Csak nekem nem tetszik az Attack on Titan?
Most néhzem az attack on titan/ shingeki no kyojin 3. évadát, és (tudom, le vagyok maradva, de már bele kezdtem egyszer, végig néztem az első évadot, de abbahagytam, mert) tele van hibákkal...vagy ez csak nekem tűnt fel?
Gondolkozok rajta, hogy írnék róla egy kritikát, de nem hiszem, hogy lenne rá kereslet/igény.
Szóval csak nekem nem nyerte el a tetszésemet, és csak én találtam benne több hibát is?
#10. Hallgatlak.
Tudod nem ennyi esett le az egészből, ez csak néhány dolog, ami zavart engem. Egy csomó pozitív dolog is történt benne. Például most láttam a s3e3 részt, és a puccsot tök jól megoldották.
Ez nem annak a kérdése, hogy nem tudom mi zajlik a sorozatban, de nyugodtan kifejtheted. Ha az a problémád, hogy nem tudok elsiklani a részletek felett, hogy nem tudom figyelmen kívül hagyni ezeket, akkor igazad van, tényleg ez a helyzet...
1. Nem tudom, hogy honnan szeded, hogy a kőgolyó, amivel Eren eltorlaszolja a lyukat, az pontosan az a darab, ami kiszakadt a falból. Én már nagyon rég olvastam azokat a részeket, de emlékeim szerint nem lett a kettő így összekötve, hogy "jéé, ez pont az a darab".
2. Hol vannak az illesztésnyomok a falon?
A hogyan javítják meg a falat kérdést nem vágom. Eddig semmilyen kár nem történt a falban, tehát nem kellett javítani. A 3. évadban pedig, ahol éppen tartasz, arról van szó, hogy Erennek meg kéne tanulnia ugyanazt a kristályosodást, mint Annie-nak, és ezzel betömnie a lyukat.
3. Ha nem tűnt volna fel, ez egy fantasy. Nem tudom, hogy a tudományt miért kéred rajta számon.
4. A pince... Ugyan azzal lehet vádolni a sorozatot, hogy túl sokáig pöcsöl dolgokon, de hogy ne lenne nyomós indokuk arra, hogy miért nem mennek a pincéhez? Az Annie-s incidens után feltűnnek a titánok a falakon belül (amit majd később megmagyaráznak, hogyan történt), de akkor arra gyanakszanak, hogy megint áttörték a falat. Ezt meg kell vizsgálni. Időközben pedig ugye elrabolják Erent, aki nélkül nem tudnák visszafoglalni a falat. Ez nagyjából a második évad, ami alatt arra is rájönnek, hogy csak akkor tud a felderítő egység bármi érdemlegeset kezdeni, ha megpuccsolják a jelenlegi bábkormányt. Ez a harmadik évad első fele, ahol érzésem szerint tartasz.
Azt sem tudom mire vélni, hogy szerinted "inkább kimennek oda ahol hemzsegnek a titánok" ahelyett, hogy a egyből odamennének a házhoz. Nem tudom feltűnt-e, de a kettő bizony egymással jár. Többször megmutatták a falak felépítését, és láthatod, hogy bizony többszáz kilométer távolság van a falak között, szóval ha el akarnak menni a pincéhez, akkor bizony ki kell menni oda is, ahol hemzsegnek a titánok.
Ezek nem hibák, ezeket csak te nem érted / ismered eléggé a sztorit, illetve nem gondolkodsz el.
I. A kőgolyó NEM a kapu lerombolásából származik. Már eleve ott volt amikor a nép letelepedett ott, és nem vitték el, mindig is ott volt.
II. Vakolatról hallottál már? Teljesen be van fedve az egész fal vakolattal, stb burkoló anyaggal, hogy a titánok rejtve maradjanak. A vakolatot javítják. És eleve a falban lévő titánok nem 100%-ban illeszkednek egymáshoz mint a téglák, nyilván vannak olyan részei a falnak, ami csak vakolat/tégla. Pl ha két titan egymás mellett áll, akkor a fejük mellett "üres tér" lenne, mivel nem érnek össze... ez nyilván ki van töltve valamivel, pl tégla vagy ki tudja mivel, mert enélkül be se tudták volna burkolni az egészet.
