Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mennyire reális az, hogy aki...

Mennyire reális az, hogy aki az iskolában menő az általában nem viszi semmire ellenben azzal aki soha nem tartozott a menők közé?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 10. 15:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem egyáltalán nem az. A menő nagyszájúak mind sikeresek lettek. Én meg, a kiközösített, tele mentális gonddal, szociális fóbiával, szorongással, magányosan nem találok helyet magamnak sehol sem.
2021. ápr. 10. 15:47
 2/12 anonim ***** válasza:
11%

Szia Dezsőke!

Mindig is menő voltam, suliban, fősulin, életben.soha nem érdekelt a mások élete, csak nekem legyen jó.Mégis sok ember vett körül, volt egy kisugárzásom.

Azt inkább nem írom milyen rossz gyerek voltam a 90es években a suliban, mert ide nem férne bele.

de hogy több iskolát megjártam, mert mindenhol az igazgató szeme fénye voltam az biztos.

Suli után is ilyen életem volt.

Vállalkozásokat csináltam, elég jól elvoltam belőlük.

Pár évvel ezelőtt külföldre költöztem ott egy építőipari céget csináltam, majd felfuttattam és eladtam.

Nos ebből a lovéból jöttem haza, vettem egy alföldi tanyát akkora telekkel, hogy kocsival a rang roverral nem tudok elmenni a végéig, olyan hatalmas.

élvezem az életet, néha ezt az oldalt is olvasgatom, már indulása óta fenn vagyok rajta.

Szép napot, és ne feledd, nem mindegy a nyalóka melyik végén állsz...

ha kell meló írjál, Rotterdam Budapest heti kétszer futárt keresek,saját autó jó ha van, és ne legyen feltűnő, mert a yard egyből kiszúr vele.

Áldás békesség tesvírem,bort búzát akácmézet.

2021. ápr. 10. 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon összetett ez a dolog. Nem lehet ezt ilyen egyértelműen kijelenteni. Én például sosem voltam menő, viszont az egyetemen, és a mostani munkahelyemen, ahol végre megtaláltam a saját barátaim, a saját közösségem, nagyon jól érzem magam, és sikerül építgetnem a karrierem. Viszont van olyan régi osztálytársam, aki még mindig csak a gimnáziumi barátaival lóg, mert ő ott volt menő, megszokta, hogy az a társasága, és a későbbiekben egyszerűen nem mert, vagy nem is akart másokkal kiépíteni mélyebb kapcsolatokat, ő megmaradt azon a gimis szinten. (Ami nem baj, nem ítélem el, ha ő abban a közegben boldog.)

Van viszont olyan volt osztálytársaim is, aki mindenben benne volt, menő volt, focizott, diákelnök volt, és most is sikeres, vezető pozícióban van.

Szóval a körülmények, az emberek, akik a későbbiekben körülvesznek, mind formálják a személyiségünket, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az iskolában betöltött szerepe alapján ki mire viszi végül az életben.

2021. ápr. 10. 16:05
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Tapasztalataim szerint pont fordítva igaz. A "menők" attól voltak azok, hogy képesek voltak barátságokat kialakítani, vagy csajozni/pasizni, szóval emberi kapcsolatokra tettek szert már kisgyerrkoruk óta, így tapasztaltabbak lettek az emberi kapcsolatok terén. Tehát nem csak a nettó kapcsolati tőke állt később rendelkezésükre, hanem a gyakorlat is, hogy hogyan kell másokkal kommunikálni. Akármihez is ért az ember, mindennek alapja a kommunikáció és ha abban nem jó valaki, akkor rengeteg lehetőségtől vágja el magát. Akik kirekesztettek voltak, azoknak nem lett olyan fejlett a szociális készsêgük így hátrányba kerültek a kortársaikkal. Ezt lehet kompenzálni valamilyen különleges tehetséggel, de ugye ez szerencse kérdése. Szóval röviden a válasz : nem.
2021. ápr. 10. 17:42
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Hogy sikeres? A társadalomban betöltött pozícíoja szerint vagy pénzügyi sikerekre gondolsz? Esetleg sport sikerek? A sikeres ember se mindig boldog, sőt.. Az hogy valaki könnyen szerezz barátokat az nagy előny, de ha nincs semmi tudása akkor nem megy vele sokra, inkább a tudás fontos. Átlagban a "menő" gyerekek érnek el sikereket, de család ügyileg elég rossszul állnak és tapasztalataim szerint nem boldogak, de sok olyan is van aki nem ért el semmit mégis boldog. Aki nem volt "menő" gyerek az is lehet sikeres.
2021. ápr. 11. 09:55
 6/12 anonim ***** válasza:
35%

Első hozzászólónak:

"Én meg, a kiközösített, tele mentális gonddal, szociális fóbiával, szorongással, magányosan nem találok helyet magamnak sehol sem."

