Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan, hogy a melegség döntés kérdése, amikor maguk a melegek mondják azt, hogy NEM az?
Mint itt a gyakorin, mint a való életben sokaktól hallom, hogy "Ő úgy döntött hogy meleg lesz." vagy "Nincs sikere a nőknél, így úgy döntött hogy megy a férfiakhoz." vagy "Túl alacsony, így inkább meleg lesz, mert a nőknek úgysem kell.".
Ők miért gondolják azt, hogy a melegség egy döntés, egy divat, amikor maguk a melegek mondják azt és erősítik meg hogy NEM döntés kérdése?
20. Te sem tudod mit mondott Isten. Te csak elhiszed, hogy egy könyvben amit te Isten szavának hiszel abban az van amit Isten mondott. Csak és kizárólag az mondhatja, hogy tudja mit mondott Isten aki VELE MAGÁVAL beszélt. A világon számtalan könyv állítja, hogy Isten szavát tartalmazza és számtalan módon magyaráz mindent teljesen másképpen. Ezért nem etikus SOHA SENKINEK megítélni másokat a saját vallása alapján akár milyen mély a hite mert a hited személyes és bensőséges dolog ami csak és kizárólag RÁD vonatkoztatható. De ez nagyon nem tartozik a témához.
"Térjünk erre vissza 20 ev múlva"
Keresztanyámék éppen válnak 25 év házasság után (vallásos család). A munkatársamat elhagyta a felesége 3 kiskorú gyermekkel. Ők is templomba-járók. Isten nekik is azt mondta, hogy ez nem vezet boldogsághoz? Nem hiszem, hogy van bárkinek megítélni két ember kapcsolatát kívülről. Főleg nem vallási alapon.
(és remélem 18-asék 20 év múlva is ugyan ezt mondják majd magukról mint most :) )
Messzire vinne ez a beszélgetés ha elkezdenének a bizonyítékokat megvizsgálni arról, hogy melyik “szent könyv” állítja magáról, hogy Istentől származik. A Biblián kívül mondjuk nem sok, a keleti közül egy se, de nem is ez a lényeg.
“A bölcsességet az EREDMÉNYEI igazolnak”. Senki se ítélt meg senkit, azt vázoltam, ami abban a könyvben van irva, ami azt állítja magáról, hogy Isten szava és amelyre számos bizonyíték is van természetesen.
Állítani valamit persze igazad van, bárki tud. Csak amikor a bizonyítékok kerülnek szóba, akkor azok valahogy nincsenek.
A rokonaid válása kapcsán Isten biztos nem mondott olyat, hogy ez vezet boldogsághoz, de ha olvastak volna és főleg alkalmaztak volna amit mond a házasságra vonatkozóan, nem váltak volna el. Ő gyűlöli a válást. Sajnálatos, hogy sokan bár templomba járók, nemhogy nem tartják meg Isten útmutatóit, de még csak nem is ismerik. A bajok mindig ott kezdődnek, amikor nem hallgatunk Istenre. Abból jó meg sosem származott. És csak jó származik abból, ha hallgatunk rá.
Többek között ez a legerősebb érv amellett, hogy a Biblia nem emberek által irt könyv csupán, mivel az alapelvei évezredek óta működnek. Amit ember javasol, ajánl, tanít, az igen ritkán éri meg az egy évtizedet, és már homlok egyenest mást mondanak a “tudósok” ugyan arról a témáról.
Elévül minden, amit ember ír, vagy készít, de Isten valódi szava, sosem válik használhatatlanná.
Annak ellenére, hogy 18asék szembe mennek azzal, amit Isten mond, rosszat senkinek se kívánok, de Istenből nem lehet hülyét csinálni senkinek! Nem lehet megszégyeníteni azzal, hogy valaki boldog és sikeres, pedig ellene megy Istennek. Ha ez így lenne, ma kivétel nélkül csak boldog és sikeres emberket látnánk magunk körül. Pedig valójában épp ennek ellenkezője igaz. Sokan úgy hiszik képesek eldönteni mi jó nekik és mi nem. Ha pedig valaki rámutat arra, hogy nem jó az irány, megsértődnek, sőt ítélkezéssel vádolják aki segíteni akar. Sokkal kiszolgáltatottabbak vagyunk Istennek, mint hiszik sokan.
"Isten szava és amelyre számos bizonyíték is van természetesen."
Természetesen hallgatjuk azt a számos bizonyítékot. (teszem hozzá, hogy ha csak egy ilyen is volna onnantól nem hitről hanem tudásról beszélnénk de ez már csak nézőpont kérdése.)
"Többek között ez a legerősebb érv ... az alapelvei évezredek óta működnek. "
Hát nagy bajban vagy ha ez a legerősebb érv mert pl az Ókor görög filozófusainak írásai Kr. előtt 4.-5. századból pontosan annyira értékállók és érvényesek ma is mint annak idején. És azokat bizony bizonyítottan emberek írták...
