Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikusok, esetleg melegek! Ti maximálisan és előítelet nélkül elfogadnátok kapcsolatra egy roma nőt/férfit?
Érdekes, mert bár nem sok komment érkezett tisztán látszik a többség igenis előítéletes, azaz rasszista.
Én pesig azért írtam ki a kérdést, mert én nem fogadom el a homoszexualitást, amiért főleg online térben szénné szoktak oltani hogy mekkor sötét és gonosz homofób vagyok. Pedig nekem is vannak tapasztalataim és érveim.
Szóval érdekes hogy nálatok a rasszizmus, rasszista szavakban nincs negatív felhang, míg a homofób valóságos szitokszó lett.
Tudod az a ciki a homofóbiában, hogy a saját szexuális tájékozatlanságodat hírdeted vele.
Aki egy kicsit is nyitott szemmel jár a világban, rögtön észreveszi, hogy a homo emberektől semmi félnivalója.
Nem tudom, hogy feltűnt-e de ide nem csak melegek kommentálnak. A másik pedig az, hogy elég nehéz lehet olyan emberrel járni akinek a kultúrája, családja teljes mértékben ellenzi homoszexualitást, persze nem minden esetben van így.
Messzemenő következtetéseket nem vonnék le ezekből a válaszokból, hogy a többség rasszista.
De azzal egyetértek, hogy főleg a melegeknek jobban együttérzőbbnek vagy megértőbbnek kellene lennie az előítéletek terén, de az én tapasztalataim szerint ez így van, vagyis eddig én inkább olyan melegekkel találkoztam, akik általában elfogadóbbak voltak más kisebbségekkel. Persze mindenhol vannak kivételek, az melegek között is vannak rossz, előítéletes emberek.
Mondjuk az vicces, hogy amivel vádaskodsz, pont magad be ismered, hogy te ugyan azt teszed
De én legalább 1.elismerem, 2.nem várok el olyasmit amit én nem teszek meg.
Épp arra voltam kíváncsi hogy a melegek és leszbikusok meg is teszik-e azt az elfogadást ami miatt kampányolnak. És igen felmerül a kérdés ha ők nem fogadnak el mást őket miért fogadják el.
És épp azt kéne demonstrálniuk hogy MINDENKIT kultúrára, azubkuktúrára való tekintet nélkül el kell fogadni hiszen ők is ezt hirdetik egészen addig míg csak őket kell elfogadni.
Amúgy a legtöbb homoszexuális családja se fogadja el a homoszexualitást, akkor 2 magyar se jáehat együtt ha a családjaik nem fogadják el őket?
Illetve a melegek szubkuktúrája is teljesen más, sőt szembe is megy a hagyományos keresztény-heteró kultúrával,pl.családalapítás, gyerekvállalás,házasság, vagy akár öltözködés,nemi szerepek szempontjából. De ezeket ugye vagy félre kell söpörni, hiába ez identitásom és szubkultúrám szerint a normális, és el kell fogadni a melegpárokat és a családmodellel szembe menő életformájukat. Különben tájékozatlan homofób vagy, ami szitokszó.
Ellenben ezek szerint ha a ciganyokat nem fogadod el mert más a kultúrájuk az normális óvatosság és nem előítélet hanem elővigyázatosság.
Viselkedés terén a homoszexuálisok is mutatnak jópár deviáns jegyet amit magam is tapasztaltam, de ha szóba hozom akkor le vagyok oltva és alázva hogy nem mindegyik ilyen, sőt a többség nem ilyen ne általánoaítsak én szüklátókörű homofób.
Ellenben itt most a viselkedéssel, a családdal és az élősködéssel igazoljátok a pozitív felhangú, elővigyázatosságból táplálkozó rasszizmust. Fel se merül hogy nem kéne általánosítani mert mi van ha nem mind ilyen, mi van ha többség nem ilyen csak szterotípiák és szűklátókörüség.
És inkább megdordítanám a 16os utolsó mondatát:miért van az hogy amivel ti vádaskodtok pontosan azt teszitek másokkal, csak amíg ha titeket ítélnekbazt máglyára küldenek míg mások elítélését látványosan leszrjátok?
Számomra nem normális hozzáállás, hogy vannak, akik előítéletesek a romákkal szemben.
Amúgy secram nevű hozzászóló nem meleg, vagyis szerintem nem az, másik kérdésnél leírt kommentjéből ítélve
De aki elvárja, hogy homofóbok ne legyenek az ne legyen rasszista sem!
Erről beszélek fújják hogy el kell fogadni őket, de egy olyan tulajdonsagot se mutatnak fel amiért érdemes lenne elfogadni őket. Az ilyenkben példát kell mutatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!