Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a homoszexuálisok maguk döntik el, hogy azok lesznek, vagy sem, vagy így születnek, ('betegség')?
"Nem kell erőltetni az elfogadását, mert el van fogadva.... Az is teljesen természetes, hogy a föld a nap körül keringő bolygó.."
" nem azt akartam közvetíteni, hogy mindenki elfogadja a homoszexualitást. Ez egyértelmű hogy nincs így,..."
Valóban nincs így, a finneknél "előre rászólt a melegekre a közerkölcsöt féltő rendőrség", az oroszoknál meg gyakorlatilag üldözik. Keressetek rá pl.: Putyin nyilatkozatáról a Gaga koncert kapcsán, ahol megkísérelték népszerűsíteni az összes szexuális orientáció egyenlőségét.
Van valami, amiben 100%-ban egyetértek veled. A családok széthullása, és ezzel párhuzamosan a homoszexualitás terjedése nem egymás folyományai, de egymást segítik, és közös tőről fakadnak. Elég megnézni a nagyvárosok, és a zártabb közösségű falvak közti különbségeket. (Utóbbiakból szinte alig maradt valami sajnos.)
Amúgy csatlakoznék az utolsóhoz, annyi kiegészítéssel, hogy mint minden viselkedésforma, tanulható, tehát nem minden homoszexuálisnál a gén az ok.
Nem hiszem, hogy a homoszexualitás létrejöttében a közelmúlt eseményei bármilyen szerepet játszottak volna.
Akármilyen tőről fakadnak is, egy nagy különbség van a homoszexualitás és a családok széthullása között: az utóbbi egy létező komoly és megoldandó probléma, míg az előbbi nem probléma a társadalom számára, sőt feltehetőleg szükséges és hasznos része is a társadalomnak.
A homoszexualitás tehát nem egy probléma, amit meg kell oldani, hanem egy létező, elterjedt, normális és természetes jelenség.
És egyetértek azzal, hogy a családok széthullásának okai között vannak olyanok, amelyek a mai kultúránk hibáiban keresendők, ugyanakkor nem gondolom azt, hogy ne létezne erre megoldás. Valószínűleg nem is egy, hanem sok különböző helyes megoldás létezik erre a problémára.
" Elég megnézni a nagyvárosok, és a zártabb közösségű falvak közti különbségeket."
Mit nézzek? Családon belüli és kívüli erőszak mindenhol van, csak a faluban esetleg jól kibeszélik azt, aki el mer válni...
Mi arról a véleményetek, hogy pont Kínában, és Oroszországban, a két egyik legjobban fejlődő gazdaságban a vezetők a homoszexualitást igyekeznek visszaszorítani?
"A homoszexualitás még mindig tabu Kínában"-Népszabadság
"Oroszország lesújt a melegjogi szervezetekre"-Origo
Szerintetek miért van ez?
Nem tudom biztosan a választ de engem egy kicsit idegesít az, hogy ha felelősségre akarják vonni őket, hogy miért élnek így akkor azt mondják betegség, de más esetben meg büszkék rá, felvonulnak, és megpróbálják manipulálni a társadalmat az ő javukra.
Ha betegség, akkor mind nekik mind nekük törekedni kell arra, hogy megfelelő gyógymódot, terápiás kezelést találjunk számukra, hiszen egy beteg embernek gyógyulásra van szüksége.
Ha nem betegség hanem döntés, akkor meg nem takarózzanak ezzel, hogy nem tehetnek róla, betegség, génhiba stb.
Én azokat a melegeket tudom tisztelni, akik azt mondják, hogy "én ezt választottam, nekem ez az élet tetszik, és vállalom az esetleges következményeket a döntésemért.
Na hát itt akkora sületlenségeket hordtatok össze, hogy az már fáj. De a kérdés kiírásának sem volt értelme, hiszen rengeteg, ezzel a témával foglalkozó kérdés olvashstó itt, amelyekböl a választ is megkaphatta volna a kérdezö.
De akkor leírom én is, mert úgylátszik nem lehet elégszer kihangsúlyozni:
A homoszexualitás NEM BETEGSÉG, és NEM DÖNTÉS KÉRDÉSE! ÍGY SZÜLETÜNK. De ettöl ez még nem betegség, vagy rendellenesség. Az okait még a kutatók sem ismerik pontosan, de a legvalószínübb a genetikai és a hormonális hatások eggyütese. Tehát ez még születés elött eldöl. (Egyesek környezeti hatásokkal is magyarázzák, bár ez számomra értelmezhetetlen.) Mindenesetre ez kb. olyan mintha pl. azt mondanánk, hogy akinek zöld a szeme az beteg, és így a zöldszemüséget genetikai (vagy egyéb) eredetü betegségnek tartanánk, csak mert a zöldszemüek kissebbségben vannak. Söt ez alapján ugyanúgy gyülölhetnénk, vagy kirekeszthetnénk öket. Tehát egyszerüen nem értem, hogy akik nem ártanak senkinek, azokat miért kell gyülölni, csak mert valamiben eltérnek az átlagtól.
Azt meg már végképp nem értem, hogy a világ gazdaságának mi köze van a kérdéshez.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!