A válással kapcsolatban könnyen ítélkezel amíg nem kerülsz olyan helyzetbe ami indokolja a dolgot de nem is ez a gond, hanem, hogy szerinted "Ő gyűlöli a válást". Mert én úgy vagyok informálva, hogy Isten mindenkit szeret. És ha szeret akkor nem akar neked rosszat és nem is várja el tőled, hogy egy olyan ember mellett éld le az életed aki rémálommá teszi minden perced. Külön fura, hogy annak a vallásnak a nevében aminek a legfőbb parancsa a szeretet milyen gyakran sikerül emlegetni, hogy mi gyűlöletes, undorító, megvetendő, kirekesztendő stbstb.
"Nem lehet megszégyeníteni azzal, hogy valaki boldog és sikeres, pedig ellene megy Istennek." Tudod mi a baj? Az, hogy az ő boldogságukkal nekik és (biztos vagyok benne, hogy) Istennek sincs semmi baja csak és kizárólag Neked. Ők nem azért boldogok, hogy szembemenjenek Istennek, hanem azért mert a szívüket követik.
"Sokan úgy hiszik képesek eldönteni mi jó nekik" Tehát én nem tudom mi a jó nekem annak ellenére, hogy érzem a konkrét különbséget a jó és a rossz között de Te bizony tudod, mert egy könyvben olvastad.
"sőt ítélkezéssel vádolják aki segíteni akar." Ha azt állítod, hogy jobban tudod másnál, hogy mi a jó neki akkor bizony ítélkezel. Ez definíció szerint az ítélkezés és nagyon rosszul értelmezed a "segítség" szót, ha azt hiszed, hogy azzal, hogy mások boldogságát kétségbe vonod és elítéled azzal bármi módon is segítesz az illetőn. Ez olyan mint ha odaállnál a fuldokló mellé és a partról magyaráznád neki, hogy "Nem kellene a mély vízbe menni, mert meg fogsz fulladni. Nézz meg engem. Itt állok a szárazon és élni fogok amikor Téged már elnyelnek a habok!" és meg sem hallod, hogy az illető egész végig azt ecseteli, hogy ő szereti a vizet, ezért van benn és nem fuldoklik, hanem úszik. Egyébként is leér a lába és bármikor kimehetne a szárazra.
“Természetesen hallgatjuk azt a számos bizonyítékot. (teszem hozzá, hogy ha csak egy ilyen is volna onnantól nem hitről hanem tudásról beszélnénk de ez már csak nézőpont kérdése.)”
A hit a remélt dolgok biztosítékot alapuló várása. Szó szerint ezt jelenti. A hit és maga a Biblia hitelessége két külön dolog. Hinni abban hiszünk, amit nem látunk. A látható dolgokba való “hit” az valójában nem hit. Erről én nem is beszéltem. Pont az az alapja a hitnek, hogy a Biblia szavahihető és megbízható. Ez ad okot arra (többek között), hogy azokban is hinni tudják, amiket a jövőre vonatkozóan ígért.
“Hát nagy bajban vagy ha ez a legerősebb érv mert pl az Ókor görög filozófusainak írásai Kr. előtt 4.-5. századból pontosan annyira értékállók és érvényesek ma is mint annak idején. És azokat bizony bizonyítottan emberek írták...”
Idézz kérlek ezektől az emberektől mondjuk a családi élete a helyes szemlélet mód az anyagiakkal kapcsolatban, a gyermeknevelés területen, satöbbi. Úgynevezett nagy bölcsességek el el hangzottak, aminek zöme a Bibliából származik, de a többség megfoghatatlan “igazság” amivel egy mai huszonéves ember az ég világon semmivel se jut előrébb az életében, ezt bátran ki lehet jelenteni, de figyelem ezeket az értékálló emberi bölcseleteket. Olyat mutass azért, ami nem a Bibliából lett atemelve.
“A válással kapcsolatban könnyen ítélkezel amíg nem kerülsz olyan helyzetbe ami indokolja a dolgot de nem is ez a gond, hanem, hogy szerinted "Ő gyűlöli a válást". Mert én úgy vagyok informálva, hogy Isten mindenkit szeret. És ha szeret akkor nem akar neked rosszat és nem is várja el tőled, hogy egy olyan ember mellett éld le az életed aki rémálommá teszi minden perced. Külön fura, hogy annak a vallásnak a nevében aminek a legfőbb parancsa a szeretet milyen gyakran sikerül emlegetni, hogy mi gyűlöletes, undorító, megvetendő, kirekesztendő stbstb.”
