Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan, hogy a melegség döntés kérdése, amikor maguk a melegek mondják azt, hogy NEM az?
Mint itt a gyakorin, mint a való életben sokaktól hallom, hogy "Ő úgy döntött hogy meleg lesz." vagy "Nincs sikere a nőknél, így úgy döntött hogy megy a férfiakhoz." vagy "Túl alacsony, így inkább meleg lesz, mert a nőknek úgysem kell.".
Ők miért gondolják azt, hogy a melegség egy döntés, egy divat, amikor maguk a melegek mondják azt és erősítik meg hogy NEM döntés kérdése?
"Azt viszont eldöntheti, hogy ennek az érzésének teret enged vagy próbál küzdeni ellene."
Lehet ellene küzdeni csak nagyon nem érdemes. Teljesen tönkreteszi az embert, hogy olyan dolog ellen küzd amin nem tud változtatni. És ezzel a küzdelemmel csak egy dolgot ér el. Azt, hogy egész életében SOHA sem lesz boldog. (tapasztalat. Tudom miről beszélek, nem olvastam valahol)
"ők is érzik, hogy a saját nemük nem kiegészítői maguknak, mint egy nő és egy férfi kapcsolata hanem csak hasonlóak hozzám, akik megértenek."
Ez egyáltalán nem igaz. Azt érezzük, hogy nem tudunk megfelelni annak a képnek amit a társadalom elvár tőlünk. De a párunkkal kapcsolatban teljesen őszinte, tiszta szerelmet és vonzalmat érzünk. Ők nem pótlékok számunkra hanem ugyan olyan kiegészítői a lelkünknek mint egy heteró férfinek a nő. Számunkra ez a vonzalom ugyan olyan tiszta és természetes mint Nektek az ellenkező nemhez fűződő vonzalmatok.
Kedves 9-es!
Én 8 éve élek monogám párkapcsolatban a velem azonos nemű párommal. A kapcsolatunk semmivel sem alsóbbrendű mint egy heteró kapcsolat, az elején ugyanúgy megvolt köztünk is a szerelem, amely kb 2 év után elmúlt (mint minden heteró kapcsolatnál), de a szeretet, ragaszkodás azóta is megvan. A testiség terén is minden oké, szóval nem értem, az én kapcsolatom miért nem "teljes"...
#13 "még sose hallottam boldog egyneműeket, akik így öregedtek volna meg"
Egyébként sok meleg párt ismersz, hogy ezt ki mered jelenteni vagy csak tényként kezelsz valamit amiről nincs tudomásod? Sok olyan egynemű pár van itt a gyakorin is akik több mint tíz éve együtt vannak és boldogok. A kapcsolatok válsága pedig ugyan olyan probléma a heterók közt is.
Lehet piedesztálra állítani a heteró kapcsolatot a homoszexuális kapcsolatot pedig lealacsonyítani de amíg nem beszéltél két szerelmes férfivel az érzéseikről addig ne mondd, hogy mit éreznek.
"Sosem lehet teljes, mert csak egy férfi és egy nő kapcsolata annyira különleges." Számodra ez biztosan így van, hisz Te heteró vagy. De azt értsd meg, hogy számunkra két férfi (vagy adott esetben két nő) kapcsolata pont annyira különleges. A szerelmet mindenki különlegesnek éli meg.
"A gyermekeknek pedig mindkét szülőtől kapott érzelmek szükségesek ahhoz, hogy egészségesek legyenek érzelmileg."
A szüleim 30 éve együtt vannak, 27 éves vagyok volt előttem női példa és férfi példa is, szeretetben neveltek és mindent megadtak amit csak lehetett.
Szóval érzelmileg is egészséges vagyok, de meleg. Ha van párom akkor nem tudom átadni ezt egy örökbefogadott gyermeknek, amit örököltem és tanultam a szüleimtől?
Vagy ez most hogy van, mert eléggé belezavarodtam.
Akik meg vannak győződve a "döntés kérdése" dologról azoknak ajánlom, hogy ha van idejük nézzék meg ezt (57perc) elég hosszú és sok helyen szakzsargon de szerintem érthető:
13-as!
Ha én egyszer azt állítom, hogy minden rendben van a kapcsolatommal, akkor ne te akard már eldönteni, hogy ez így van-e...
Vagy talán irigy vagy, hogy ennyi éve kitartunk egymás mellett? Lehetsz is irigy, mert amiken mi keresztülmentünk, azt egy heteró pár nem biztos, hogy végigcsinálta volna...a kapcsolatunk elején például nem volt helyünk, így hosszú ideig úgy találkozgattunk, hogy még csak egymás kezét sem fogtuk meg (szexről nem is beszélve). Kíváncsi lennék, hogy te kibírnál-e a pároddal (ha van neked olyan) másfél évet úgy, hogy alig érhetsz hozzá. Ezzel kellene dicsekedned, nem pedig eldönteni, hogy 2 számodra idegen ember kapcsolata mennyire teljes vagy nem teljes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!