Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért gondolják sokan, hogy a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják sokan, hogy a melegség döntés kérdése, amikor maguk a melegek mondják azt, hogy NEM az?

Figyelt kérdés

Mint itt a gyakorin, mint a való életben sokaktól hallom, hogy "Ő úgy döntött hogy meleg lesz." vagy "Nincs sikere a nőknél, így úgy döntött hogy megy a férfiakhoz." vagy "Túl alacsony, így inkább meleg lesz, mert a nőknek úgysem kell.".

Ők miért gondolják azt, hogy a melegség egy döntés, egy divat, amikor maguk a melegek mondják azt és erősítik meg hogy NEM döntés kérdése?

2019. márc. 31. 09:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

"Azt viszont eldöntheti, hogy ennek az érzésének teret enged vagy próbál küzdeni ellene."

Lehet ellene küzdeni csak nagyon nem érdemes. Teljesen tönkreteszi az embert, hogy olyan dolog ellen küzd amin nem tud változtatni. És ezzel a küzdelemmel csak egy dolgot ér el. Azt, hogy egész életében SOHA sem lesz boldog. (tapasztalat. Tudom miről beszélek, nem olvastam valahol)

"ők is érzik, hogy a saját nemük nem kiegészítői maguknak, mint egy nő és egy férfi kapcsolata hanem csak hasonlóak hozzám, akik megértenek."

Ez egyáltalán nem igaz. Azt érezzük, hogy nem tudunk megfelelni annak a képnek amit a társadalom elvár tőlünk. De a párunkkal kapcsolatban teljesen őszinte, tiszta szerelmet és vonzalmat érzünk. Ők nem pótlékok számunkra hanem ugyan olyan kiegészítői a lelkünknek mint egy heteró férfinek a nő. Számunkra ez a vonzalom ugyan olyan tiszta és természetes mint Nektek az ellenkező nemhez fűződő vonzalmatok.

2019. ápr. 3. 11:14
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 9-es!

Én 8 éve élek monogám párkapcsolatban a velem azonos nemű párommal. A kapcsolatunk semmivel sem alsóbbrendű mint egy heteró kapcsolat, az elején ugyanúgy megvolt köztünk is a szerelem, amely kb 2 év után elmúlt (mint minden heteró kapcsolatnál), de a szeretet, ragaszkodás azóta is megvan. A testiség terén is minden oké, szóval nem értem, az én kapcsolatom miért nem "teljes"...

2019. ápr. 3. 19:13
 13/32 anonim ***** válasza:
7%
Sosem lehet teljes, mert csak egy férfi és egy nő kapcsolata annyira különleges. Így lett megalkotva, ez az élet rendje ha úgy tetszik jobban. Egy férfi és egy nő közötti kapcsolat olyan erős lehet, hogy erősebb, mint egy anya-gyermeke kapcsokat. Azonos neműeknél egész egyszerűen nem tudnak előjönni azok az értékek, mert nincs jelen. Egy férfi sosem lesz nő és fordítva is ez igaz. Nem képes olyan szükségleteket teljesíteni, mint az eltérő neműek. A gyermekeknek pedig mindkét szülőtől kapott érzelmek szükségesek ahhoz, hogy egészségesek legyenek érzelmileg. Se anyát se apát nem lehet pótolni. Hiába fogad örökbe egy egynemű pár egy gyermeket, lelki nyomorékként fog felnőni, mert a semmiből akarnak ezek az emberek adni. A magukét oda tudják adni, de a nincsből nem lehet adni semmit. A magam részéről értem az ilyen érzelmekkel rendelkező embereket és sajnalom egy bizonyos fokig őket, nem tudom mi a megoldás rá, de még sose hallottam boldog egyneműeket, akik így öregedtek volna meg. Mondjuk hetero se sok van mostanában, de ez már nem biológiai kérdés hanem erkölcsi. Csak a legjobbat kívánhatom mindenkinek, akárhogyan is érez!
2019. ápr. 4. 11:33
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

#13 "még sose hallottam boldog egyneműeket, akik így öregedtek volna meg"

Egyébként sok meleg párt ismersz, hogy ezt ki mered jelenteni vagy csak tényként kezelsz valamit amiről nincs tudomásod? Sok olyan egynemű pár van itt a gyakorin is akik több mint tíz éve együtt vannak és boldogok. A kapcsolatok válsága pedig ugyan olyan probléma a heterók közt is.

Lehet piedesztálra állítani a heteró kapcsolatot a homoszexuális kapcsolatot pedig lealacsonyítani de amíg nem beszéltél két szerelmes férfivel az érzéseikről addig ne mondd, hogy mit éreznek.