Jól vagy informálva, Isten valóban mindenkit szeret. Maga a válás az nem egy személy, hanem egy elhatározásból fakadó tett, amit Isten gyűlöl. Ezt nem én találtam ki, a szavában olvasható. Azt Isten valóban nem várja el, hogy olyan ember mellett elé le az életedet, akivel boldogtalan lennél, nem is írtam ilyet. A Biblia nem azt mondja, hogy nem lehet elválni, csupán azt, hogy ezt gyűlöli Isten, és elvárja, hogy ha már szövetséget kötöttem valakivel, akkor tegyek meg mindent azért, hogy az sikeres legyen. A nagy kérdés ilyenkor mindig az, hogy mit tettem azért, hogy sikeres és boldog legyen a házasságom? Ezt nyilván csak az tudja, aki benne volt, és Isten, aki mindent lát. Innen se én, se más nem tudhatja mit lehetett volna másként tenni. Egy dolog biztos, ha mindkét fél megfogadja azokat a tanácsokat, amik mondjuk a biblia Efezusi levelében vannak a hazasokra vonatkozóan, akkor ezek a fájdalmas dolgok elkerülhetőek. De olykor, például ha az egyik fel hűtlen, érthető, hogy a vétlen fél nem akar már együtt élni a másikkal. Isten azért gyűlöli a válást, mert rengeteg sziv fájdalommal jár. Azért érez így, mert tudja, hogy nagyon lassan gyógyuló fájdalom ez. Ha vannak gyermekek azoknak főleg, de hatással van mindkét csaladra, azok kapcsolataira, a baráti kapcsolatokra, a gyermekekre. Vagyis egy ilyen döntés a közvetlen érintetteken túl számos embert érint. Ezért mondja Isten, hogy “bárcsak figyeltél volna parancsolataimra, most olyan lennél mint a folyóvizek mellé ültetett fa....” - ami mindig gazdagon terem és egészséges.
Szóval nincs ítélkezés a részemről, hogy is tehetném?! Elmondtam mit érez Isten, ennyi.
"Tudod mi a baj? Az, hogy az ő boldogságukkal nekik és (biztos vagyok benne, hogy) Istennek sincs semmi baja csak és kizárólag Neked. Ők nem azért boldogok, hogy szembemenjenek Istennek, hanem azért mert a szívüket követik.”
Félre értettél. A legnagyobb öröm számomra, ha valaki boldog. A biblia viszont - ellentétben amit sokat hisznek - azt mondja, hogy “csalárd a szív és gonosz az, kicsoda ismerheti azt?” Vagyis ez a hallgassunk a szívünkre duma a legrosszabb tanács, amit ember adhat. Dunát lehet rekeszteni olyan emberekből, akik a szívükre halgattak, nem a tanácsra és a vége iszonyat keserű tapasztalat. Nekem ahhoz semmi közöm ki hogyan éli az életet, egyet viszont megtapasztaltam, hogy az mindig jó döntés ha megfogadom amit Isten mond. És ő ebben a témában (IS) elég egyértelműen fogalmaz, nem tetszik neki. Nem azért mert Isten kegyetlen és rosszat akarna nekünk, hanem egyszerűen abból a helyzetéből fakadóan érez így, hogy tudja a vegeredmenyt már most. Amire mi azt gondoljuk jó lesz majd, annak látja a véget, és előre szól, hogy nem lesz jó, kérlel, hogy ne menj arra meg akkor se, ha a szíved el akarja hitetni veled, hogy ez majd így jó lesz.
"Tehát én nem tudom mi a jó nekem annak ellenére, hogy érzem a konkrét különbséget a jó és a rossz között de Te bizony tudod, mert egy könyvben olvastad.”
Ez pontosan így van. De nem csak veled van így, minden emberre igaz ez. Miért? Egész egyszerűen azért, mert nem látjuk a tetteink következményeit. A biblia ezt nagyon érthetően elmagyarázza, amikor azt írja, hogy “a járókelő ember még a lépteire sem tud ügyelni.” Mit jelent ez? Csak annyit, hogy sokszor az orrunkat (se) látunk, amikor egy döntést meg hozunk. A következményeket utólag kell learassuk. Hagy mondjak egy peldat.
Úgy 50 éve frankó ötlet volt kivágni az esoerdőket, szuperül hangzott a benzinnel hajtott autók gyártása, jónak tűnt a szexuális forradalom, stb...
Ma viszont mi a helyzet ezekkel a döntésekkel? Utólag is azt mondjuk, hogy tök jó ötlet volt?
Hát azt leszögezhetjük, hogy visszafordíthatatlan károkat okoztak, egyszerűen abból fakadóan, hogy NEM LÁTJUK A JÖVŐT!
Ha ezt hajlandó vagy elfogadni, továbbá azt is elismered, hogy AZ, aki mindennek a teremtője jobban tudja nálad, nálam, hogy mi a legjobb nekünk, akkor az a minimum, hogy legalább meghallgatom mit mond.
