Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a top 5 kedvenc anime...

Mi a top 5 kedvenc anime sorozatotok?

Figyelt kérdés

Nekem:

1. Re:Zero

2. Watamote

3. Nichijou

4. Sayonara Zetsubou Sensei

5. Attack on Titan

2020. júl. 17. 19:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
83%

Az én izlésem nagyon random és vegyes.

1.Naruto - azért az első, mert a gyerekkorom legmeghatározóbb "meséje" volt (csak eleinte mese, később jöttem rá, hogy anime) ez vezetett be az anime világába, 10-12 évesen gondtalanul élveztem, 20 évesen megértem, átérzem,a nosztalgia jól eső érzése bizsereg tőle a mellkasomban akárhányszor látom, hallom egy zenéjét.

2.Nana, Paradise Kiss - lányként imádom az ilyen slice of life animéket, a mangaka Yazawa Ai stílusát is imádom, remekül átadja a punkrock, és a divat stílusának világát. (miatta szerettem meg ezt a 90es évek, 2000es évek eleje életérzést, Vivienne Westwoodot, a punkstílust és a Sex Pistolsnak és David Bowienak is utána néztem a karakterek miatt) Hétköznapi emberek, akik nem hibátlanok, meg van az a szeretem, de mégsem. Senki sem kifejezetten jó vagy rossz, tehát semmi nem fekete vagy fehér. Nem tipikus happy end végek, szivfacsaró, de igy a jó, ilyen az élet. +ütős zenék, jó ízlés, esztetikus rajzolás

3. Gangsta - iszonyatosan coool gettó sztori, szerintem legjobb a gettó és maffia kategóriában. Nagyszerű karakterek, izgalmas cselekmény, szörnyen jó vibeot ad. Annyira jól ki van találva az egész, annyira sajnálom, hogy csak 1 évadot élt meg, nem is értem hogy nem kapták fel jobban, sokkal többet érdemelt volna. Kevés anime éri el azt, hogy olvassam a mangáját, de ennél alig várom hogy kijöjjön.

4. Kuroshitsuji - izgalmas, sötét, de mégis olykor poénos. A viktoriánus kori Anglia ad egy hatalmas pluszt, nekem nagyon jól visszaadta a kor jellegzetességeit. Az egész történetet misztikus és borzongató légkör kíséri végig, ugyanakkor oldják folyamatosan a feszültséget valami vicces poénnal. Végig izgultam az egészet, jól szórakoztam közben, és a komolyabb részéről próbáltam megérteni a főszereplőnk döntéseit, nekem megérte volna amit ő tett?

5.Attack on Titan - Az alapsztori megfogott. Tetszik ahogyan feszegetik benne a létünk miértjeit, a szabadság utáni vágyat, a kíváncsiság és az akarat erejét. Mindig kiborít az élet és halál közötti kötéltánc. Ez az élet? A sok névtelen hős áldozata, önfeláldozása egy jobb élet reményében. Tetszik az a gondolat hogy a "jövőnek fényesnek kell lennie". Ezt többek között ebből az animéből és a Narutoból tanultam. Amellet hogy néha depresszív és tragikus, sokszor hangsúlyozza hogy a sok szenvedés után csak még szebbek a boldog pillanatok, megéri élni. Az egyszerű dolgok szépségét is sokszor hangsúlyozzák.

Hát kicsit hosszú lett, de úgy éreztem így teljes, ha leírom a kis személyes vonatkozásaimat is. Ezek az animék voltak a legmeghatározóbbak számomra, nagy szerepet játszanak abban, hogy olyan vagyok ma, amilyen. 🙂

2020. júl. 18. 23:06
 22/35 anonim ***** válasza:
76%

- Gintama

- Kaiji

- Spice & Wolf

- Kenpuu Denki Berserk

- Yuu☆Yuu☆Hakusho

2020. júl. 18. 23:38
 23/35 anonim ***** válasza:
74%

9: na ja, az engem is nagyon érdekelne...

amúgy:

1: hunter x hunter

2: attack on titan

3: fairy tail

4: dr stone

5: naruto

2020. júl. 19. 01:50
 24/35 anonim válasza:
85%

Nekem ezek:

Naruto

Yu yu hakusho

Bleach

Katekyo hitman reborn

Neon genesis evangelion

2020. júl. 19. 02:21
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
20-as, az Avatar nem anime, hanem anime stílusú amerikai rajzfilmsorozat! Mint a Totally Spies, vagy a W.I.T.C.H.
2020. júl. 19. 07:56
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

1. Gankutsuou

2. Kino no Tabi: the beautiful world (2003)

3. Boogiepop wa Warawanai (régi és új verzió is)

4. Versailles no Bara

5. Watashi no Ashinaga Ojisan

2020. júl. 19. 08:03
 27/35 anonim ***** válasza:
75%
Úristen! Valaki ismeri rajtam kívül A hosszúlábú apu és a Versailles no Bara animéket?! *.*
2020. júl. 19. 09:38
 28/35 anonim ***** válasza:
62%
Igen-igen
2020. júl. 19. 13:14
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

20-as: Ha az Avatár anime lenne, nekem is első helyen állna a listámon.:D

Egyébként az én listám valahogy így néz ki:

1. Kamisama Hajimemashita

2. Nana

3. Soredemo sekai wa Utsukushi

4. Anohana

5. Virgin Soul

Meg még ott van az Orange, SAO (csak az 1.évad), Mirai Nikki, Tokyo Ghoul... :D Nem tudom őket tetszés szerinti sorrendbe tenni.

Az "alap"animéket is mind láttam (gondolok itt pl. a Narutora), de valahogy mégsincsenek benne a top 5-ben.😅 A Naruto majdnem, de a Shippudent még nem néztem végig.

2020. júl. 19. 23:31
 30/35 anonim ***** válasza:

1. Haikyuu!!

2. Black Clover

3. Demon Slayer

4. Servamp

5. Jibaku Shounen Hanako-kun

Nem tudom hogy jól írtam e őket

2020. júl. 20. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!