Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy leszbikus lány és egy transzszexuális lány között lehet több barátságnál?
e/r
Te annyi sületlenséget hordasz össze a témát alig érintve, hogy az hihetetlen.
Nem tudok veled vitába szállni, mert nem vagy hozzá partner.
Gyanítom te se biszex, se leszbikus, de még csak nő se vagy és a témában semennyire nem érintett.
Kérlek javíts ki, ha tévedek, de ne tudj már mindent ennyire fekete-fehéren jobban, mint akármelyik érintett.
Kezdjük ott, hogy a transzszexuális jelző idejét múlt és sértő. Transzneműség van, nem transzszexualitás. Jó? Jó.
Másrészről pedig különbség van a társadalmi nem (gender) és a biológiai nem (sex) között. A biológiai nem az a dolog, amit a doktor bácsi gondol, miután szétnyitja a lábad csecsemőként - ha ránézésre beleillesz a tradicionális kategóriákba* (aka hím/nőnemű), ...akkor jöhet az öltöztetősdi, a jelző aggatás (kis fiú/lány), rózsaszín és kék, jöhetnek a nemi szerepek és az elvárások - a társadalmi nem, minden "szépségével" együtt.
*Ugyan a biológiai nem még véletlenül sem csak azon múlik, kinek mi van a lába között, hanem a másodagos nemi szerveken, a kromoszómákon illetve hormonokon, és azt sem mellékes megemlíteni, hogy a biológiai nem spektrumon mozog (aka interszexualitás)... ezt minden gond nélkül telibe sz.rja a transzfób társadalom... ezért is olyan valószínű, hogy a legtöbben most olvastok erről először! Hú, de jó.
Mindezzel azt akarom mondani: egy transznemű lány ugyanannyira lány, akár egy cisz (nem-transz) lány. A társadalmi nem fejben dől el, ki mennyire érzi magához közel azt a megállapítást amit még a doktor bácsi talált ki anno. Nem az dönti el, ki micsoda, hogy mi van a lábai között.
MOST PEDIG PONTOZZATOK LE!
e/r
Azért itt elhangzottak olyan dolgok, amikre igencsak ráncolom itt a szemöldökömet... olyan jól próbálod előadni a dolgokat, jól is teszed, de....
"Hihetetlen, hogy nem látjátok, hogy milyen veszélyes, homofób és egyenesen konzervatív gondolkodásmód az, hogy a leszbikus is vonzódhat biológiai férfihoz, ha az a férfi elég feminin."
Asszem rövidre fogom a mondanivalómat, mert már itt elakadtam és látom, hiába vitatkoznék veled. Nem mi vagyunk homofóbok, te vagy transzfób. Hiába hozol ide példákat más országokból és kultúrákból, teljesen indokolatlanul, ezzel csak annyit támasztasz alá, hogy valóban transzfób vagy.
Az gyermeknemzést és evolúciót is feleslegesen hoztad fel, meg az anyatermészetet, itt csak azért fogunk bajszot akasztani egymással mert nem ismered el, hogy egy transz személynek joga van az új nemével identifikálni, minden téren.
"Tégy kivételt, elvégre én is leálltam olyan homofóbokkal most, akik azt hiszik, hogy az a leszbikus, aki nem ad esélyt a faroknak egy bigott..."
Nagyon el vagy tévedve. Nem kértük, hogy minket megérts, csak azt, hogy a te elveidet ne erőltesd rá másra. Ha valaki nem tudna egy transz lánnyal kapcsolatban lenni, ámen. Ha mégis, hát oké. Nem vagyunk homofóbok. Te vagy transzfób.
#19 Az interszexuálisokkal érvelni olyan, mintha azt mondanád, hogy az ember igazából nem bipedális faj, mert vannak, akik 3 lábbal születnek, és vannak, akik láb nélkül.
Természetesen vannak, akik valamiért nem illenek bele a képbe, de a biológiai nemek kizárólag az utódnemzés miatt alakultak ki. Akarunk ezen is vitatkozni? Nem? Ok. Akkor innentől már adott, hogy 2 biológiai nem van (az tökmindegy, hogy kinek milyen a hormonszintje, meddő-e vagy sem, stb, hiszen minden gyerekhez kell egy b. nő és egy b. férfi) és a néhány kivételen kívül mindenki beleesik egyik kategóriába. Ez nem spektrum, mint ahogy a már felhozott bipedális példa sem lehet spektrum még akkor sem, ha vannak, kiknek rövidebb a lába, és vannak akiknek hosszabb.
Ok, ez megvan, átmehetünk a "genderre". Mi a gender? Egy káros bullshit, amit tökéletesen leírt #19. Gender az, ami egy ideális világban nem létezne. A lány gyerekekre nem aggatnának rózsaszínt, nem éreztetnék velük, hogy a kinézetük fontosabb, mint az eszük, és a fiú gyerekeknek nem mondanák, hogy ne sírjanak, mert az nem illik a kisfiúkhoz. Jó dolog a gender? Nem. Ha azt mondod, hogy gender = nem, akkor azt is mondod, hogy a női lét = feminitás + szexista nemi szerepek. Viszont még ha azt is mondod, hogy igazából nő=cukirózsaszín, férfi=dominánsvezér, az sem változtatja meg a testedet, amibe születtél.
#20 Ennyi mindent leírtál, de még sincs közte az, hogy szerinted mi a homoszexualitás, ha nem az azonos nemhez való vonzódás. Hmm...
Nyugi, befejeztem...
Mindig vannak ilyen kérdések emberek, meg hasonló kategóriákban, ahol azt kérdezik, hogy mi a legmegdöbbentőbb dolog, ami ezen az oldalon történt az itteniekkel, szóval köszönöm, hogy kiírhatom a legközelebbi ilyenbe, hogy "azt mondták, hogy nem értek a bioszhoz, mert azt mondtam, hogy 2 biológiai nem van."
Ez mindent vitt.
(Nagyon zárójeles megjegyzésként mondom: nekem is volt anno tumblr-öm, és kb pont ugyanúgy gondolkodtam, mint ti;
a szavak relatívok voltak, és minden a személyes érzésvilág és identitás körül forgott, de a gond az, hogy a szavaknak van definíciójuk, és ha ezeket félresöpörjük, azzal nem teszünk jót senkinek... )
Sokaknál azt a képzavart véltem felfedezni, hogy transzszexuális lány alatt volt aki férfit értett aki nőnek érzi magát, volt aki pedig nőt értett aki férfinak érzi magát.
Kedves kérdező, szerintem ezt illett volna tisztázni az elején, hisz nem sokak vannak tisztában ezekkel a dolgokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!