Rémlik Ádám és Éva bukása? Ők elhitték, hogy jónak és rossznak tudók lesznek, ha esznek a fáról amiről Isten megmondta hogy ne egyenek. A lényege a próbának az volt, hogy az ember felfogja, hogy nem korlátozott a szabadsága. Nem tud mindent, nem ismer mindent és rá vagyunk utalva a Istenre.
Isten ellenfele pedig elhitette az első emberpárral ezt az ócska dumát, hogy majd mi is tudni fogjuk mi a jó nekünk. Hát picit gondolkodj már, hogy hol tudják ezt az emberek? Csupa boldog embernek kellene lennie amerre csak a szem ellát, nem?! Hiszen tudjuk mi a jó nekünk, vagy mégse? Nagyon nem.
"Ha azt állítod, hogy jobban tudod másnál, hogy mi a jó neki akkor bizony ítélkezel. Ez definíció szerint az ítélkezés és nagyon rosszul értelmezed a "segítség" szót, ha azt hiszed, hogy azzal, hogy mások boldogságát kétségbe vonod és elítéled azzal bármi módon is segítesz az illetőn. Ez olyan mint ha odaállnál a fuldokló mellé és a partról magyaráznád neki, hogy "Nem kellene a mély vízbe menni, mert meg fogsz fulladni. Nézz meg engem. Itt állok a szárazon és élni fogok amikor Téged már elnyelnek a habok!" és meg sem hallod, hogy az illető egész végig azt ecseteli, hogy ő szereti a vizet, ezért van benn és nem fuldoklik, hanem úszik. Egyébként is leér a lába és bármikor kimehetne a szárazra.”
Sosem állítottam, hogy jobban tudom másoknál a dolgokat. De képzeld magad egy olyan helyzetbe, hogy van ismeretes valamiről, ami tudod hogy jól működik. Talán egy szakmában jártasságot szereztél. Beszéd közben pedig valaki az ismerőseid közül feltárja, hogy hogyan akarja ugyan azt a dolgot csinálni. Te, mivel ismereted van a dologról (nem vagy okosabb, csak van ismereted), szeretnéd kijavítani, mert tudod, hogy az úgy nem fog működni. Na körülbelül ez a helyzet most nálam is. Egy jottanyival nem tartom magam se jobbnak, se felsőbb rendűnek, se okosabbnak másoknál. Egyszerűen van ismeretem, ami a gyakorlati tapasztalattal együtt egy bizonyság számomra, és persze sok millió ember számára akik figyelembe veszik ezeket az alapelveket.
Isten mindenki számára íratta a Bibliát. Neked is, másoknak is, nekem is. A legjobbat akarja neked. Ádámnak is a legjobbat akarta, de ő inkább magában bízott. Hat nagyjából ennek a döntésnek köszönhető az, hogy ma az emberek zöme megbetgszik, megöregszik és meghal. Nem kellett volna ennek így történnie, de ez van egyenlőre.
Én csak azt mondom neked is, másoknak is, tegyétek próbára Istent, hogy vajon nem lesz e jó következménye annak, ha hallhattok rá? Még soha senkinek nem lett baja belőle, ezzel szemben mi az arány, amikor magunkban bíztunk? Vajon az is mindig eredményes és sikeres?
"A hit a remélt dolgok biztosítékot alapuló várása."
Hát én más értelmezését ismerem, meg a Wiki is:
"A hit ismeretelméleti értelemben kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása semmilyen módon – sem érzékileg, ill. tágabb értelemben tapasztalatilag, sem logikailag – nem lehetséges.[1] Az elfogadás tehát a teljes „racionális” bizonyítás hiányában, esetleg – de nem feltétlenül – annak ellenére történik."
Szó sincs bizonyítékokról. Pont hogy azok hiányáról szól a hit de ezen nem veszünk össze.
"Úgynevezett nagy bölcsességek el el hangzottak, aminek zöme a Bibliából származik, de a többség megfoghatatlan “igazság” amivel egy mai huszonéves ember az ég világon semmivel se jut előrébb az életében,"
Téves, ismét. A görög filozófia nem merül ki az idézetek.hu-ban. A klasszikus korszaka Szókratésszel kezdődött aki olyan dolgokat fogalmazott meg mint a lélek, az erkölcs, az etika, a lelkiismeret vagy még sorolhatnám. Az ismeretelmélet a logika alapjait szintén ő fektette le. Tudod mikor élt? K.e. 5. században született. A Biblia tudomásom szerint K.e. 2. századtól K.u. 1. századig datálható. Bár olvastam már az ószövetség keletkezését K.e. 5.-K.e.1. századra tevő leírást is azért gondolom azzal Te sem vitatkozol, hogy az ószövetség alapvetően a szemet szemért elvet vallja ellentétben a jelen kor erkölcsét meghatározó Krisztusi elvekkel (újszövetség). Szóval hogy mi honnan származik azzal kissé vitatkoznék, merthogy logikailag kissé kétségesnek érzem, hogy lehetséges olyan forrásból meríteni ami csak 500 évvel később jelenik meg.
