Szerintetek egyszer kapni fog a Dragon Ball és a Dragon Ball Z új, és normális magyar szinkront?
Valószínűleg nem, mivel nincs rá igény.
Egyrészt Magyarországon az anime/manga kultúra szerintem hanyatlóban van. Másrészt ezek régi animék, az idősebb generáción kívül nem sokakat érdekelne. És tegyük hozzá azt is, hogy a két évad összesen 444 epizód. Nem tudom, hogy a mai felgyorsult világban mennyi néző követné naponta a sorozatot...
Ha valamelyik csatorna kísérletezni akarna a retro Dragon Ball animékekel, akkor első körben néhány movie-t, vagy a Dragon Ball Kai első évadát kellene berendelni. Az kevesebb mint 100 epizód, és az új rajzolású into/ending vonzóbbá tehetik.
Igen, a Kai-ban van cenzúra, de azért nem olyan erősen, mint a Super animében.
Szerintem a Kai még alapvetően hű az eredeti Dragon Ball stílusához.
Valóban igaz, hogy kivették belőle a régi zenéket, de itt-ott szerintem az újak is ütősek tudnak lenni, bár nyilván a klasszikus aláfestő zenék nem mindegyikét tudják pótolni.
Arra viszont nem látok esélyt, hogy remake-et kapjon. A Kai már eredetileg is feldolgozás. Ugyanazt a történetet nem tudom, hányszor lehetne még eladni.
Viszont a sima Dragon Ball esetében egy Kaihoz hasonló vágott verziót, vagy esetleg egy teljesen újrarajzolt el tudnék képzelni, hiszen azt nem dolgozták még fel.
Hát majd lesz valami. Mellesleg számomra jelenleg csak a db és a dbz létezik csak. A dbgt hülyeség. Minek szabadultak meg a farkuktól, ha most újra kell? A dbs meg nagyon gyerekes lett szerintem, és semmi kreativitás nincs az új formákban.
Oké hogy a dbgt és a dbs magyar fordítása már nem a cenzúrázott francia, és viszonylag már majdnem az van ami az eredetiben, de a szinkron játék nincs olyan jó, mint a db-ben és a dbz-ben. A dbs-ben nekem olyan erőltetett az egész. De hát kinek mi. Lehet aztán meg fogom nézni a dbs-t is, mert őszintén szólva csak belenéztem. Plusz nagyon kíváncsi leszek, hogyha folytatják az animét, és kap magyar szinkront, akkor ki lesz Son Goku új magyar hangja.
Igen, csakhogy a DBS egy fogyasztható széria: modern rajzolás, kevesebb filler epizód.
A retro Dragon Ball animék viszont tele vannak fillérekért, és elavult a rajzolásuk is.
Egy fiatal nem biztos, hogy vonzónak látja ezeket az alkotásokat.
Tegnap olvastam el online a Dragon Ball Super manga 88. fejezetét.
Az tetszik benne, hogy újítások vannak benne, teljesen más ez a story, mint az előtte lévő Moro és Granola történet.
Ettől függetlenül egyetértek veled, a szuperhősök ténylrg nem a db világába valók.
Egy ilyen történetet még el lehet fogadni érdekességként, de annak nem örülnék, ha az egész Dragon Ball ilyesmi irányba menne el. Azért ennél még a GT-ben is érdekesebb történetek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!