"Sosem lehet teljes, mert csak egy férfi és egy nő kapcsolata annyira különleges." Számodra ez biztosan így van, hisz Te heteró vagy. De azt értsd meg, hogy számunkra két férfi (vagy adott esetben két nő) kapcsolata pont annyira különleges. A szerelmet mindenki különlegesnek éli meg.

2019. ápr. 4. 12:07
 15/32 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem aki így gondolkozik, az abból indul ki, hogy mindenki alapból normális heterónak születik. Csak egyeseknél ez egy idő után "félrecsúszik" valamiért, és biszexek vagy egyenesen melegek lesznek. És akkor jönnek az ilyen és ehhez hasonló magyarázatok, hogy a nők nem elég érdekesek, izgalmasak neki, meg jó dolgában már azt se tudja, mit csináljon, és ezért fordul a férfiakhoz.
2019. ápr. 4. 13:31
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

"A gyermekeknek pedig mindkét szülőtől kapott érzelmek szükségesek ahhoz, hogy egészségesek legyenek érzelmileg."

A szüleim 30 éve együtt vannak, 27 éves vagyok volt előttem női példa és férfi példa is, szeretetben neveltek és mindent megadtak amit csak lehetett.

Szóval érzelmileg is egészséges vagyok, de meleg. Ha van párom akkor nem tudom átadni ezt egy örökbefogadott gyermeknek, amit örököltem és tanultam a szüleimtől?

Vagy ez most hogy van, mert eléggé belezavarodtam.

2019. ápr. 4. 13:42
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Akik meg vannak győződve a "döntés kérdése" dologról azoknak ajánlom, hogy ha van idejük nézzék meg ezt (57perc) elég hosszú és sok helyen szakzsargon de szerintem érthető:

https://www.youtube.com/watch?v=-IyuhrWoJN4

2019. ápr. 4. 13:46
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

13-as!

Ha én egyszer azt állítom, hogy minden rendben van a kapcsolatommal, akkor ne te akard már eldönteni, hogy ez így van-e...

Vagy talán irigy vagy, hogy ennyi éve kitartunk egymás mellett? Lehetsz is irigy, mert amiken mi keresztülmentünk, azt egy heteró pár nem biztos, hogy végigcsinálta volna...a kapcsolatunk elején például nem volt helyünk, így hosszú ideig úgy találkozgattunk, hogy még csak egymás kezét sem fogtuk meg (szexről nem is beszélve). Kíváncsi lennék, hogy te kibírnál-e a pároddal (ha van neked olyan) másfél évet úgy, hogy alig érhetsz hozzá. Ezzel kellene dicsekedned, nem pedig eldönteni, hogy 2 számodra idegen ember kapcsolata mennyire teljes vagy nem teljes...

2019. ápr. 4. 14:44
 19/32 anonim ***** válasza:
11%
16nak. Ez úgy van, hogy a magad részét át tudod adni. Ha férfi vagy, akkor azt, ha nő, akkor meg azt. De ha meleg vagy a párod ugyan azt tudja csak adni egy örökbe fogadott gyereknek, amivel már te is rendelkezel. Odáig rendben van, hogy a szüleidtől mind a két oldalból kaptál, de egy férfi nem fog tudni nőiességet, női értékeket átadni a gyermekének és fordítva is ez a helyzet. Ez egy megoldhatatlan paradoxon. Csak annyi biztos, hogy ez se nem egészséges, se nem természetes. Van és létezik, körülvesz bennünket, itt van. Én abban hiszek, hogy volt tervezője az életünknek, aki eleve meghatározta mi a jó számunkra. Ez persze sokak számára nem jelent semmit, hanem a véletlenben hisznek és abban, hogy mindenkinek joga van úgy élni az életet ahogyan akarja.
2019. ápr. 12. 17:08
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
18as-nak. Ezt nem én döntöttem el, hogy teljes vagy nem, hanem Istennek ez a véleménye a szava alapján. Nála jobban senki sem tudja mi jó nekünk és mi nem. És ha ő egyszer valamiről azt mondja az nem jó, akkor az akkor se lesz jó, ha te vagy mások az ellenkezőjét állítják. Én azt nem vitatom, hogy most így érzel, és ezt tiszteletben is tartom. De embereként nem látjuk a jövőt, ő igen. Térjünk erre vissza 20 ev múlva, isten azt mondja ez nem vezet boldogsághoz, de ettől eltekintve kívánom a legjobbakat neked!
2019. ápr. 12. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!