"Isten mindenki számára íratta a Bibliát."
Nem Isten írta, Máté, Márk, Lukács és a többiek írták. És ők mondták azt, hogy Isten sugallta nekik. Ez az amit Te elhiszel. De később ugyan ezt mondta Mohamed is, vagy akár Joseph Smith meg még számtalan próféta akik a saját felekezetük szemében ugyan olyan vallásalapítók mint Krisztus. Ezek közül Te egyet választottál és ennyi. Semmivel sincs nagyobb igazad mint akár melyik másiknak. Vallástörténetileg értelmezve a kereszténység is csak egy szekta volt ami a zsidó vallásból nőtte ki magát és ha kicsit is ismered a saját vallásod történetét ezt Te magad is tudod.
És ezért nem szeretnék semmit írni a hozzászólásod további részeire mert hívőként mindent a saját világodban értelmezel és képtelen vagy minimálisan is elvonatkoztatni attól. Mindent; Minden bajt a hit hiányával magyarázol a globális felmelegedéstől kezdve a betegségekig mintha a hit volna a megoldás mindenre. Persze közben gondolom Te is voltál már beteg, Te is használsz benzint, papírt, kőolajszármazékokat stbstb csak ezzel lehet pózolni, hogy a hit hiánya miatt van minden. Pedig furcsa módon amikor a kereszténység valóban világvallás volt és Európa lakosságának szinte egésze keresztény volt valahogy akkor sem mentek jobban a dolgok. Sőt. Most azt az időszakot hívjuk SÖTÉT középkornak. De nincs ezzel baj, abban hiszel amiben akarsz, ha ebben találtad meg az igazságot, akkor élj boldog emberként. De ne akard megmondani másoknak, hogyan éljenek és főleg ne ítélj el senkit ha másként gondolkozik mint Te mert neked "van ismereted valamiről, ami tudod hogy jól működik". képzeld másnak is van másról ami ugyan olyan jól működik. Kérdezz csak meg egy hithű zsidót, muzulmánt, tanút vagy buddhistát. Mind uzgyan ezt fogja mondani neked.
"Én csak azt mondom neked is, másoknak is, tegyétek próbára Istent"
Ez szép és jó mindaddig, amíg nem kerülsz feloldhatatlan ellentmondásba a hiteddel. Mert ha ez nem következik be akkor boldog (megmondó) emberként élheted le az életed de ha bekövetkezik akkor viszont összeomlik minden. Te szerencsés vagy, mert számodra ez nem következett be így buzgón tolhatod bele mindenki más arcába, hogy helytelen amit tesznek mert meg van írva és Isten gyűlöli őket ezért. (és nem szükséges még egyszer leírni azt a végtelen álszent szöveget, amit ilyenkor szoktatok, hogy nem a bűnöst ítélitek el hanem a bűnt mert ez nem igaz. Az embert ítélitek el és sokszor feltételezitek a bűnt még ha meg sem történt. És a homoszexualitás pontosan tökéletes példa erre)
Neked is, másoknak is, nekem is. A legjobbat akarja neked. Ádámnak is a legjobbat akarta, de ő inkább magában bízott. Hat nagyjából ennek a döntésnek köszönhető az, hogy ma az emberek zöme megbetgszik, megöregszik és meghal. Nem kellett volna ennek így történnie, de ez van egyenlőre.
Én csak azt mondom neked is, másoknak is, tegyétek próbára Istent, hogy vajon nem lesz e jó következménye annak, ha hallhattok rá?
Messzire visz ez a beszelgetes már látom, de nem baj, jó ez így.
Na fussanak neki újra,
“Hát én más értelmezését ismerem, meg a Wiki is:”
Alapvetően a Bibliai magyarázatot adtam a hit kifejezésre, aminek az alap szava az örökség. Az ókori időkben amikor valaki meg életében egy örökségből szóló rendelkezést irt - más szavakkal végrendeletet - akkor gyakori volt, hogy a gyermeknek odaadta ezt a szülő. A biblia is beszámol ilyen esetről. Ez a nyilatkozat, vagy akarat rögzítette, hogy mit fog örökölni a gyermek. A gyermek nem tudta mikor jön el a napja mindennek, mivel a szülei éltek még. Hitt benne, hogy az övé lesz egyszer, amiről az apja beszélt neki. És miért lehetett biztos benne? Mert a kezében volt a végrendelet. Ez volt a biztosíték arra, hogy higyjen abban, hogy egy napon - nem tudni mikor -, gazdag lesz. Hat erről beszél a biblia a bit szó kapcsán. Amit pedig Isten kijelent, azt bátran lehet készpénznek venni, mert az ugyan ilyen biztosan megvalósul. Ő tartja a szavát ítélet és jutalom dolgában is.