Kiközösített vagy?

Válts közeget.

Mentális gondjaid vannak?

Fordulj szakemberhez. (van ingyen is.. mielőtt ez is kifogás)

Szociális fóbiád van?

Győzd le a fóbiádat, nem te lennél az első akinek sikerült..

Szorongsz?

Minden ember szorong, meg kell tanulni vele együttélni.

Magányos vagy?

Fejleszd magad, ismered meg magad, ismerd az értékeidet, járj el közösségekbe és lesznek barátaid.

Ezek mind kifogások. Panaszkodni könnyű de cselekedni már nehéz...

2021. ápr. 11. 12:00
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Ez egy nagyon durva általánosítás, kérdező.

Nem veszem magamra, egyébként én se voltam menő, sőt, annyira szürke voltam, hogy nem zavartam sok vizet, pedig 6 osztályos gimnazista fiú voltam.

Azért általánosítasz, mert ehhez ismerned kéne rengeteg diákot, belelátni az életükbe, és utólagosan összehasonlitani őket a múltbeli énjükkel, meg megvizsgálni, hogy történt e pozitív-negatív változás valóban.

Az én osztályomban történetesen volt egy menő srác, az osztályból volt is barátnője, emellett tudta róla pár csaj, hogy jó pasi. Én is örültem volna, ha legalább 2-3 lány ezt gondolná rólam is, de most nem ez a kérdés. Azóta felesége is lett, van egy jó állása a BOSCH-nál, jól keres vele és egyenesben van az élete, ellenben velem, aki kevesebbet keres, most sem veszi észre a kutya se, hogy magányos vagyok és garantáltan nem tartoztam a menők közé, 1 padtársam volt gimiben, akivel jól kijöttünk, meg mégegy srác az osztályból. Az, hogy egy iskolában nem vagy menő, annak semmi köze ahhoz, hogy mennyire tanulsz, elvégzed-e az egyetemet és szakmailag kifogástalan a tudásod, amivel elnyerhetsz egy állást. Utána se a menősségen fog múlni, hogy lesz e feleséged vagy gyereked, mert vannak csendes, melegszívű, kedves lányok és nők, akiknek a személyisége talán jobban passzolna hozzád, mert talán így jobban megbízhatnak benned.

Volt még egy osztálytársam, aki átlagos, bulizós, társasági, iszogatós srác volt, sokan kedvelték, mert jó volt a dumája és be tudott illeszkedni. Ő is elhitte, hogy népszerű és végülis az volt, de amikor vége lett a giminek, ő egyedül maradt. Mindenki jelentkezett máshova főiskolára, mindenki elkezdte szervezni a saját életét, a srácot meg sehova nem vették fel, hiszen be se adta a jelentkezést, mert szar volt mindenből. Most mesélte nekem az 5. éves osztálytalálkozó előtt, hogy az 5 év alatt 1-2 emberrel beszélt személyesen, de senki se volt kiváncsi rá.

Ez az eset mához volt 8 éve lassan.

31/F

2021. ápr. 12. 12:33
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
a 6ost aki lepontozta miért pontozta le? én teljesen egyetértek vele
2021. ápr. 12. 12:35
 9/12 anonim ***** válasza:
9%
Valószínűleg mert nem a kérdésre válaszolt, amit meg írt senki nem kérdezte.
2021. ápr. 12. 12:40
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Ez durva általánosítás.

Gyakran a csendes, introvertált, de amúgy értelmes diákokat is a szürkék közé sorolják. Ők lehet "többre viszik", mint a harsányabb menők. Ugyanakkor lehet, hogy az iskolában lustának tűnő gyereknek olyan vállalkozói vénája van, hogy simán többet keres majd, mint az okos, aki két diploma után beül egy multihoz. Szóval ezt így nem lehet kijelenteni, a volt osztályomból sem feltétlenül ez a tapasztalat minden esetben.

2021. ápr. 12. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!