Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hogyan csinálják egy kisebb...

Monorivagyok kérdése:

Hogyan csinálják egy kisebb anime szerű sorozatott?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó ötlet a fejemben csak nem tudom hogy kezdjek neki

Melyik animáció programot használjam?

Rajzolni se tudok nagyon jól😅

Csináljak külön neki egy weboldalt vagy youtubon osszam meg?

2021. nov. 14. 20:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Nem tom, neked milyen viszonyítási alapod van, tudsz-e vagy sem, nekem összejött csekély idő alatt. Úgyhogy tapasztalatból írtam, amit. Tényleg nem volt nagy ördöngösség.
2021. nov. 15. 20:24
 22/32 anonim ***** válasza:

"800 ora úgy jön ki hogy 20 ember dolgozik napi 8-at 5 napon keresztül de te tudod..: számolás megy csak neked nem megy…. Ja meg a szöveg értés sem..:"

Ugye tudod, hogy attól mert 20-an csinálják még nem lesz 800órás munka 5 nap alatt? :'D

Mert nem a dolgozók fejenként ledolgozott óraszámát szokás nézni, hanem a rendes munkaidőt amit a csoport elvégez (ami 8óraszor 5nap, nincs 20 emberes szorzó.)

"Érthetően ki lehet venni hogy 20 emberre vonatkozik valamint a munkafolyamat attól még 800 ora lesz!"

Akkor se így szoktunk munkaidőt számolni ahogy te számoltál. :'D

"Es milyen felfogás? A srac rajzolni sem tud! Neki lehet állni de ugy sem fog tovább jutni sőt elkezdeni sem fogja tudni mert ezek mind lépésből állnak és ő egybol bele ugrani akar!"

Honnan tudod, hogy mit akar a kérdező? Talán ismered? Attól mert rákérdez valamire még nem biztos, hogy egy 5éves Józsika pálcika embereivel fog dolgozni, hanem lehet előtte fejleszti magát. A saját feltételezéseidet pedig ne vegyük tényeknek.

"Nem egy anime létezik? Ok mind ez lényegtelen azok az animék mangak még mindig nehéz rajzok amiket egy kezdő nem tud megcsinalni!"

Látom pont a mondat lényegét ragadtad ki. Pont az volt a mondat lényege, hogy nem egy olyan van aminek annyira egyszerű a rajz stílusa mint egy óvodásnak a rajzai. De te csak azt értetted ebből, hogy nem egy anime létezik. Nice.

"A te írásod több mint fele a feltételezés illetve képzelödés valószínűleg életedben nem rajzoltal a szerkesztő programok közelében sem vagy és azt sem tudod hogy mit beszélsz! Te nem tanácsot adtál neki hanem hamis reményt"

Újabb feltételezések... Képzeld nem keveset rajzolok/rajzoltam eddigi életem során. És eléggé értek annyira a szerkesztő programokhoz, hogy biztos lehessek abban amit teszek/állítok.

"Ha tudnád hogy valóban mit is jelent az animáció akkor tudnád hogy mekkora meló mennyi munka és kitartás kell hozzá!"

Képzeld tudom, sőt legjobban az animék munkálati folyamatával vagyok tisztában amivel az írásodból láthatóan te nem.

"Én próbáltam neki meg mutatni a valóságot és valos segitő tanácsot adni neki te csak elhitetsz vele egy képzeletet 😵😕"

Az nagy valóság meg segítő tanács, hogy lebeszéled róla mert nem profiként akarja 'kitanulni a szakmát'. Mindenkinek kezdenie kell egyszer valahol azt amibe bele akar fogni, és képzeld el nem mindenki mesterfokon kezdi.

"Ő írta hogy nem tud rajzolni de már animalni akar!"

A nyugati animációkat elnézve nem akadály ha nem egy Picasso vagy Michelangelo. Khmmm... South Park, Family Guy, The Simpsons khmmm...

"Kérdező elsonek ne az én tanacsomat fogadd meg hanem ezt a kedves 4 pipas úr tanácsát! 😂😅 töltsd le a programokat aztán már animalhatsz is 😅 addig úgy sem fogsz hinni nekem amíg te magad nem jössz rá hogy már 1 full alap rajz is legalább 1 ora aki meg kezdő annak még több! Aztán az animációhóz (1 perchez) kell legalább 30-50 rajz amikből ugyan lehet 20 töltelék rajz azaz sokkal gyengébb amik a mozgást segítik de a többinek jónak kell lennie…"

1) Nem úr, hanem hölgy.

2) Nem tudom honnan veszed, hogy nincs azzal tisztában, hogy nem 5-10 perces munkája lesz 1-1 animáció mögött.

2021. nov. 16. 00:29
 23/32 anonim ***** válasza:
66%

"Amugy annyi stilus azért nincs

Van a nyugati képregény stilus

A cartoon stilus ami főleg karikatúrás

A keleti manga stilus

A fél realisztikus

És a realisztikus

De mivel itt animerol lesz szó ezért az anime van lesz

De mindegy te azt állítod pár nap gyakorlás elég a realisztikus rajzhoz? Oke MORE 😂😂😂😂😅😅😅"

Mondjuk aki a sokféle stílusról írt az arra gondolt, hogy szinte animén/mangán ként más a rajzolási stílus. (azért szinte mert van ahol megesik a stílusbeli hasonlóság).