Továbbra se látok szokratész idézeteket, amivel az életemet, vagy mások életet jobbá tehetném. Kicsit segíts ebben kérlek. Az élethez szükséges információk, bölcsességeket várnék, nem felismeréseket, amik sehova se vezetnek.
Én ezt írtam figyelj: Isten mindenki számára íratta a Bibliát."
Erre te ezt reagáltad: “Nem Isten írta, Máté, Márk, Lukács és a többiek írták”.
Újra leírom, hogy értsd : Isten mindenki számára iratta, nem írta, íratta. Ahogy egy főnök le diktál egy levelet a titkarnojevel, úgy íratak le a leveleket az általad is említett személyek és meg sokan mások. Különböző időben, különböző korban elő emberek, mégis egyetlen témáról, őszintén és pontosan számoltak be arról, amiről tudnunk kell ma is.
Abban neked igazad van, hogy mások is állítanak olyat, hogy Isteni ihletésére írtak amiket írtak, csak van ezekkel egy kis probléma. Mielőtt ezt kifejtem csak előre jelzem, hogy nem úgy volt, hogy kiválasztottak egyet és akkor az úgy jó nekem, hanem megvizsgáltam melyik mond igazat, melyik ad választ a kerdeseimre és melyik ad megoldást a problemakra. A vizsgálódás végén egyedül a Biblia maradt állva.
Honnan tudható vajon, hogy Kovács Józska látomása az angyallal valóságos-e vagy se, vagy méginkább érdekesebb kérdés, hogy köze volt e Istennek egyáltalán hozzá?
Mint írtam messzire visz ez a dolog, és nem vagyok benne biztos, hogy ez érdekel téged. De nagyon röviden talán egy elgondolkodtató kérdés lehet, hogy azok után, hogy Kovács Jozsiek (Joseph Smith) azt állítják a biblia folytatása az ő könyvük mivel angyal jelent meg a főnöknek, mivel magyarázzák azt amire a biblia figyelmeztet, hogy “mégha angyalok által szólnának is hozzatok azokon túl amiket tőlünk hallotta tok, legyen átok”. Szóval a fura az, hogy a Mormonok elismerik a bibliát, mégis vele ellentétes tanokat hirdet. Ma már említetted a Joseph Smith fele vallást, eleve ellentétre épül.
Mohamed ugyan ez a játékos. Krisztust nem ismerik el, de az Ő atyját igen. Mohamed egy közönséges ember volt, nem támasztott fel halottakat, nem teljesített be korábbi próféciákat az életével, nem adott választ arra, miért van szenvedés, miért halunk meg, törődik e Isten az emberekkel, stb...
Évtizedekig vizsgáltam ezeket a vallásokat (is), de válaszok nélkül maradtam. Nem így a Bibliával.
“Mindent; Minden bajt a hit hiányával magyarázol ”.
Erre fogalmam sincs milyen gondolatomból kovetkeztettél így, de ez egyáltalán nem így van. Mi köze a globális felmelegedésnek a hithez? Nem ertem. Én azt írtam korábban, hogy azt kell(ene) megérteni és elfogadni, hogy az ember nem képes, nem bír Isten útmutatói nélkül sikeresen boldogulni, a döntéseink következményeit nem látjuk előre. Nem gondolom, hogy ezt bárki képes cáfolni. Ezek sajnos tények. Ez meg mindig nem hit, ez tény kérdés, szerencsétlen bal fékek vagyunk mind. Te is, én is, bizonyos értelemben.
Ezt lehet elfogadni, meg lehet hadakozni ellene, csak nincs értelme, mert a tények mást mutatnak. Ha meg már ágyban el jutsz oda, hogy felismered, szükség van Istenre, na akkor fogsz tudni jó döntéseket hozni. Hogyan?
Megkérdezed Istenet a témáról, amiben donteni akarsz. Persze nem szó szerint teszik ezt, hanem a biblia minden kérdésre válaszol, csak szorgalmasnak kell lenni. A sötét középkor épp attól volt sötét, hogy NEM alkalmaztak Isten alapelveit, mi több meg is öltek, ha csak birtokolták Isten szavát. Az színtiszta politika volt, az úgynevezett keresztény kor gyalazata, semmi köze a keresztenyseghez.
Attól senki se lesz keresztény, hogy csecsemő korában le locsolják. Kereszténynek lenni annyit jelent utánozni Jézust, szó szerint ez a jelentése. Ebből kiindulva miféle egyezés lehetett a középkori katolicizmussal vagy akar a maival is és Jézussal? Az ég világon semmi.
