Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az iskola miatt nincs semmire...

Az iskola miatt nincs semmire időm?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most vagyok 12.-es és hát elég kaotikus minden. Azt hittem, hogy képes leszek arra, hogy kiegyensúlyozott legyek és harmonikusan tengessem napjaimat, viszont tévedtem. Annyi a lecke és házi, hogy gyakorlatilag nincs időm semmi másra( hobbi, barátok stb). Szeretnék pihenni, olvasni, edzőterembe járni, de nem akarom, hogy a tanulás rovására menjen. Mit tegyek? Fókuszáljak a tanulásra, hogy minél jobb eredményt érjek el? Vagy inkább vegyem lazára és szakítsak időt a hobbikra? Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. okt. 5. 20:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát legfőképpen attól függ, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel...

Hová akarsz felvételizni egyetemre, oda milyen eredmények kellenek, stb.

Meg kell tanulni prioritizálni. Mi a fontosabb... Az, hogy most lazázz, és edzőterembe járj - vagy pedig a hosszútávú célok, hogy legyen egy jó diplomád...

2022. okt. 5. 20:32
 2/27 A kérdező kommentje:
Mindenképp az egyetem lenne az elsődleges szempont, viszont úgy érzem, hogy az elmúlt években kimaradtam sok mindenből. Egész nap otthon vagyok és kicsit unom már ezt a monoton életet. Se barátnőm nincs, se nem járok bulikba(nagyon ritkán). Szerinted megtalálható az arany középút?
2022. okt. 5. 20:40
 3/27 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem vagy abban a korban ahol van arany középút. Én is inkább a tanulásra fókuszáltam, hétvégente volt alkalmam egyszer menni sportolni és ennyi. Most hogy egyetemista vagyok nincs még ennyi időm se :) Nem riogatni akarlak de a középsuli semmi az egyetemhez képest. 3x annyi házi és tanulnivaló. Én inkább erre forditom minden energiámat és reményeim szerint majd diploma után egy munkahely mellett lesz lehetőségem olyan luxusra hogy magammal foglalkozzak legalább hétvégente 21/L
2022. okt. 5. 20:45
 4/27 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván megtalálható egy kompromisszumos középút.

Ha komoly céljaid vannak, akkor nem gondolnám, hogy innentől fogva H-V-ig bulikba akarnál járni. :)

Egyébként jól koncentrálva rövidebb idő alatt is meg lehet tanulni X anyagot, és akkor jut idő edzésre, vagy más tevékenységekre is.

Ha csak otthon ülsz, sokszor "szétfolyik" az idő, és órákhosszat elmélázik az ember olyan tananyag fölött, ami - fókuszálva- fél óra alatt megtanulható.

2022. okt. 5. 20:47
 5/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Egyébként a tanulásról annyit, hogy nagyon jól megy, viszont vannak pillanatok, amikor felteszem a kérdést,hogy: tényleg akarom ezt? Elvileg ez a helyes út, mert szórakozni ráér később is, de van bennem egy aggodalom, hogy ha így folytatom ezt a robot életmódot, akkor a baráti kapcsolataim elhalnak és mentális problémáim is lehetnek. Ti is keményen tanultok/tanultatok, áldozatot hozva, hogy fényes legyen a jövőtök? Mert sokszor halogatásba kezdek, mondván, hogy a sok tanulás nem jó szellemileg.
2022. okt. 5. 20:56
 6/27 anonim ***** válasza:
70%

Semmiképp se hanyagold el a barátaidat. A mentális egészség NAGYON fontos. És ehhez hozzátartozik a korosztályoddal való közös program, beszélgetés, kirándulás, stb. stb. Lehetőleg NEM online!

Én kb. a szüleid korosztálya lehetek, én sokmindent csináltam az egyetem mellett is.

2022. okt. 5. 20:59
 7/27 A kérdező kommentje:
Van,hogy tanulás közben elbizonytalanodok és elegem lesz belőle. Esetleg valami ötlet, hogy hosszabb ideig tudjak hatékonyan tanulni? A fegyelem szerintem fontosabb, mint a motiváció, azonban 2-3 óra tanulás után úgy érzem, hogy elég, szükség van egy hosszabb szünetre. A szünet után meg mondanom se kell, hogy nagyon nehéz visszarázódni.
2022. okt. 5. 21:01
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
7: napirendet állíts fel magadnak, időbeosztást. Tehát kitűzöd, hogy 2-3-ig X tantárgyat tanulsz, utána Y-t, de ha készen vagy, akkor elmész futni, vag ybicajozni, vagy haverokkal lődörögni.
2022. okt. 5. 21:08
 9/27 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi mindenkinek, nagyon pöpec válaszokat kaptam.
2022. okt. 5. 21:08
 10/27 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, az időbeosztás sajnos nem erősségem, viszont a napirend valóban nagyon jól hangzik. Sokszor az a helyzet, hogy suli után egyet ledőlök és a fáradtság miatt nehezen tudok rávenni magam a tanulásra, ennek eredményeként pedig másnap hajnalban kell felkeljek tanulni, ami hatásos, de nem kifizetődő,mert egész nap tunya leszek.
2022. okt. 5. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!