Azt meg nem tudod honnan szedted, hogy élethű/realisztikus rajzolás szükséges egy animéhez vagy mangához. Mert lehet nem tudod, de az ilyen stílusú művek nem éppen arról híresek, hogy fényképhez közelítő szintű a rajzolásuk (az kicsit drága mulatság is lenne egy stúdiónak ilyenre embereket fizetni).

2021. nov. 16. 00:48
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Azon is múlik a macera vele, hogy mennyire akarod kidolgozottan. Ha csak skecceled, akkor is lehetnek a mozgások tök színvonalasak, és élvezhető stílusúak pár perc munkával/jelenet... A legtöbb időt a körvonal kihúzása igényli nekem, és a színezés is hosszadalmas.
2021. nov. 16. 15:40
 25/32 anonim ***** válasza:

"Érthetően ki lehet venni hogy 20 emberre vonatkozik valamint a munkafolyamat attól még 800 ora lesz!"

Akkor se így szoktunk munkaidőt számolni ahogy te számoltál. :'D

Igaz, de ha belegondolsz, akkor igaza van, mert ha egy csapatnak egy részhez 5-ször napi 8 óra kell 20 emberrel, akkor a kérdezőnek egyedül ugyanennyi munkája lesz vele, ami 800 órára jön ki :)

Nagyon leszóltátok szegény válaszolót, akinek annyi volt a hibája, már bocs, hogy bunkó stílusban írta le az egyébként igaz mondanivalóját. ezt megtehette volna szebben is, nem ilyen nyersen fogalmazva.

Amit én abból leszűrtem:

Kérdező: Az ötleted már meg van írva novella formájában?

Vagy van egy vázlatod, amit ki tudsz dolgozni ilyen formában, mert csak annyiból, hogy van egy ötleted, nem a dolgok közepébe kellen ugrani.

MInt amikor filmet forgatnak.

Először van egy regény, amit átírnak olyan forgatókönyvre, tehát olyan jelenetekkel ami megvalósítható, párbeszédekkel. Nem csak azt mondják, hogy olvastam egy könyvet és most vegyük filmre az ötleteimet.

tehát írd meg előtte rendesen, mi fog történni a cselekményben, mint egy novellát, vagy regényt.

Ehhez készíthetsz pár képet, vagy mangásíthatod, utána vágj csak bele az animáció elkészítésébe.

Kalkulálj azzal, hogy sok munka lesz vele, és ne csak beleugorj az egészbe.

2021. nov. 16. 21:28
 26/32 anonim ***** válasza:

"Igaz, de ha belegondolsz, akkor igaza van, mert ha egy csapatnak egy részhez 5-ször napi 8 óra kell 20 emberrel, akkor a kérdezőnek egyedül ugyanennyi munkája lesz vele, ami 800 órára jön ki :)"

Ezért nem ártana egyeseknek megtanulni végre magyarul. :D

Mert akkor ezt hozzátudta volna tenni magyarázatnak, hogy miért számolt úgy ahogy. :)

2021. nov. 17. 02:32
 27/32 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok.

Magyarul írta :) csak a logika maradt nála a kifejtésben.

Sokszor van úgy velem is, hogy beszélek valamiről, számomra logikus fordulattal megtoldom, és érthetetlen arcok fogadnak :)

Ami nekem logikus, az lehet másnak nem.

Nekem az ő gondolatai elég tisztán átjöttek, hogy mit akar vele kifejteni, csak az előadásmódja volt bántóan őszinte :D

Vagy nagyon kiábrándult, vagy egy kis türelmet kell még gyakoroljon, mert fiatalka :)

2021. nov. 17. 17:58
 28/32 anonim ***** válasza:

Vagy rendes nevelést kapnia és akkor nem így viselkedne. :)

Úgy értettem a végre meg kéne tanulnia magyarul-t, hogy az önkifejezési készsége eléggé gyengécskének látszik a fogalmazásaiból (úgy, hogy valószínűleg anyanyelvű).

2021. nov. 17. 18:03
 29/32 anonim ***** válasza:

28 total személyeskedő vagy! Ha már rendes nevelés! Ugye bagoly mondja verébnek

27 nem vagyok fiatal (jo persze az) 22 ha tudni akarod…

Azért voltam ennyire nyers őszinte mert a kedves okoskodó 4 pipas aki szerint realisztikusan meg lehet tanulni pár nap altt úgy hogy a nulláról kezdünk! El hiteti a kérdezővel hogy mind ez kis újból kirázható (anime színvonalú rajz + animáció) rossz tanácsokat ad neki és illúzióba kergeti! Mondjunk végre a kérdező is hozzá szólhatna!

Én bejártam ezt az utat tudom hogy évek munkája szükséges hozzá! Ezért is idegesít ez a hazug troll

2021. nov. 17. 18:14
 30/32 anonim ***** válasza:

Amit elhitetésnek nevezel az bátorítás/biztatás, ellenben a te elriasztásoddal.

És attól mert te úgy tapasztaltad ahogy attól a másiknak lehet eltérő tapasztalata. Elvégre nem minden ember egyforma és a körülmények se 100%ban azonosak a tieddel.

Választ írni pedig lehet kulturált emberi lény módjára is, nem muszáj primitív ősember stílusban. ;)

2021. nov. 17. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!