“De ne akard megmondani másoknak, hogyan éljenek”
Senkinek se akarom se én, se Isten meg,oldani hogyan éljen. Félre értettél. Legfeljebb kérhetek, javasolhattak dolgokat, Isten se tesz egyebet, pedig hatalma lenne megsemmisíteni azokat, akik nem úgy élnek, ahogy ő akarná, mégse teszi. Persze ez csak ideiglenes dolog. Végső soron aki nem engedelmeskedik neki azt maga fogja elítélni.
Egyáltalán mit szól bele Isten az emberek dolgaiba?
Azon a jogán, hogy ő alkotott mindent és mindenkit. Így joga van meghatározni mi jó és mi nem az. Ezt nem te és nem én döntjük el, már el van döntve. Általa. Mi azt dönthetjük el, hogy ezt elfogadjuk vagy se.
Ádám elveszítette az örökségét, mert engedetlen volt Istennél szemben. Jézus azonban visszavásárolta ezt a jogot. Neked is. Jogi értelemben tehát az Ő tulajdona vagy. Minden ember, más szavakkal rabszolgák vagyunk, akiket megváltottak a bűntől és a haláltól.
De ennek értéke csak akkor válik a te esetedben is valóra, ha azzal,összhangban élsz. Senkit se kényszerít Isten, és én se ítélet el senkit, nincs rá jogalapom. De Istennről ugyan ezt nem mondhatom el. Ő türelmes és irgalmas mindenkivel szemben, de nem a végtelenségig. Segít, de csak azokon lehet, akik elég alázatosak ahhoz, hogy hozzá forduljanak és azon kívül, hogy meghallgatják, teszik,is amit kér.
Zárjuk le ezt a beszélgetést azzal, hogy keresd meg Istent, akármilyen távol érzed is magadtól jelenleg. Talán tévedek sok mindenben, én is ember vagyok csak. Visz8nt a a Biblia myég soha sem tévedett, és soha sem csapott be senkit sem, és mindig számíthatunk arra, hogy jó tanáccsal lát el. Ez tapasztalat. Olyan, mint egy igaz barát, aki 99x már igazat mondott. Nem kételkednek benne szazadszorra sem, nincs okom rá.
Köszönöm, hogy végig olvastad, picit ez most tényleg hosszúra sikerült, bocsanat.
Én is azt gondolom, hogy jobb lezárni ezt a beszélgetést mert nem vezet sehova.
...
(amit ez után írtam azt inkább kitöröltem. Mert látom, hogy a hited mennyire fontos neked és nem szeretnélek ebben megrendíteni. Persze most azt mondod, hogy nem is tudnálak de ez teljesen mindegy. Nekem attól sem jobb sem rosszabb nem lesz)
Én inkább csak egy kéréssel fordulnék hozzád és a hozzád hasonlókhoz visszatérve az eredeti témához. Ha valamivel nem értesz egyet akkor azt nem szükséges szóvá tenni. Ha valamit másképpen gondolsz azt nem szükséges a másik orra alá dörgölni. Ha úgy érzed, hogy a te életmódod jobb mint másé akkor adj érte hálát Istennek, mutass példát az életeddel és ne a szavaiddal és mást meg hagyj úgy élni ahogy akar. Nem kell a világot megmenteni önmagától. Mert a legtöbb probléma pont abból adódik, hogy azt hisszük jobban tudjuk mint a másik. Pedig nekünk nem az a dolgunk, hogy másokat vezessünk hanem csak annyi, hogy békében éljünk egymás mellett.
Remélem ezt Te is elfogadod.
Köszönöm a szavaidat! Voltaképpen majdnem mindennel egyet értek. Csak itt van az a fránya keresztény fogalom, ami azt jelenti utanozzuk Jézust. Ebből indulok ki. Ő is, ahogy mondod, peldat mutatott. Ugyanakkor konkrétan parancsot adott a követőinek, hogy mondjak el Isten véleményét, figyelmeztessék azokat, akik nem hallgatnak Istenre. Noé esete talán neked is rémlik. Noé nem csak egyszerűen barkat épített és nagy ívben tett azokra akik máshogy élik az életüket. Próbált segíteni nekik. Ha hallgatnék valójában nem lennék, nem maradnék keresztény. Akkor csak egy volnék a sok közül, aki éli az életet ahogy sikerül.
Egyébként tökéletesen logikus amit mondasz, valószínű emberi szemszögből ez lenne a helyes. Isten szolgájakent viszont nekem úgy kell gondolkodnak, ahogy Isten. Legalábbis erre kell törekedjek. Úgyhogy ez egy nehéz dolog, gyakorlatilag alig akad keresztény aki ezt felvállalja, mivel folyamatosan konfrontálódik azokkal, akik ellenállnak. És ki akar folyton vitázni? Nem jó dolog.
