fog nézni.

Most amit ő nem csinál meg (fűnyírás, más dolgok az udvar és a ház körül) mindent nekem kell csinálni.

Mi a fenét lehet vele csinálni, hogy ne rohadjon egész nap a tv előtt, csináljon valami értelmeset is?

2018. júl. 3. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Az például már nagyot dobna a családi dinamikán, ha a testvére nem próbálná nevelni.
2018. júl. 3. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

A tesódnak igaza van, ezt anyátok cseszte el.

Mondjuk a durcival éppenséggel nem megy semmire sem.

Talán beszélj vele, hogy keressen másik lehetőséget?

2018. júl. 3. 17:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Másik lehetőség nincs nagyon, ez egy kis falu, ő meg nem hajlandó utazni naponta diákmunkáért.
2018. júl. 3. 17:33
 4/9 anonim ***** válasza:
2%
Meg kell várni míg 18 lesz és ki lehet vágni, mint macskát szarni. Akkor majd hajlandó lesz utazni, ha nincs mit enni.
2018. júl. 3. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Hát én a helyedben nem csinálnám meg az ő munkáját, csak a sajátomat, a nap további részben pedig én is tüntetőleg bámulnám a tévét. Amit a tesód nem csinál meg, azt meg az anyátoknak kell rajta bevasalnia. Nem az a megoldás, hogy neked panaszkodik meg aztán veled csináltatja meg a fia házimunkáját is; hanem, hogy a fiúhoz megy oda, és vele intézi el a dolgot. Ha mindketten hagyjátok, hogy a tesód durcis kisfiúként viselkedjen és még asszisztáltok is hozzá, akkor ő nyert.
2018. júl. 3. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Mit lehet csinalni? Engedni dolgozni a kocsmaban.

En is voltam pultos negse lettem alkesz.

Miert utazna h lenne neki ott munka?

Sztm is anyud szurta el...

2018. júl. 3. 23:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem a tesódat, dolgozni akart, nem engedték, akkor már csak azért se fog otthon csinálni semmit. Anyukád saját magának köszönheti.

Csinálni nem sok mindent lehet vele, a fenyegetéssel csak még rosszabb lenne a helyzet.

2018. júl. 4. 07:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Most márbtényleg nekem fog kelleni csinálni mindent amit eddig ő csinált. Anyu továbbra sem engedte őt a kocsmába, folyton veszekedtek, aztán a tesóm összeszedte pár cuccát és elment a nagyihoz. Azt mndta a szünet további részében ott lesz, szeptembertől pedig apánkhoz költözik pestre.
2018. júl. 11. 10:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van...
2018. júl. 11. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!