III. Erre nem tudok mit mondani. Szerintem egy fantasy animének nem kell 100%-ban hihetőnek, megvalósíthatónak lennie. Miért fáj ez neked? Ez nem plot hole, ez csak egy elem. Nyilván valamit szeretett volna a kezükbe adni, így kitalált valamit. Az, hogy ez fizikailag nem feltétlen megvalósítható, már más kérdés. De egy ilyen anime nem is a valódi megvalósíthatóságról szól.
IV. Itt szerintem valamit félreértettél, mert ez nem így van. Nincs kedvem leírni ide részletesen, de itt el tudod olvasni az anime timeline-ját részletesen: [link]
Én csak az animét nézem, lehetnek különbségek.
2. De ha jól emlékszem az első éved első része azzal indul, hogy Hannesék a fal megjavításáról beszélnek, meg hogy ők nem is katonák, hanem falkarbantartók...
1. Ha a fal kristályból van, akkor miért nem úgy néz ki, és hogyan rúgott ki a kolosszális óriás egy átlagos kődarabot a kristályfalból? Egy normálos ember által építatt falból sem tudott volna kirúgni egy ekkora összfüggő kőtomböt, mert az sok kisebből épül. De mondom, az már rég feltűnt volna, ha kristályból lett volna.
3. Azért kérem rajta számon a tudományt, mert tudományosan megindokolják benne. Egyébként én is jobban örülnék, ha csak úgy el tudnám fogadni, és kész.
4. És még mindig a pince. Nem csak Eren létezik, nem csak ő körülötte forog a világ. Miért csak ő mehet le a pincébe? Ha tényleg annyira fontos, akkor küldhettek volna oda valaki más megbízható embert. Csak azt mondom, hogy igazából nem egy meggondolatlan gyereket küldenének egy ilyen fontos helyre, főleg, ha nem is "ér rá". Eren csak azért különleges és hasznos számukra, mert titánná tud alakulni, egyébként semmi extra, csak egy idegbeteg kölök, aki meg akar ölni minden titánt, miközben ő is egy titán, aki ugyan olyan volt egykor, mint azok, akiket meg akar ölni most.
De még mindig no offense.
#13.
I. Mindig is ott volt a házon? Vagy mindig is ott volt a kapuban? Egyik sem stimmel...
II. A vakolatot akkor kell javítani, ha lejön. Ha már lejött volna, akkor már rég meglátták volna a titánokat, vagy a kristáyos burkukat...
III. Hát, igen...
IV. Nem hiszem, hogy félreértem, de lehet...
2. Kisebb javításokat miért ne tudnának elvégezni más anyagból? A repedéseket fel lehet tölteni betonnal is. Vagy ahogy láthattad, ahol beomlott a fal és az óriás feje kikandikált, ott is betéglázták.
1. Még mindig nincs semmiféle "összefüggő kőtömb", ezt csak te találtad ki.
4. Aha, tehát az smafu, hogy Eren be tudja tömni az áttört falat (amit más nem tudna megcsinálni), amivel vissza tudják foglalni a titánoktól a területet. Eren nélkül el sem jutnának a pincéhez, de látom ezt nagyon nehéz megértened. Arról amúgy szó sincs, hogy csak ő mehet le a pincébe. Hanem arról, hogy a pince és a hőseink között éppenséggel hemzsegnek a titánok, először tudod ezt a problémát kellene megoldani. Ami biza Eren nélkül nem fog menni.
Nem tűnt fel, hogy amikor Eren betömte a falon a lyukat, az mekkora szenzáció volt? Elmondták, hogy ilyen, hogy az emberek a titánoktól szerezzenek vissza területet, még SOHA nem történt.
16:
1. Nem is házon volt.
2. Milyen vakolatról beszélsz? :DD Nincs a falon vakolat egyáltalán
#17.
1.
Barátom, akkor leírnád, hogy mi ez, mert ezek szerint én nem látok a szememtől.
2. Ha vakolat van a falon, akkor miért mondják, hogy nincs rajta illesztésnyom??
4. Miért csak a falakon kívül, meg más helyeken tudnak harcolni a titánokkal? A pincénél miért nem tudnak/tudnának?
5. Egy több tucat tonnás kő felemelését emberek nem tudnák megcsinálni, ehhez tényleg kellett Eren, de legyőzni néhány titánt és eljutni a pincéhez... nem vagyok benne biztos, hogy ehhez tényleg elengedhetetlen lenne Eren...
De most már tényleg nézném tovább...
#18.
1. Erenék házára esett a kő, ezért szorult be Eren anyja. Rémlik?
2. Nem én hoztam fel a vakolatot, hanem a #13.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!