Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek is rosszabb lett...

Szerintetek is rosszabb lett a One Piece?

Figyelt kérdés

Amióta Wano részek vannak azóta. A főszereplők, a szalmakalapos kalózcsapat (Luffy kivételével) már egyáltalán nem is szerepelnek. Mindig ennek meg annak a múltját mutatják. Unalmas harcok. Unalmas sztori. Az egyik rész meg amin kiakadtam hogy Luffy és Kid nagyon sokat evett és ilyen hatalmassá változtak a sok ételtől. Aztán kifújták magukat és ismét pikk pakk visszaváltoztak normálisra, soványra. Aztán Kid mondta valakinek hogy minden ember sz.rik stb..

Ilyen hatalmas marhaságot te jó ég!!!!

2021. jún. 14. 21:35
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 A kérdező kommentje:
De miért hibásak a fordítások?
2021. jún. 16. 16:16
 62/64 anonim ***** válasza:

Két oka van.

Az egyik, amit mondtam, hogy nem lehet tökéletesen megfeleltetni a dolgokat. Ez nagyon jó példa, az ossan tényleg elég gyakran az idősebb emberekre mondják, de láthatóan a középkorúakra is lehet mondani. Ilyen szavunk a magyarban nincs.

(Egy másik jó példa amúgy, hogy japánban nincs többes szám. Ugyanazt használják egy dologra, mint többre, ezért max csak kontextusból derül ki, hogy 1 vagy több dologról van-e szó.)

A másik oka pedig, hogy a magyart általában angolról fordítják. Elég ritka az a fordító csapat, amelyik japán szinkronról fordít magyarra egyből. Legtöbbször angolról fordítják, és ha már az angol sem tökéletes, akkor angolról magyarra fordításnál még több hiba lehet benne.

Én már angol feliratban is találtam hibát, amikor pont megértettem, hogy japánul mit mondtak.

2021. jún. 16. 16:29
 63/64 A kérdező kommentje:

Hát igen sajnos ezek is rontják az anime élvezhetőségét + ha olyan szavakkal találkozunk a feliratban amik nincsenek fordítva.

Sok anime olyan túlontúlinak tűnik tartalmilag.

2021. jún. 16. 16:56
 64/64 anonim válasza:
Te mit néztél az előző 900 rész alatt?
2022. márc. 11. 21:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!