Isten az alázatos embereket keresi. Amikor a szava által valaki rámutat a helytelen életünkre, és annak következményeire, valójában Isten fegyelmez minket. És ez az a pont, amikor a szíveket vizsgálja Isten. Vajon hogyan reagálok arra, amit ő mond?
Az én dolgom csak annyi, hogy feltárjam, Ő mit mond egy téma kapcsán. Isten pedig figyeli, hogyan reagálunk erre. Nézi ki az aki alázatos és hajlítható. Őket segíti, mert a jövő az ilyen embereké. Aki gőgös, és ellenáll neki annak neki is ellenáll. Ha szeretjük az embereket, nem lehetünk közönbösek. Azt viszont nyilván meg kell értenem és tiszteletben is kell tartsam, ha valaki nem kiváncsi se az én, sem pedig Isten véleményére. Ez tényleg fontos, mindenkinek szabad akarata van és azt dönt amit akar. Ádám óta így van, mondjuk nem túl sok a siker, mióta magunk döntünk dolgokban, de Isten senki kezére nem fog ráütni.
"Egyáltalán mit szól bele Isten az emberek dolgaiba?
Azon a jogán, hogy ő alkotott mindent és mindenkit. Így joga van meghatározni mi jó és mi nem az."
-Akkor a melegeket is és a melegséget is ő alkotta. Miért alkotott a olyat ami nem felemeg sajátmagának?
"Ádám elveszítette az örökségét, mert engedetlen volt Istennél szemben. Jézus azonban visszavásárolta ezt a jogot. Neked is. Jogi értelemben tehát az Ő tulajdona vagy. Minden ember, más szavakkal rabszolgák vagyunk, akiket megváltottak a bűntől és a haláltól."
-mégsem a paradicsomban élek,hanem budapesten...szóval a bűneim megváltásàba valahol hiba csúszott.
Arrol nem is beszélve,hogy születésemtől fogva beteg vagyok,tehát meleőtt a hitről,Istenről csak fogalmamlett volna már olyan életet éltem ami hit nélküli. Hmmm érdekes.
Akkor a melegeket is és a melegséget is ő alkotta. Miért alkotott a olyat ami nem felemeg sajátmagának?
- Hogy jutottál arra a következtetésre, hogy a melegeket Isten alkotta? Szerinted logikus és igazságos dolog lenne Istem részéről az, hogy elítéli a homoszexualitást, miközben ő “hozta létre”? Maradjunk annyiban, hogy Ádám heteroszexuális az lett alkotva.
Ezen az elven Sátán megalkotását is Isten szemére vethetnénk. A döntéseink a saját kezünkben vannak. Ennek következményét aratja mindenki legyen az jo vagy rossz. Melegeket se a múltban se a jövőben nem alkot Isten.
-mégsem a paradicsomban élek,hanem budapesten...szóval a bűneim megváltásàba valahol hiba csúszott.
A bűneit megváltásába semmilyen hiba nem csúszott. Én is városban élek, nem a paradicsomban. Egyenlőre. A megváltás nem azt jelentette, hogy azon nyomban vissza kerülsz a paradicsomba a sok millió emberrel, hanem a jogot vásárolta vissza Jézus arra, hogy ne kelljen meghalni a jövőben senkinek.
A bűneink miatt adósai vagyunk Istennek. Jézus a halálával viszont ezt az adósságot meg váltotta. Olyan ez, mintha valakinek iszonyat pénzzel tartozol. Valójában olyan sokkal, hogyha egész életedben minden órában csak dolgoznál, akkor se lennel képes vissza fizetni azt. De Valaki HELYETTED rendezi a tartozásod. Anélkül, hogy ismernéd, vagy kertes volna erre. Ezért hálával tartozik neki mindenki, aki él.
Arrol nem is beszélve,hogy születésemtől fogva beteg vagyok,tehát meleőtt a hitről,Istenről csak fogalmamlett volna már olyan életet éltem ami hit nélküli. Hmmm érdekes.
Azt sajnalom, ha betegen jöttél vilagra, ez szomorú következménye az Adami lázadásnak. Valójában minden ember azzal a vírussal fertőződött meg jelképesen, ami előbb-utóbb megöli. Hited viszont neked is lehet. Miben?
Abban, hogy Isten az ígéretet rád is kiterjeszti. Ő ugyanis teljes gyógyulást ígér mindenkinek aki szolgálja őt. Nem tudsz olyan kárt elszenvedni, amit ne tudna kárpótolni. Az ebben való hited lehet megalapozott ha kellően megismered Istent. Ő rengeteg bizonyítékkal szolgál, hogy amit mond az teljesen biztosan megvalósul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!